Европол с акция за изземване на преправени на бойни газови пистолети

Разследванията били в 24 държави, сред тях и България
14 яну 2022 16:45, Красимир Ангелов
23
Европол с акция за изземване на преправени на бойни газови пистолети
Снимка: БГНЕС

Европейски правоохранителни органи иззеха повече от 1500 преправени на бойни газови пистолета при международна акция срещу незаконната търговия с оръжие, предаде ДПА, като се позова на Европол.

Основен елемент в акцията, в която участвали разследващи от 24 държави, били обиски в България, Република Северна Македония и Румъния. Претърсени били общо повече от 260 адреса и иззети над 17 хиляди незаконни предмета, съобщи европейската полицейска агенция.

Европол констатира, че газовите пистолети са използвани все по-често от престъпници, защото може относително лесно да се преправят в бойни.

Смятат се, че подобен преправен на боен пистолет е бил използван при убийството на нидерландския разследващ журналист Петер де Врис в Амстердам миналата година, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Gunman преди 2 години
Анонимния, хал хабер си нямаш от оръжия 🤣🤣🤣🤣
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1500 хахаха милиони има аххаххааь,имам три
12
1
 
15
 
! Отговори
SS преди 2 години
Въоръжавайте се кой с каквото може ! Не бъдете овце ! Става все по лошо ! И това ще продължи ! Накрая всичко ще се срине ! Ще настъпи хаос и анархия от първичен тип !
11
0
 
4
 
! Отговори
nimportequi преди 2 години
Пробвах в газов 8мм турски да сложа боен 22лр патрона влиза идеално но жилото на ударника не можа да го възпламени трабваше да се смени с по-голямо и се отказах.
10
0
 
2
 
! Отговори
Пак нищо преди 2 години
Щом могат да се сдобият с бойни патрони и бойна цев, значи същите тия могат да се сдобият и с бойно оръжие. Единствена логика да ги монтират на газови пистолети е по-ниската цена на газовите пистолети. А вие слагайте закони да се регистрират газови пистолети в полицията, както обикновено не сте адекватни.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започнаха обезоръжаването на народа! Готвят се за задаващите се "терористични актове на десни групоривки" във връзка с повишената смъртност на набодените и налагането на голямото зануляване. Само дето спящите уфтсе няма как да осъзнаят това и ще продължат да вярват на средствата за масова дезинформация, че само некви там нелагални преправени пистолетчета прибрали...
8
0
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Купи си револвер,там ако засече само превърташ барабана и за секунда изтрелваш следващия,аз имах боен револвер за да не даде засечка но Ушев ме хвана и ми даде много много кофти засечка..
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгърмях на тази нова година кутия халотстни (от скъпите) с газовото пишовче (пак от скъпите) и за 50 халостни патрона засече точно 4 пъти. Не си представям някой са рискува да преправя такъв *** за бойни патрони, това си е самоубийство.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, лесно се преправяли. Никога не е лесно, отделно моделите които позволяват се броят на пръстите на едната ръка. Чудят се с какво да се занимават евроджендърите, явно планират забрана на газениците. Следват и ножовете, така овцете ще са напълно безопасни и покорни.
5
2
 
11
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Пак се чудим с какво да си избършем нааканите дупета, май!... Аз нямам нужда нито от боен, нито от газов пищов!... Имам си достатъчно мощен арбалет. Той, за разлика от прехваленото ви оръжие, е безшумен!... И може да върши същата работа!...
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При свъремените 3D печатащи технологии подобни акции само ще развият нелегалното 3D принтиране. Това са поръчкови мероприятия. Търси се повод да се изземва оръжие от населението. 3D модел за принтиране на усилен полимер могат да се намерят или направят. Остава само да намерите полимера за цевта и принтираната цев да се закали в печка. След това може да гръмнете поне 4 пъти с 9 мм пистолетен патрон през тази цев.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забранете и автомобилите! Колко хора още да загинат заради тях! Лесно могат да се изпозват за убийство!
2
0
 
17
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
страх ги тресе какво следва ако станат истински... то така или иначе ще ги разтресе след като дойде гладът...
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само турските и руските газови се преправят на бойно щот са от оръжейна стомана,немските и италианските са направени от пластмаса и няма как да изтрелят боен куршум..