В Германия заразените надхвърлиха 50 000

В страната има призиви за частична задължителна ваксинация
12 ное 2021 09:38, Петя Славова
101
В Германия заразените надхвърлиха 50 000
Снимка: БГНЕС

През последното денонощие в Германия са регистрирани рекордните 50 196 нови случаи на зараза с коронавирус. В някои провинции положението е тревожно. Вече се чуват призиви за частична задължителна ваксинация, предава "Дойче Веле".

За първи път от началото на пандемията новите случаи на зараза с коронавирус в Германия преминаха границата от 50 000 за 24 часа. От института "Роберт Кох" съобщиха, че през последното са се заразили 50 196 души с коронавирус. Предния ден броят на новозаразените беше малко под 40 000, а преди седмица - близо 34 000 за денонощие.

Близо 100 000 жертви на COVID-19 в Германия

"Това е бедствие. Трябват мерки, сходни с локдаун", заяви водещият германски вирусолог Кр. Дростен. Той смята, че сегашните ограничения не са достатъчни. Има и предупреждение млади хора да не се ваксинират с Moderna.
"В момента сме под тиранията на неваксинираните": рекордни числа в Германия
Германия: Без локдаун, но с по-строги мерки срещу коронавируса
Само с ваксина не става: Германия без ориентир в пандемията

Заболеваемостта вече достига 249,1 пациенти на 100 000 население в рамките на една седмица - този показател нараства рекордно за четвърти пореден ден. Значително се е увеличил и броят на починалите във връзка с Ковид-19: през последните 24 часа са регистрирани нови 235 смъртни случая. А броят на хоспитализираните пациенти е нараснал от вторник до четвъртък от 4,31 на 4,65 души на 100 000 души население за седмица. Този показател е особено важен, тъй като е определящ за възможно затягане на противоепидемичните мерки. От началото на пандемията в Германия с коронавирус са се заразили вече 4 894 250 души, а починали с доказана връзка с Ковид-19 са 97 198 човека, сочат още данните на "Роберт Кох".

Заради тревожното развитие на пандемията Бавария отново обяви извънредно положение. То дава възможност на отделните власти и институции да работят координирано за справяне с пандемията. Предишното извънредно положение в Бавария беше отменено на 4 юни 2021 година.

Министър-председателят на южната германска провинция Маркус Зьодер предупреди, че пандемията се е върнала "със страшна сила" и призова партиите, които в момента в Берлин преговарят за следващото коалиционно управление на страната, да приемат спешен план за борба с пандемията. "Изправени сме пред тежка зима. Това, което сега наблюдаваме в отделни провинции, е само предвестник на онова, което очаква цялата страна", заяви той пред ДПА.

Маркус Зьодер настоява за въвеждането на частично задължително ваксиниране, особено за някои рискови професии - като болногледачите, санитарите и другите медицински работници. За същото се обяви и Германският етичен съвет, който съветва германското правителство. Чува се и все по-често призивът за ускоряване на темповете на поставяне на т.нар. бустерна доза ваксина.

Саксония - малко ваксинирани, много заразени

Много тревожна е картината и в Саксония. Там заради драстично повишената заболеваемост (три пъти по-висока от средното за Германия) властите решиха да затегнат мерките. От началото на тази седмица в ресторантите и музеите в тази източна провинция могат да влизат само ваксинирани и преболедували. Негативният тест вече не се признава. Това е тъй нареченото "2G-правило".

В Саксония делът на неваксинираните е особено нисък - само 57 процента от населението на провинцията е напълно ваксинирано (с 2 поставени дози). А тъкмо неваксинираните в момента най-вече пълнят интензивните отделения на болниците: проучване на обществената телевизия MDR показа, че две трети от приетите за интензивно лечение пациенти в Саксония, Тюрингия и в Саксония-Анхалт са именно неваксинирани хора.

Кметът на саксонския град Бауцен - социалдемократът Александер Аренс - е убеден, че положението може да бъде овладяно само ако се ваксинират повече хора. Той обаче не вярва, че по-строгите мерки ще накарат повече хора да се ваксинират.

Всеки понеделник в този източногермански град се провеждат протести на тъй наречените инакомислещи (Querdenker). Те демонстрират срещу противоепидемичните мерки и ваксините и се определят като последните останали бунтовници срещу "тиранията", както наричат германското управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пунчо, бий си бустера и бягай да слугуваш.
25
4
 
4
 
! Отговори
Пунчо преди 2 години
До (-_-) "За целия период на тая простотия имаме около 350 починали общо във възрастовата група от 0 до 39 годишни".А викаш, тия дето са над 39 - да си мрът!Вокаш - абе умреха тук едни 25 хиляди, ама ли са над 39 - лошо нема.Ми дай да ги разстреляме направо, който е над 39 - куршум. Който е с диабет - куршум.И т.н. да ни ги изреждам. Голяма работа, ти нали си добре.
24
3
 
12
 
! Отговори
До Пунчо преди 2 години
Няма да умрете бе Пунчо, поне не веднага. Умрели сте безполезни, нужни сте живи и зависими.
23
1
 
5
 
! Отговори
60 GHz сърцетуп преди 2 години
До До 19 А не дойдеш за бустера, през ноща 5G ти вижда сметката.
22
3
 
12
 
! Отговори
:) преди 2 години
До 12 "И тази конспирация се оказа вярна", учудено казали хората, които преди се присмивали на Ной, когато дъждът взел да се усилва.
21
2
 
15
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Надявай се! Който се е закачил за ваксините е обвързан с пандемията до живот. А е спрял бустерите, а е ритнал камбаната.
20
4
 
9
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Значи имаме десетки проценти преболедували и десетки проценти набодени с генна терапия ,а бием рекорди по заболели и смъртност от преди. Хммм много странно.
19
7
 
4
 
! Отговори
Пунчо преди 2 години
До "До Пунчо". "от тук нататък си роб на една мафия"Аха, аз и почти целия цивилизован свят. Мда, ние ще измрем в адски мъки, но "НЕВАКСАНИТЕ" цвета на цивилизацията ще останете и ще настане такъв живот, че само си викам дано.Рептилите, илюминатите и марсианците това целят - на тоя свят да останат само гениалните българи, румънци и руснаци. Затова са се заели да затрият Европа и Америка.
18
3
 
7
 
! Отговори
Още 2 години и край! преди 2 години
Искате ли да Ви кажа кога ще свърши тая пандемия и коронавируса ще изчезне завинаги? Точно след ДВЕ години, когато МАСОВО ВСИЧКИ ще хвърлят маските и всякакви други ограничения и това ще се в целия свят!!
17
5
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Ми не работят бе Пунчо! Какво се напъваш, прецакал си се и толкоз. Една ваксина е работеща, когато те предпази от заболяване, а не от хипотетична смърт!За целия период на тая простотия имаме около 350 починали общо във възрастовата група от 0 до 39 годишни, така че си прави изводите!
16
4
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
До Пунчo "И съвсем друго е 3 седмици с пневмония и разбира се в много случаи с усложнения стигащи и до смърт", тъй, тъй, и Кунчо така ми казваше. Сигурно е истина - въпреки реалността, която показва че не е
15
3
 
20
 
! Отговори
До Пунчо преди 2 години
Да видим на теб кога ще ти уври главата, че от тук нататък си роб на една мафия, която рано или късно ще те принуди да правиш дудуци за единия бустер, защото друг шанс за оцеляване няма да имаш.
14
4
 
21
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Не вярвайте на официалната статистика от Германия! Всичко е, преправено"..... Цели институти се занимават само с таци цел, но вече прекалиха и правят много грешки... Пандемия няма, прехвърлят си едни числа и,, факти", кой както му ски не! Не им вярвайте-90% от немските граждани са с промити мозъци- няма спасение! Ужас
13
4
 
20
 
! Отговори
Бизнес-за-милиарди преди 2 години
Междувременно в дивата, неваксинирана, антиваксърска антинаучна България за дванадесети пореден ден намаляват новозаразените на седмична база. А сега де... Но нищо, бизнесът е за милиарди, ваксиизмамата продължава с пълна пара! "В момента сме под тиранията на неваксинираните" хехе обичам мирисът на пропаганда рано сутрин!
12
29
 
5
 
! Отговори
Пунчo преди 2 години
До Анонимен"обявете очевидния факт ваксините НЕ работят"Не ти работи главата на тебе.За съжаление и на 80% от българите.Не могат да ви уврът главите че дори да не защитават на 100% ваксините, и дори ваксиниран да се зарази, е много по-добре 2 дни температура и по живо по здраво.И съвсем друго е 3 седмици с пневмония и разбира се в много случаи с усложнения стигащи и до смърт.Мое'ш да муаш кревирши КЕН, ама видиш ли не знаел какво има във ваксините.
11
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Следващите вълни ще са сред ваксинираните" - и тая конспирация се оказа вярна.
10
4
 
33
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
"Има и предупреждение млади хора да не се ваксинират с Moderna."............. Това как МЕЖДУ ДРУГОТО го вмъкнахте... Че понеже експерименталните терапии на мъдурна избиват твърде много млади хора, в Германия ги спират за тази възраст... Е, за по-старите може, там не личи толкова като *** от инфаркти.
9
2
 
31
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Идеята е хаоса да не спира, защото при кризи се печели най-добре..Иначе няма никаква логика това да се нарича дори епидемия, ама така е от както хората започнаха да мислят с телевизорите си!
8
1
 
24
 
! Отговори
намеци намеци преди 2 години
Подготвят малко по малко евроидиотите, че от 1/1/2022 ще се премахнат тестовете и ще настанат тогава баш игрите на глада.
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клоуните дето всеки ден се смеели на България. Да ама България всипки го прекараха и след време тука няма да има вирус. А там ще тъпчат 5 6 7 8 ваксина и нищо.