Австрия обяви локдаун, ще се влиза в страната по правилото 3G

Изискванията влизат в сила от 22 ноември, понеделник
22 ное 2021 07:08, Ния Христова
17
Австрия обяви локдаун, ще се влиза в страната по правилото 3G
Снимка: БГНЕС
Властите в Австрия въвеждат нови условия за влизане в страната без карантина, според които се намалява валидността на изискваните документи по правилото 3G – имунизиран, преболедувал или тестван във връзка с COVID-19. Изискванията влизат в сила от 22 ноември, понеделник, съобщи БГНЕС.
 
Срокът на валидност на сертификатите за ваксинация ще бъде намален от 360 дни на 270 дни. Сертификат за наличие на антитела вече няма да бъде валиден като доказателство за нисък епидемичен риск. Валидни остават само резултатите от PCR тестове (до 72 часа след вземане на проба). 
 
Антигенните бързи тестове остават да важат до 24 часа и по изключение - при служебни пътувания, пътувания с цел обучение на ученици и др. 
 
Пристигащите от България, които не отговарят на 3G условията, задължително се регистрират онлайн в системата Pre-Travel-Clearance и в рамките на 24 часа трябва да извършат тест за коронавирус, информира посолството ни във Виена.
 
Власти обявиха още, че ще бъде въведен общонационален локдаун от понеделник, 22 ноември 2021 г., който се предвижда да продължи до 13 декември 2021 г.
 
МВнР припомня, че от 15 ноември 2021 г. Австрия въведе локдаун за неваксинираните и непреболедувалите COVID-19 граждани над 12-годишна възраст, като участието в избори е сред изключенията от наложените ограничения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Картофа преди 2 години
Хитлер би им завидял!!!Нали Австрия беше хвалена за това, че спазваше мерките? Резултат? Отново затваряне и при положение, че близо 70% а са ваксинирани.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрия не е в НАТО и още една причина да ги мразят, Курц трябва да направи преврат, с демократични принципи ще ги занулят и без война
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей сега ония с конспирациите за 5G имат *** теориите да развиват. Не можаха ли да го кръстят А+++ или там някаква друга глупост. Това да си политик не е лесно. Трябва да можеш сам да си вържеш връзките на обувките, а знаем всички, че за техния интелект това е като да управляваш совалка с вързани очи докато решаваш тройни интеграли на ум.
11
2
 
43
 
! Отговори
Делфийският оракул преди 2 години
Световното ционистко юдеомасонство наказва Австрия за това че там се е родил Хитлер, неосъзнавайки че така допринася за раждането на втори, който ще е доста по-ефективен.
10
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба си австрийците, направиха ги на мамуни
9
3
 
47
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
Пропуснахте да споменете глобата от 1500 еврака за тия, които откажат 3та доза. За отказалите въобще ваксина 3600, ако не- затвор. Вчера в Долна Австрия 6 от 7те починали от "вируса" са ваксинирани "младежи" на 80-90 годинки.
8
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бленувания " рай " Запад.нала Европа....
7
9
 
10
 
! Отговори
До мангъровците преди 2 години
Как и защо сравнявате Африка с Европа. Гъстотата на населението е коренно различна и не случайно Европа има вълни след вълни. А до 1 ЕС улеснява бизнеса на корпоративно ниво. 99% от IT фирмите разчитат на компании извън България. Българските производители също разчитат на износ, защото покупателната способност е ниска и хората предпочитат евтин продукт, а не качествен. Има и други ползи, разбира се има си и негативите.
6
9
 
44
 
! Отговори
Вируслав преди 2 години
Нагледен пример какво ни очаква при 84% ваксинирано население. Това е процента в Австрия за тези които подлежат на ваксинация. Не се връзвайте на процента който пишат медиите сега 65% - това е тоталния процент с пеленачетата и децата от детските градини. Ама и тях ги погнаха. Ако новините са добри пишат едните проценти, ако са лоши- другите! В Африка са 6% само от тези които подлежат на вакс, и вече "експерите" са в шок защо нямало ковид там, Ама няма да го прочетете в уважаваните медии.
5
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрисйките и австралийските фашаги са си плюли в устите пак, след Жабария се нарежат да 2ро и 3то място по жалки продажни държави.
4
3
 
29
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
До х - Що бе ? С партийно решение пак можеш да пътуваш. Както навремето в соц-блока.
3
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще ни настигнат австрийците - ние имаме 5G а те още са на 3G
2
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Файда от протеста йок. Трябва твърД отпор.
1
11
 
132
 
! Отговори
х преди 2 години
Някой да ми обясни ползата от ЕС. Вече не може да се пътува свободно, трябва да им изпълняваме заповедите. Обезмисли се напълно.