В Германия заразените надхвърлиха 50 000

В страната има призиви за частична задължителна ваксинация
12 ное 2021 09:38, Петя Славова
101
В Германия заразените надхвърлиха 50 000
Снимка: БГНЕС

През последното денонощие в Германия са регистрирани рекордните 50 196 нови случаи на зараза с коронавирус. В някои провинции положението е тревожно. Вече се чуват призиви за частична задължителна ваксинация, предава "Дойче Веле".

За първи път от началото на пандемията новите случаи на зараза с коронавирус в Германия преминаха границата от 50 000 за 24 часа. От института "Роберт Кох" съобщиха, че през последното са се заразили 50 196 души с коронавирус. Предния ден броят на новозаразените беше малко под 40 000, а преди седмица - близо 34 000 за денонощие.

Близо 100 000 жертви на COVID-19 в Германия

"Това е бедствие. Трябват мерки, сходни с локдаун", заяви водещият германски вирусолог Кр. Дростен. Той смята, че сегашните ограничения не са достатъчни. Има и предупреждение млади хора да не се ваксинират с Moderna.
"В момента сме под тиранията на неваксинираните": рекордни числа в Германия
Германия: Без локдаун, но с по-строги мерки срещу коронавируса
Само с ваксина не става: Германия без ориентир в пандемията

Заболеваемостта вече достига 249,1 пациенти на 100 000 население в рамките на една седмица - този показател нараства рекордно за четвърти пореден ден. Значително се е увеличил и броят на починалите във връзка с Ковид-19: през последните 24 часа са регистрирани нови 235 смъртни случая. А броят на хоспитализираните пациенти е нараснал от вторник до четвъртък от 4,31 на 4,65 души на 100 000 души население за седмица. Този показател е особено важен, тъй като е определящ за възможно затягане на противоепидемичните мерки. От началото на пандемията в Германия с коронавирус са се заразили вече 4 894 250 души, а починали с доказана връзка с Ковид-19 са 97 198 човека, сочат още данните на "Роберт Кох".

Заради тревожното развитие на пандемията Бавария отново обяви извънредно положение. То дава възможност на отделните власти и институции да работят координирано за справяне с пандемията. Предишното извънредно положение в Бавария беше отменено на 4 юни 2021 година.

Министър-председателят на южната германска провинция Маркус Зьодер предупреди, че пандемията се е върнала "със страшна сила" и призова партиите, които в момента в Берлин преговарят за следващото коалиционно управление на страната, да приемат спешен план за борба с пандемията. "Изправени сме пред тежка зима. Това, което сега наблюдаваме в отделни провинции, е само предвестник на онова, което очаква цялата страна", заяви той пред ДПА.

Маркус Зьодер настоява за въвеждането на частично задължително ваксиниране, особено за някои рискови професии - като болногледачите, санитарите и другите медицински работници. За същото се обяви и Германският етичен съвет, който съветва германското правителство. Чува се и все по-често призивът за ускоряване на темповете на поставяне на т.нар. бустерна доза ваксина.

Саксония - малко ваксинирани, много заразени

Много тревожна е картината и в Саксония. Там заради драстично повишената заболеваемост (три пъти по-висока от средното за Германия) властите решиха да затегнат мерките. От началото на тази седмица в ресторантите и музеите в тази източна провинция могат да влизат само ваксинирани и преболедували. Негативният тест вече не се признава. Това е тъй нареченото "2G-правило".

В Саксония делът на неваксинираните е особено нисък - само 57 процента от населението на провинцията е напълно ваксинирано (с 2 поставени дози). А тъкмо неваксинираните в момента най-вече пълнят интензивните отделения на болниците: проучване на обществената телевизия MDR показа, че две трети от приетите за интензивно лечение пациенти в Саксония, Тюрингия и в Саксония-Анхалт са именно неваксинирани хора.

Кметът на саксонския град Бауцен - социалдемократът Александер Аренс - е убеден, че положението може да бъде овладяно само ако се ваксинират повече хора. Той обаче не вярва, че по-строгите мерки ще накарат повече хора да се ваксинират.

Всеки понеделник в този източногермански град се провеждат протести на тъй наречените инакомислещи (Querdenker). Те демонстрират срещу противоепидемичните мерки и ваксините и се определят като последните останали бунтовници срещу "тиранията", както наричат германското управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
14
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Факт е, че и в Германия започна поредната вълна на неваксинираните. При 67,2% ваксинирани, както е сега в германия, вируса не може да бъде спрян. Делта варианта е много по-заразен от предишните варианти на вируса.
65
13
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
В Германия 67,2% са напълно ваксинирани и 69,7% са с поне една доза, но на страхливците страхуващи се да се ваксинират им изглеждат като 75% и 87%.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен до 74 преди 2 години
А може просто да са го направили, за да не ходят да се тестват на 2 дни?
63
6
 
0
 
! Отговори
До73 преди 2 години
А ти случайно да знаеш,че има и еднодозови ваксини и една от тях е на Janssen?Сега дай нещо друго за твое и евентуално за мое "успокоение"
62
21
 
3
 
! Отговори
До малцинството преди 2 години
В последните седмици отчитам интересна тенденция при моите познати. Хора, които преди няколко месеца, плюеха ваксините и твърдяха,че никога няма да се ваксинират. Болшинството от тях прекараха Ковид. В момента си сложиха първата игла. И защо така ? Ами, защото въпреки липсата на адекватна статистика, почна да чува оттук оттам, че този, онзи го е повторило и го карат по-тежко. Много скоро антиваксите ще сте малцинство !!!
61
5
 
12
 
! Отговори
До Истината преди 2 години
А случайно да знаеш, че "ваксиниран" се води само този, който е завършил цикъла на ваксинация, т.е. поне 2 дози. Та не е ясно колко от неваксинираните са с 1 доза, нито колко от тях са хоспитализирани именно заради ефекта от "ваксината" върху организма. А и напълно ваксинираните, на които им е изтекъл срокът на действие на "ваксината", също вече се смятат за неваксинирани, защото имунната им система вече не работи благодарение на вълшебната инжекция.
60
3
 
13
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Защо 87 % набодени с една доза и 75 % набодени с две дози не спират заразата в Швабистан!? Нали все ни лъжеха, че масовото бодене ще я спре!? Отговорът е много ***: защото отровите не спират пандемията, а я стимулират!
59
1
 
17
 
! Отговори
До64Тема за размисъл преди 2 години
Виж какво и преди Covid-19 и по време на същият и след него България е била Е и ще бъде в първите редици по смъртност,просто тая пандемия ни отвори широко очите,че тук няма "здравеопазване"а има болшинство от деградирали индивиди които претендират да бъдат медици!
58
2
 
13
 
! Отговори
До "истината&qu преди 2 години
За Германия говорим и го пише по-горе в пропагандата. Но ваксър не чете, ваксър не обмисля информация. Само боцка първа, втора, трета, пета
57
11
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До 55 - Написал си, че "2/3 от приетите в интензивни отделения били неваксинирани. Значи 1/3 са ваксинирани. Че тя много "пази" ваксината. ". --- Каква е истината. Вчера в интензвиното са приети 48 човека, от които 43 неваксинирани (89,58%) и 5 ваксинирани (10,42%). Къде са твоите 2/3? Защо лъжеш като всеки страхувщ се да се ваксинира? За 14 дневен период 5,92% са ваксинираните и 94,08% неваксинирани от приетите в интензивното.
56
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В началото на седмицата бяхме Ние,Румънците ,Сърбите,Прибалтика вчера бяха Унгария,Белгия,Австрия,Дания днес гледам Германци,Холандци,Скандинавци и те се"справят"чудесно!За жалост е време да си го признаем,Ваксините не успяха да си свършат работата!
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чупят рекпрди защото всички които са напълно ваксинирани преди лятото, вече нямат защита от вируса, ако нямат бустер.Толкова могат тея ваксини.
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега го няма и Ангел Кунчев да ни обясни научно каква полза има от ваксините, въпреки че по всичко изглежда, че голяма полза няма, ако изобщо има. За вредата не коментираме сега.
53
2
 
21
 
! Отговори
Пресолихте манджата преди 2 години
с тая задължителна ваксинация. Ако не беше толкова свирепа пропагандата на чудодейните ви ваксини и ако не бяха толкова жестоки заплахите ви за ограничения, много повече хора щяха да се ваксинират. Искахте да се напечелите моментално, ама алчността ви изигра лоша шега. Хората започнаха да се съпротивляват и да отлагат ваксинирането. Междувременно, въпреки цензурата, започнаха да се появяват данни за страничните ефекти и накрая се видя колко са "ефикасни" ваксините. Е, вече загубихте войната.
52
4
 
9
 
! Отговори
Тема за размисъл преди 2 години
Във Великобритания с 10 пъти по-голямо население от България от 2 месеца имат от 30 до 50 хил зарзени на ден. На ден умират колкото в България. Същото ще е и в Германия. ВВ Израел 10 % неваксинирани представляваха 65 % от приетите в болница и 70 % от смъртните случаи за цялата страна. Познайте защо ??? Толкова за вълшебните течности, които не работят !!!
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 80 милиона население 4 милиона заразени и 100 000 починали. Та това са смешни цифри бе. Щеше да е проблем ако бяха заразени 50 милиона и 10 милиона починали. Ние в БГ при 5 000 000 народ 25 000 починали. Това е голем проблем.
50
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксинираните болни,Най здравите болни в света"Ваксинирана Европа продължава да чупи всички рекорди от началото на пандемията-ЗАЩО?
49
2
 
9
 
! Отговори
Изветряла работа преди 2 години
Ми, повечето са ваксинирани с файзера, а хладилници за -90 грдуса и в Германия няма....
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немците пак се нахакаха с фашистите. Кога концлагерите?
47
1
 
16
 
! Отговори
До54 преди 2 години
Спокойно,до Коледа всички ще минат отново под"ножа" и тия като нас с 23% и тия като Португалците да речем които имат 99% ваксинирани люде,дано тогава си извадиш главата от пясъка!