Норвегия иска задължително тестване при влизане в страната

Тестът е задължителен и за притежателите на сертификат за ваксинация или за преболедуване
3 дек 2021 16:30, Ния Христова
15
Норвегия иска задължително тестване при влизане в страната
Снимка: БГНЕС
С цел ограничаване разпространението на коронавируса Норвегия въведе от днес, 3 декември 2021 г., задължително тестване за COVID-19, което ще се извършва на граничните пунктове при влизане в страната. В случай, че на границата няма тестова станция, пристигащите са длъжни да се тестват в рамките на 24 часа от влизането си в Норвегия, съобщиха от МВнР.
 
Посолството ни в Осло информира, че тестът е задължителен за всички пътници, включително за притежаващите сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19.
 
Изискването е в допълнение към въведените по-рано ограничителни мерки при влизане в Норвегия: 
 
задължителна онлайн регистрация преди отпътуването и негативен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на 24 часа преди влизане в страната. Пътниците с пълен цикъл на ваксинация и преболедувалите коронавирус в последните 6 месеца са освободени от изискването за предварителен тест, а тези, които не притежават сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19, подлежат и на 10-дневна карантина.
 
При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg. 

15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 1 месец
"Посолството ни в Осло информира, че тестът е задължителен за всички пътници, включително за притежаващите сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19."
12
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 10, преди 1 месец
"Освен това не признават сертификат и на боледувалите.така че горят и те." --- Неграмотно ковидарче, ти и да четеш не можеш, а статията е малка: "Пътниците с пълен цикъл на ваксинация и преболедувалите коронавирус в последните 6 месеца са освободени от изискването за предварителен тест". Ей, пусто, плащат ви да грацате безумия по форуми и новинарски сайтове, пък ви избрали най-неграмотните!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все повече държави признават открито и явно тоталното безсмислие на зелеВите сертификати.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Норвегия има най-добрата социална политика , най-високия стандарт и най-високия вътрешен брутен продукт в Европа . Стига плюхте! Освен това не признават сертификат и на боледувалите.така че горят и те.
9
1
 
1
 
! Отговори
БАУ преди 1 месец
БАУ, БАУ, БАУ, БАУ, БАУ, ДЖАФ, ДЖАФ
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що така пустия сертификат не им ли върши работа или вече в прав текст се признава, че служи само за успокоение на приносителя който всъщност не е предпазен от заразяване.
7
3
 
7
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
Изнасилвачите на деца пак са с претенции. На кой ли му дреме за тези пропаднали ретарди.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо пропуснахте , че преболедувалите до преди 6 месеца също се тестват.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хич нямам намерение да ходя в тази държава която всеячески се опитва да ти отнеме децата!!!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксинирай се и прегърни свободата ,прегърни живота ,върни си новото нормално .Абе ваксинирайте се бе!
3
2
 
4
 
! Отговори
Както в джендърските преди 1 месец
страни(на които Норге е от знаменосците)се разрешава на трансджендърите да си правят гърди,в скоро време ще очакваме да стане мода присаждане на трето ***.до(всъщност не знам норвеж. мъже по две ли имат или по едно,но съдейки по поведението им в обществото,вероятно по едно,така че присаденото няма да е трето, а второ).И на входящите терминали в страната,освен обявяването на пола по документи,вероятно ще се иска и мануална проверка от хубава митничарка.Пише Мъж,пипа,вдигаш го,минаваш.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кои ли са тези умници дето са се затърчали за Норвегия. Да отидат при тези дето незнаят от какъв пол са. Да отидат при тези дето баща спи с дъщеря майка със син и брат със сетра. 3 години бях на тази територия и съм се отвратил. Но нямаше начин да се прибера по рано бях командирован с Тира да правя пачки за работодателя си в БГ. Ако дойде пак Содом и Гомр първо тази територия ще я унищожи.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още едни дето разбраха че ваксините са пълна боза! До голяма степен така е даже по-добре - няма дискриминация, а пък и това поне са истински мерки срещу разпространението на вируса