2/3 от германците не вярват, че Шолц ще управлява повече от 4 години

Едва 1,3% смятат, че той ще управлява колкото Меркел
8 дек 2021 21:08, Нели Христова
19
2/3 от германците не вярват, че Шолц ще управлява повече от 4 години
Снимка: БГНЕС

Почти 2/3 от германците смятат, че новоизбраният канцлер Олаф Шолц няма да може да се задържи на поста повече от четири години, сочи проучване на YouGov, проведено за агенция DPA.

По-рано днес лидерът на германските социалдемократи Шолц беше избран от Бундестага за нов ръководител на правителството на мястото на Ангела Меркел.

Още по темата
Резултатите от проучването показват, че 44% от германците смятат, че Шолц ще изпълнява функциите на канцлер в продължение на четири години, след което няма да успее да спечели преизбиране. Други 20% от анкетираните са убедени, че управляващата коалиция на социалдемократите, Зелените и Свободните демократи ще се разпадне до следващите избори за Бундестаг.

Само 16% от анкетираните очакват Шолц да бъде преизбран за втори мандат, а само 1,3% от анкетираните смятат, че новият канцлер ще издържи толкова дълго, колкото предшественичката му Ангела Меркел, която оглавяваше германското правителство в продължение на 16 години.

В същото време само 22% от анкетираните заявяват, че новото правителство ще направи сериозни промени в политиката на страната, докато 51% смятат, че няма да има сериозни промени. Други 16% отговарят, че не очакват никакви промени.

Проучването на YouGov е проведено в периода 1-3 декември и обхваща 2067 души на възраст над 18 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.