Драстични мерки: Австрия забранми достъпа до заведения и хотели на неваксинирани

Броят на новозаразените в страната достигна рекордните нива от миналата година
6 ное 2021 09:50,
160
Драстични мерки: Австрия забранми достъпа до заведения и хотели на неваксинирани
Снимка: БГНЕС

Австрия въвежда забрана за достъп на неваксинирани срещу коронавирус граждани до кафета, ресторанти, хотели и фризьорски салони.

Мярката идва на фона на увеличението на новите случаи в страната. Броят им наближава рекордните нива от миналата година.

Още по темата
Ограниченията ще влязат поетапно в сила от понеделник, като ще включват и забрана за присъствие на неваксинираните на събития с над 25 души, предава БНР.

Ще има преходен период от 4 седмици, през който хората, които не са завършили ваксинационния цикъл, ще могат да предоставят документ за поставена първа доза или резултат от PCR тест, за да влязат в съответните обекти. След това ще последва окончателното ограничение, уточняват от правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Шестолъчни звездички-значки нямате ли?Имате опит,не се стеснявайте.
105
2
 
18
 
! Отговори
Берлин преди 2 години
Ми, по добре да си стоят в къщи, иначе тия ваксирираните сеят заразата навсякъде. Вчера в Германия също рекорд почти 40 хиляди заразени.
104
5
 
20
 
! Отговори
Всяко преди 2 години
зло, за добро.....Всъщност ако всички, които не са набодени се изнесат от големите градове, ще стане много забавно...Икономиката ще цъфне и ще върже от отровените....Тези са крайно зле....Въобще не мислят с главите си!
103
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
% умрели е обратно пропорционален на % ваксинирани. Това го видяха вече и децата . Ако антиваксърите имаха поне4 клас образование, щяха да го разберат.
102
22
 
7
 
! Отговори
Учен преди 2 години
Антиваксъри, марш вънка да се заразите, трябват ни нови данни в болницата.
101
3
 
10
 
! Отговори
странно преди 2 години
Тая новина започнаха да я крият по ъглите. Искат ни за Коледа във Виена, или по ски пистите, ама няма.
100
41
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните си признават че са се прецакали само когато им набутат тръбата с кослорода в гърлото. И почват да хленчат като *** дечица.
99
7
 
40
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Щом ваксинираните са много повече от неваксинираните , а резултат няма .......ЗАЩО ТЕРОРЪТ е насочен към малцинството неваксинирани !?!? Значи, ваксите могат да се забавляват , да се заразяват .....и като вдигнат бройката .....бой по главата нормалните хора !? Ей ся излизам и на първия ваксиниран му мачкат картуната!!!
98
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трети сме по смъртност от Ковид в света.
97
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тероризма продължава в цял свят.
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Почти Ние не знаем какво е 2G и 3G, това да не са по-старите безжични мобилни мрежи на А1
95
6
 
48
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Абе страшна логика! Миналата година нямаше ваксини, сега 60% от хората са ваксинирани, обаче бележат рекорд на заболелите! И виждаш ли въвеждат забрана за неваксинирани!? Абе еееййй, след като толкова много са ваксинирани, значи ваксата не върши никаква работа! Какво тогава пищите че хората не се ваксинирали! Явно тая вакса въобще не е правена за това дето ни проглушават ушите!!!!
94
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой би искал да ходи на хотел , там има риск да го разболеее някой ваксиниран, те мислят че изолират, а всъщност те ще станат изолираните :)
93
2
 
9
 
! Отговори
КООРДИНАЦИЯ преди 2 години
Сега, ние ли сме го преписа ли това от Австралийците или те от нас гледат :)
92
14
 
7
 
! Отговори
Виктория преди 2 години
Прощавайте, към какво точно се стремим - рекордна смъртност в 21-ви век, в който медицината е напреднала толкова много и можем да разчитаме на средства, които ограничават зараза и смъртност?
91
5
 
26
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Аз съм новият Хитлер и аз като моят предшественик въвеждам паспорти той за расова чистота, аз за ваксини. И аз ще строя концлагери за неваксинирани, но няма да строя газови камери, а ще се освободя от тях чрез насилствена ваксинация...
90
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прощавайте, това ли е демокрацията, към която се стремим?
89
2
 
4
 
! Отговори
Почти преди 2 години
е така, ама не точно. За тези обекти влиза 2G системата, ваксиниран или преболедувал, за другите остава 3G. Не знам дали нарочно го пишат така или от простотия не са разбрали какво точно пише на немски
88
3
 
7
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Да спориш с глупостта е невъзможно. Все едно да спориш с луд.
87
7
 
20
 
! Отговори
жалката истина преди 2 години
За ваксинираните ,които виждат ,че са се прецакали важи народната мъдрост - Бит и е....б...%%%...а.......н не си признават .Така ,че очаквайте да вземат със себе си колкото пове хора на дъното .В заключение ,колкото повече набодени -толкова повече заразени ,толкова повече умрели ,толкова повече мерки и пропаганда да се набучат още повече.Това е жалката истина