Удар по джоба: ТЕЦ-ове искат по-скъпи парно и топла вода с 50%

Най-малкото увеличение на цените ще е с 20 на сто
220
Удар по джоба: ТЕЦ-ове искат по-скъпи парно и топла вода с 50%
Снимка: Pixabay

Зимата настъпва, а с нея и сметките за парно. От Асоциацията на топлофикациите изчисляват, че парното и топлата вода трябва да поскъпнат с около 50% от Нова година. Това е абсолютен шок за потребителите.

Още по темата

„Наблегнете на думата „трябва“. Има КЕВР чиято цел е да смекчи удара върху абонатите и Комисията се самосезира“, коментира председателят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев пред bTV.

Георгиев прогнозира, че ще има над 20% увеличение на цената на парното и тока от 1 януари, като причината е прекалено голяма разлика в посока нагоре в цената на горивата спрямо прогнозираното от комисията и реалните цени. Най-затруднение са тези топлофикации, които използват природен газ, защото те нямат алтернатива и могат да ползват само синьото гориво, а тези на твърдо гориво имат някаква възможност да лавират, отбеляза Георгиев.

Председателят на топлофикациите заяви, че както има увеличение на цените на парното, така е имало и намаляване в зависимост от цените на природния газ на пазарите и не мое да се избегне тази зависимост.

Осигурен е природен газ за всички топлофикации и няма опасност абонатите да останат на студено, каза Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: парнотопла вода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, нещо протестите да не би да са забранени? Или просто българина протестира, само когато му платят, както миналата година...
102
4
 
14
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Усещам, че февруари ще има протести пред Фигурантството. Но тоя път ще искат неговата глава. Дали ще излезе да ги посрещне с юмрук?
101
5
 
10
 
! Отговори
Робот преди 2 години
Оставка Радев, оставка Комитова!
100
2
 
21
 
! Отговори
умен и красив преди 2 години
хубави времена настъпват , другарки и другари .
99
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската тоалетна хартия дето си я избрахте ви изработи яко.
98
4
 
16
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Вече е исторически факт, обективен факт, че по времето на Бойко Борисов се живееше да пъти по-добре отколкото по времето на Румен Радев! Защото вече две години в България има само двама политици - Борисов и Радев! Другите са незначителни дюрекси!
97
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Путин да си завре цената на газа където слънце не изгрява. Аре у лево.
96
0
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Просто ежедневно наблюдение, мое мнение:Седмични покупки за храна, излизане на ресторант, плащане на сметки, данъци, зареждане на гориво - +15-20% на годишна база тотал, като някои от основните неща са +40-50%.За да не намалее покупателната способност, доходите трябва да са +15-20% на годишна база. Но не познавам някой с такъв ръст. Дори IT-тата са на +5-6% масово. Аз съм на +4-5%, т.е. спаднала ми е покупателната способност с над 10%. Така излиза... Говорим за над средните заплати в София.
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са дребни кахъри. Защо никой не пише, че торове няма и ако с късмет намериш вече са 5 пъти по-скъпи от миналата година. Това означава, че догодина реколтата ще е наполовина в най-добрия случай. Или ще трябва да ядем всички наполовина или половината ще ядат както досега, а другата половина ще умрат от глад.
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви ТЕЦобе, бе! При ГЕРБ правителството беше виновно, сега само ТЕЦовете. Кажете си направо кой е виновен - управлението на държавата.
93
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо и Кокорчо да спрат увеличението
92
1
 
5
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Газ по-скъпа с 10 % =парно по-скъпо с 50%Газ по-евтина с 50%=парно по-евтино със 7%За решаването на уравнението е необходимо да сте завършили Държавният разбойнически институт със специалност да го на*** аме на гражданите.
91
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредното увеличение благодарение на вашия гуру Радев :)Заслужавате си го!
90
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте го предъвквали Румен Радев. Задкулисието винаги е действало така...прави живота на хората невъзможен, когато дойде неудобно правителство. Така се манипулира общественото мнение и се настройва обществото срещу неудобното правителство.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всеки сам си преценя!
88
2
 
14
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
С висше юридическо образование съм, а вече имам притесненние дали ще изкарам месеца.
87
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отговорност за всичко,което се случва в една държава, носи само и единствено този, който е на власт! Вече 8 месеца в България на власт е само и единствено Румен Радев!
86
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви е честит Румен Радев за още 5 години!
85
6
 
5
 
! Отговори
\m/ преди 2 години
Изгербочените, и като ръкавица да се обърнете от злоба с вътрешностите навън, свърши се гербавата, вожда няма повече власт никога да види :) И колко сте смешни с темата за цените .. В целия свят цените на суровини и енергийни източници растат, за съжаление, и аз предпочитам да ми е по-евтино, само че това не зависи от един *** и десет гербави калинки.
84
2
 
14
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Чакат ни интересни СЛЕДизборни времена!За пръв път от почти 25 години насам съм сериозно притеснен за близкото си финансово бъдеще!Време е някой да извика по телевизорите - "Царят е гол!" Време е разните му цветанки, викторчета, хекимянковци, лорчета и т.н. всяка сутрин и всеки следобед да крещят от телевизорите "Колко още ще ОБЕДНЯВАМЕ? И до кога?!"На мен, драгият зрител, вече не ми пука КОЙ Е НА ВЛАСТ! Пука ми само за това #КОЙ ме докарва до просешка тояга, ама не вчера, миналата година а днес