При протеста в Ротердам: 7 ранени и над 20 арестувани

Бунтът срещу ограниченията прерасна в ожесточени сблъсъци
20 ное 2021 14:42, Петя Славова
89

Заради противоепидемичните мерки в Ротердам, напрежението ескалира. Наложи се да се намеси полиция. Седем души са ранени, двама от които са простреляни от органите на реда, след като протеста прерасна в ожесточени сблъсъци. Най-малко 20 са арестуваните, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Палежи, оглушителни звуци от взривове на бомбички, хаотични сцени на агресия между протестиращи и полиция - центърът на Ротердам се превърна в арена на сблъсъци заради ограниченията.

Полицията е използвала водно оръдие, за да отблъсне демонстрантите. По думите на униформените ситуацията е била животозастрашаваща. Това е наложило произвеждането на предупредителни и насочени изстрели. Двама души са били ранени. Други петима са пострадали при сблъсъците.

Хиляди се включиха в протеста, който избухна заради налагането на частична карантина в страната. Демонстрациите са и срещу плановете на правителството да въведе здравен пропуск. Той ще дава достъп до обществени места само на ваксинирани и преболедували  COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но те в Австрия са Ваксинирани. Защо ли се заразяват отново и отново? Как така ваксинираните страни се вдигат на протести, та нали ваксината дава свобода според Кацаров? Я, да видим колко страни и с колко % са вакснат и защо се борят за свободата си?
67
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Готови са да воюват с народа си,за да го ваксинират,а уж на него служат,дали?
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"После си зависим доживот от правителството." Че ти и досега си зависим доживот от тях. Храната сам ли я произвеждаш? Пътни такси и данъци не плащаш ли? Сам ли се лекуваш? Сам ли се образоваш? Сам ли работиш? За всичко си зависим от държавата.
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щяха ли да са толкова смели полицаите с палките, ако бяха в САЩ където всеки си носи законно бойно оръжие със себе си?
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирах се - две игли Пфайзър. Направих го само защото една приятелка от NY ме накара да се закълна и след десетия апел обещах. После осъзнах, че съм обещал, а за мен това е свято! Това, че супермодернитe mRNA-технологии били много сигурни и нe давали странични ефекти, Е ПЪЛНА ЛЪЖА! Долна реклама, основана на лъжа! Още пролетта моя близка изкара тежък постимунизационен синдром в болница, на стол и то във Виена. Пфайзър. В момента друга приятелка кара тежко Ковид, след две иглиПфайзър!Търгаши
63
11
 
2
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
До АнонименЕ, доста по-малко се мре, ако си ваксиниран, ама това са излишни подробности за хора като нас, готови да жертват 50 хиляди души в повече за две години, за да си развиват теориите за световната конспирация и за Бил Гейтс, който ще се кефи да ме следи как ходя до тоалетната.
62
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро народа от ЕС че се надигнат ,лек по-лек ,май че приключи вируса
61
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не схващам,трябва ли да се стига до сила и куп ранени в стремежа да опазиш нечие здраве като го принуждаваш да се подложи на ваксинация?
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 69 ето за това..... Оръжие имаме ловжииските дружини могат да въоръжат поне 2 000 човека. Дано да не се стига до там че ще стане касапница. Вярвам че управниците ни няма да играят по сви...рката на Херо Мустафа че ще загубят не само власта си но и главите си. Да озаптят мутрите да не вдигат цените че гладният народ ще възстане и със сопите ще трошат глави. Гладният няма какво да губи освен оковите си.
59
16
 
5
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Браво, още едно правителство със съответните мерки! Ущипани девици с стотина игли от тату ,се правят на интересни!
58
4
 
14
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Малко им е. Само чакам някой си, когото нито съм избирал, нито опълномощавал да ме "управлява" и тука да издаде такива противоконституционни фашистки заповеди здрави хора да си стояли в къщи. Аз съм свободен човек със свободна воля и няма как някой да ми забрани да живея, работя и да се прехранвам. Всичко си има граници.
57
30
 
3
 
! Отговори
... преди 2 години
Сега вандалите ще ги ваксинират в панделата,а населението ще прекара на спокойствие коледните празници...
56
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така трябва да се процедира. Трябва да се борим за правата си.. Всеки знае ,че и 100 процента да сме ваксинирани , нищо не се променя. Пак ще има болни ,пак ще има локдаун Целта е да вкарат в нас чрез тези инжекции препарата ,който са решили отдавна ,че трябва да ни бъде инжектиран. Заради това измислиха и пуснаха този вирус. Пример: вкарват ти вещество ,което до няколко години ти унищожава щитовидната жлеза. После си зависим доживот от правителството. Кукла на конц
55
39
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите са обикновени хулигани и маргинали. Ще ги ступат и ще кротнат.
54
7
 
33
 
! Отговори
Ицо преди 2 години
Долу ваксините, долу терора, народе, спим ли?
53
3
 
33
 
! Отговори
Ицо преди 2 години
Респект! Бог да помага на свободолюбивите хора.
52
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте на живо в ютуб протестите в Австрия, Франция и Италия, защото българските продажни медии няма да ги покажат.
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ; след товаа видео ми излезе такова на телеграф. Има далечен план. Стотици- дрънци. Хиляди са. Как са потрошили всичко и са поломили куп коли, от които много полицейски, направо... Това си е като гражданска война направо. Разбирам и защо ченгетата са си изпуснали нервите и са стреляли. Можело е да ги утрепе тълпата. Но сега с товаа ще има ескалация и съвсем ще изпуснат нещата. Който иска, да гледа. Изобщо не е просто протест. И франсетата биха завидели на щетите.
50
1
 
3
 
! Отговори
; преди 2 години
eto gi ne se maitapqt horatahttps://youtube/watch?v=_1qYNHHULKM
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гогич. Къде видя 15000? Според oet24 са десетки хиляди, може би 100 000 и снимките показват бая по-голяма площ от нашите жълти павета плътно изпълнена с хора.