Драстични мерки: Австрия забранми достъпа до заведения и хотели на неваксинирани

Броят на новозаразените в страната достигна рекордните нива от миналата година
6 ное 2021 09:50,
160
Драстични мерки: Австрия забранми достъпа до заведения и хотели на неваксинирани
Снимка: БГНЕС

Австрия въвежда забрана за достъп на неваксинирани срещу коронавирус граждани до кафета, ресторанти, хотели и фризьорски салони.

Мярката идва на фона на увеличението на новите случаи в страната. Броят им наближава рекордните нива от миналата година.

Още по темата
Ограниченията ще влязат поетапно в сила от понеделник, като ще включват и забрана за присъствие на неваксинираните на събития с над 25 души, предава БНР.

Ще има преходен период от 4 седмици, през който хората, които не са завършили ваксинационния цикъл, ще могат да предоставят документ за поставена първа доза или резултат от PCR тест, за да влязат в съответните обекти. След това ще последва окончателното ограничение, уточняват от правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
10
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
Авторчето удобно е пропуснал, че на ваксите също им свиха сърмите и сертификатчето им ще важи само 9 месеца, а тия с Янсен на 1 януари 2022 трябва да боцкат нова доза.
65
1
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 70, преди 2 години
"До Програмист Интересн ми е,какво ще е отношението към лекарствата !? Дали ще е същото,като към ваксините?" - Категорично отношението няма да е същото. Лекарство взима болен човек при налично заболяване. Докато с онази експерименталка се изнасилват здрави хора, много от тях - преболедували вече и е нормално при вчерашно "откритие" за болест с много ниска смъртност отношението да е негативно, собено при тази глупава пропаганда, която се води от пълни дилетанти.
64
3
 
16
 
! Отговори
До до 71 преди 2 години
"С жена ми, майка ми и сина ми преболедувахме през февруари. Сега сме в края на годината и никой не се е разболял от нищо, при положение, че делтата върлува." - ние болудевахме семейно 6 човека точно преди година. Майка и татко - през март. До сега от нищо не сме боледували. Не се пазим изобщо. Ходим на морета и се събираме и сега с хора, макар и не по заведенията. Дори доц. Атанасов - шефът на ковид отделението в Пирогов, заяви ясно, че няма пациенти, които боледуват повторно. Но го изтриха.
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А по-на север, където нациския режим не е чак толкова явен, държавите са схванали, че инжектираните са точно толкова опасни, колкото и останалите и обмислят да спрат да си играят на жълти звезди и пропуски на послушковците, т.к. при ваксинационно покритие от над 80 - 90% и бум на заразите по-голям от миналогодишния, е близко до всеки нормален ум да схване, че не неваксинираните са проблемът и не те са само заразни, болни и починали. Иначе нацитата си падат по геноцида отдавна - това е ясно.
62
10
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Това което е хубавото е, че преболедуване и ваксина дава много силен имунитет. Който е оцелял след първия път, да се ваксинира след 3 месеца!
61
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазете се! Повтаря и потретя!
60
4
 
14
 
! Отговори
до 71 преди 2 години
С жена ми, майка ми и сина ми преболедувахме през февруари. Сега сме в края на годината и никой не се е разболял от нищо, при положение, че делтата върлува.
59
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със сигурност антиваксърите ще са подозрителни и към новите лекарства. Ще почнат да произвеждат конспирации и за тях.
58
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е! Аз вече познавам 4 души, които са болни за втори път.
57
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да преболедуваш, след 6 месеца пак може да се разболееш. Не е това решението!
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист Интересн ми е,какво ще е отношението към лекарствата !? Дали ще е същото,като към ваксините?
55
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали са много ваксинирани?!? Що и с ваксини ПАК така? Въобще каква е ползата от ваксините? Да, виждам краткосрочен някакаъв ефект от графиките по света. Но този малък ефект ли гонеха с колосалните милиарди, които се наляха в тези ваксини? Дали ако бяха налели тези милиарди в други по-смислени стратегии на превенция и действия за справяне с вируса, нямаше да е по-добре!!!
54
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе другаре антиваксъри, първи се ваксинираха от елита, високообразованите, богатите държави се ваксинираха, не виждате ли, че сами се поставяте в позиция на роби/ обслужващ персонал ? Умирате най-много в България, фалирахте държавата, съсипвате си здравето, икономиката здравната система, образователната система, на какво точно се надявате?
53
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Теорията на Мангъров ще излезе най-вярна! Преболедуване и естествен имунитет са спасението от Ковид!
52
2
 
18
 
! Отговори
Tahakk преди 2 години
Уникално при набодени над 60-70 % процента нивата на заразата и болниците пълни като преди ваксата.Уникален вече вярвам с конспирации ,нещо което не работи добре ти го пробутват насила за сметка не безброй лекарства даващи по добър резултат и едвам ще ги допуснат след 2,3 години от пандемията
51
3
 
12
 
! Отговори
АнтиТезиВаксини преди 2 години
До 56Никой не е незаменим (дори и ти като програмист ;)). Не си мисли, че хората ще се оставят да ги набират, ако те не желаят това, особено за да си запазят работата. Всяко действие си има равно по сила и с противоположна посока противодействие, като, вярвам, знаеш. В този ред на мисли, не можеш да натискаш някого до безкрай, без да се "отприщи" нещо. Тъй, че си гледай програмирането и не се занимавай с нас простите хорица ;))))
50
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невежият не знае, че е невеж. Той е гръмогласен и креслив, нарича се "мислещ" и разкрил световните тайни на науката и конспирацията.. Колкото по- невеж, толкова по- нагъл и зъл!
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрия, Германия... тоя тип "мерки" са им исторически заложени...
48
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните си мислят, че неваксинираните са им виновни че пак се разболяват.
47
4
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
До код мънкито:Защо налагаш мнението си? Всеки сам за себе си трябва да решава. Да не би да си жертва на примитивен импулс от времето на светата инквизиция или се чувстваш някакси прецакан от вакс-абонамента?