След Румъния сме в ЕС по бедност и деца на необразовани родители

Потомците на нискообразовани родители е по-вероятно да живеят в бедност
7 дек 2021 16:09, Петя Славова
119
След Румъния сме в ЕС по бедност и деца на необразовани родители
Снимка: БГНЕС

В България и Румъния има най-много застрашени от бедност деца на родители с ниско ниво на образование, съобщава Евростат, като Румъния е първа с 37,4%, следвана от България с 33,7%, предава БГНЕС.

Данните сочат, че потомците на нискообразовани родители е по-вероятно да живеят в бедност, когато достигнат зряла възраст. През 2019 г. процентът на застрашените от бедност в ЕС е бил над два пъти по-висок при възрастните (между 25 и 59 години), чиито родители са имали ниско ниво на образование (20,3%), отколкото при хората, чиито родители са постигнали високо ниво на образование (8,6%). Съответният процент е 12,0% за хората, чиито родители са имали средно ниво на образование.

Делът на хората, изложени на риск от бедност, чиито родители са с ниско ниво на образование, е над 20% в 10 държави-членки на ЕС (Естония, Гърция, Люксембург, Испания, Италия, Полша, Литва, Латвия, България и Румъния).

За разлика от тях, с най-малък риск от бедност са децата на необразовани родители в Чехия (9,3%) и Дания (9,4%), както и в Нидерландия и Финландия (и двете по 10,3%).

Най-висок процент на риск от бедност сред хората, чиито родители са с високо образование, е регистриран в Австрия (14,8%) и Швеция (12,7%), докато най-ниските нива са отчетени в Чехия (2,3%) и Румъния (3,2%).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те БЮРМ са по-наваксани, ама са по-бедни, и този мит на ваксърите падна.
15
8
 
6
 
! Отговори
Мафията си работи преди 2 години
ДАНС(Служба за Сигурност) работят за Организираната престъпност, поткрепят Пернишки главорези мафиоти близки до Бойко Методиев Борисов!
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъвто президента такава и държавата
13
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ви плащат за такива антибългарски пропаганди?Много хора сме живели на запад и знаем добре западняците колко по "интелигентни" от нас са,такаче не се хабете напразно!!
12
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки познат с две дози вече е преуспял милионер, а тези с три са като Мъск, ваксинирай се стани милиардер..
11
16
 
12
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Никаква изненада. Бедността и необразоваността са в пряка корелация с процента на ваксинирани. Аз вече си избирам приятелите по това, дали са ваксинирнаи. Много по-лесно можеш да прецениш човека. Ако не е ваксиниран - значи е тъ*п ка*ун и не искам да имам нищо общо с него!
10
2
 
6
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
А за богатите правилото е, че по-честен път много малко от тях са забогатяли така, и то чак в края на живота си. :)
9
15
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами с радевата Хунта начело и със заемите за милиарди ще станем още по-бедни, а с неприсъственото обучение на учениците и тестовете които им въведоха за да могат да влязат в клас ще сме и още по-необразовани ... !!!
8
7
 
16
 
! Отговори
Дарвин преди 2 години
То и сме първи по атниваксърство - случайност?
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ко? Не! - 2 Ем да, ама тея хора са на ръба. Ако останат без работа, колите ще заминат за 2-3 месеца, щот са бараки, а апртаментие, ао ги продадът - ко ше правят? Ще изкарат 3-4 години на кваритра и толкоз ...
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми роми, сър, те са защитет вид, които има само права, но не и задължения, тях и заваксина никой не смее да им каже да си сложат.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 - Не знам за това, бате - Обясни ми, как да си прилагаш знанието, умението, интелекта и усилията, в страна като България, да просперираш и да оцеляваш, без да си крадец?
4
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че българите са най-бедни. Какви да са щом нямат гънки по мозъка и гласуват за Фигуранта с юмручето и марионетките му ?
3
6
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Е какви да сте щом избирате кayнь за президент и тиквa за премиер
2
6
 
24
 
! Отговори
Ко? Не! преди 2 години
Да има бедни в България, но и има много хора с апартамент, къща, кола (че и по няколко от изброените), които казват, че още малко ще умрат от глад. Просто си мрънкаме в повече.
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беден означава глyпав... Във всяка една държава...