70% от европейците живеят в собствени жилища

В България само 15,7% са под наем
30 дек 2021 20:03, Нели Христова
39
70% от европейците живеят в собствени жилища
Снимка: БГНЕС

70 процента от населението в Европейския съюз през  2020 г. е живяло в домакинство със собствено жилище, а останалите 30 процента - в жилище под наем, отчита Евростат.

Най-висок дял на притежание се наблюдава в Румъния, където 96 процента от населението живее в домакинство със собствено жилище, следвана от Словакия (92 процента), Унгария и Хърватия (91 процента и двете страни.

В България 84,3 процента от населението живее в домакинство със собствено жилище спрямо 15,7 процента, които са под наем.

Във всички страни членки, с изключение на Германия, притежанието на жилище е широко разпространено.

В случая на Германия половината от населението живее в домакинство със собствено жилище, а другата половина - под наем. Делът на притежаващите жилища е най-малък в Австрия (55 процента) и Дания (59 процента).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Това преди 2 години
е голяма пречка за утилизацията....
31
1
 
4
 
! Отговори
Никк преди 2 години
Искам да добавя към коментарите, че има и доста недвижими имоти в градовете и селата, които са необитавани поради това че имат много собственици, които по една или друга причина, не могат да се разберат. А никой не иска да поддържа имот който не е напълно негов.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как не ги е срам! Затова и 70 трябва да са трайно вас кой синирани.
29
10
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Това е много важна информация без която предполагам цената на киселото мляко щеше да се вдигне поне с още 10%.Въобще не ми дреме за никакви европейци, скоро трева ще ядем с тази галопираща инфлация, живота ни поскъпна с минимум 25% от две години!!!!!!!!
28
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 2 години
На шумкарите пуснати от затворите и първи в партията люспите с краденото са тук. Друго не остана
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо е, че вече хората нямат пари за да поддържат жилищата си. Вижте по селата колко порутени къщи има. Кога един човек с 1000 - 1500 лв. ще може да хвърли 10000-15000 за един покрив, няма как да стане, а за пенсионер да не говорим.
26
3
 
18
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Къде са младите хора дето изграждат живота си и държава? Няма ги
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма по-добро от твоето жилищесамо истинският войн умира там където се е родил
24
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейците са все по-мобилни. Не се закотвят в едно жилище за цял живот. По-удобно им е да са под наем, сменят работата си, местят се из страната си или по света, сменят големината на жилището според менящите се нужди на семейството. Да нямаш собствено жилище за тях е вид свобода. А при бай Тошо строяха и купуваха жилища само верните на партията и онези от здрав работнически произход. И тези по селата. Такива са явно носталгиците, пишещи тук. Интелигентите ги държаха бедни.
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aми не знам кой къде живее, но брат ми е в Англия от 16 години и почти е изплатил етаж на къща, която в момента струва 60% повече от момента на сключване на ипотеката. Един ден ако реши да живее като пенсионер тук ще я продаде и може да си купи поне 5 апартамента в България, или да си има значителна сметка за старини. Повечето англичани си купуват "летни къщи" в Испания.
22
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние българите не сме европейци а сме азиатци
21
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До *** не им е лесно ,от опит знам
20
1
 
16
 
! Отговори
ЮдеюСемитМасон преди 2 години
това е НеДопустимо и скоро ще бъде решено чрез ХиперИнфлационно Цунами!
19
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-,бедни, но горди собственици на заветната панелка.
18
4
 
36
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Е какво излезе ,в бившия соц всеки с жилище а в богатия запад под наем
17
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Западния капитализъм, които са само няколко бивши колониални и сегашни военни сили, нарочно хранят с евтина храна населението си. В други капиталистически страни по света дори това не правят. Там не само са без жилища или живеят в гета, но нямат пари и за храна. Социалната политика на няколкото западни бивши империи правят живота в тях поносим. За капитализъм, трябва да се дават за пример страни с истински капитализъм, като Индия, Африка, Латинска Америка. Хората бягат оттам.
16
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-много собствени жилища имат в Россия, повече от 97,8% а поне половината имат по една дача в красива гора или на село. Само че не се казва жилище а квартира и масово мислят че на квартира
15
3
 
36
 
! Отговори
MT преди 2 години
Собствени би трябвало да означава изплатени! На запад много живеят в "собствени" жилища, които изплащат цял живот и всичко е собствено само докато има заплата...
14
4
 
27
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Високият процент е благодарение единствено на страните от Балканския п-в и на някои други страни от бившия соц. лагер . Хората от тези страни дори не могат да си представят колко недостижимо е притежанието на истинско собствено жилище за повече от половината от населението в "западния свят"
13
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където е имало Капитализъм хората нямат собствено жилище а където е имало социализъм 100 процента имаха собсвено жилище. В момента младите са бездомници ако нямат наследство от майките и бащите им. Познавам много млади на които банките им взеха жилищато защото немогат да си изплащат кредитите. Капитализъм братче. По времето на Бай То6шо направих 2 къщи на 2 етажа. Купих и две жигули. на децанта. А днес немога една тоалетна да построя