Борис Джонсън: Путин не е научил уроците на историята

Кремъл се опитва да постави проруски лидер в Киев
24 яну 2022 23:00, Нели Христова
149
Борис Джонсън: Путин не е научил уроците на историята
Снимка: БГНЕС

Русия рискува да създаде "нова Чечня", ако нахлуе в Украйна, заяви в днес британският министър-председател Борис Джонсън, предупреждавайки за продължителен и ожесточен конфликт там.

Джонсън заяви, че не смята, че инвазията е неизбежна, въпреки "мрачните" сведения за струпването на руски сили по границата с Украйна. Но „нахлуване в Украйна, от гледна точка на Русия, ще бъде болезнено, жестоко и кърваво дело.

"Мисля, че е много важно хората в Русия да разберат, че това може да бъде нова Чечня".

Коментарите на Джонсън повтарят тези на външния му министър Лиз Тръс в Сидни миналата седмица, където тя заяви, че президентът Владимир Путин "не е научил уроците на историята".

"Нахлуването ще доведе само до ужасно блато и човешки жертви, както знаем от съветско-афганистанската война и конфликта в Чечения", каза тя.

В събота британското външно министерство заяви, че разполага с информация, че Кремъл се опитва да постави проруски лидер в Киев, което е необичайна дипломатическа стъпка.

От там не съобщиха подробности за доказателствата, които американски служител нарече "дълбоко обезпокоителни". Русия отхвърли твърденията като "дезинформация".

Великобритания е сред малкото западни държави, които са изпратили оръжия в Украйна и настояват за строги икономически санкции в случай на руско нахлуване.

Джонсън заяви, че Великобритания следи внимателно случващото се с Украйна и подкрепя нейния териториален суверенитет, като предупреди, че руската агресия няма да бъде "безнаказана".

Официалният говорител на министър-председателя заяви отделно: "Няма абсолютно никакви планове за изпращане на британски бойни части в Украйна."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
Камаз преди 2 години
И като се събуди видя баща ти да размахва мотиката, като самурай меч, на нивата и ти излезе от кирпичения куптор да му помагаш
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борето отново е в приповдигнато настроение след поредния купон (по време, когато на по-простоватите поданици купони не им се полагат), с употреба на "весели" субстанции.
119
3
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Една ракета и всички ще зАбравят Английският език.
118
3
 
21
 
! Отговори
Историята пак и пак преди 2 години
"Разкриват пореден купон на Джонсън по време на локдаун" - и тоя седнал да поучава! :):)
117
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всички назидават Путин, но като се срещнат с него от "гордост" приклякват"--------------- В тази връзка, интересно ще бъде да проследим поведението на външния министър Лиз Тръс, която миналата седмица заяви в подчинената й аусралия, че президентът Владимир Путин "не е научил уроците на историята" и, на която само след 10 дни й предстои пътуване до Москва и разговори с Лавров във висотката на Лубянка. Дали ще приклекне от "гордост", даже без да се е срещнала с Государя Путин?
116
4
 
19
 
! Отговори
14-ти януари преди 2 години
Отнасяме се с дълбоко разбиране към приказките в стил хайли-лайкли, произнесени от Борко. Той беше длъжен да изтърси нещо бодро, за да се опита да намали страха и истериката обхванали поданиците, след като преди дни, цели шест руски военни големи десантни кораба гордо преминаха пред стените на Дувър, на път за Кримския полуостров.
115
1
 
24
 
! Отговори
BB преди 2 години
Някой наистина не е научил историята
114
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички назидават Путин, но като се срещнат с него от "гордост" приклякват. Да внимават, какво си пожелават, че ако викат много "ела ми, се, ела!" Путин от учтивост да не земе да иде, че тогава няма накъде да се бяга! Но такива с отворковците - плмпат много, щото нали Англия е в джоба на Си и Борис си мисли, че може да говори много, но скоро ще е пътник по волята на самия Си! Иначе историята е такава, че който е влязъл в руската бърлога, жив не е излязъл, затова и няма ФАЩки и ангУйски танкове!
113
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не е научил уроците от историята, защото той пише историята,а ти Джони Уолкър , ще си част от лошата й страна!
112
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Учените вече правили карта на света, обаче там липсвали мъглиият остров и ауасралия...))) а от северна хамерика останала само канадската част за назидание."-------- На юг от кандската граница, на новата карта бил изобразен широкият 1 500 км. канал, гордо носещ името на Великия Сталин.
111
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако имахме независим Президент като Росен Плевнелиев"------------------------------------------ Независим от здравия разум, но не и от Буда Тиквоний.
110
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във всяка статия, която някой каже нещо за господаря им Путин, от руските драскачи се надига адски вой, вариращ от закани, през опити за пренебрежение (директно анулирани от факта, че драскат в статията), до себеунижение (за да препотвърдят в ума си, че още са му слуги, защото слугата не знае какво да прави със себе си ако е свободен. Трябва си му каишка, иначе се плаши).
109
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петъчният пияч на вино и консуматор на колективни забавления-шмъркане в условията на строг локдаун за народа мислел, че е много важно хората в Русия да разберат за опасността от нова Чечня. Как се е загрижил за руския народ, а? Борко и Лиз Тръс се хвалят, че те са научили уроците на историята, а Государят Путин не бил. Вярно е, но наобратно.
108
7
 
33
 
! Отговори
-- преди 2 години
Нагло-саксите неразбраха, света се промени, стана триполярен, неможете да командвате навсякъде вече, видяхме ви в Сърбия, Ирак Либия, Авганистан, сега вие ще слушате щото ще ядете бой.Жалко само че и ние ще го отнесм както винаги е било.
107
41
 
13
 
! Отговори
Българофил преди 2 години
Русия, особено след 1918 г е извор на агресия. Единствената държава, след Турция която нахлува в други държави в Европа, след Втората световна война.
106
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, май Вие и Европейците сте забравили историята. Забравихте, че Германия беше разделена сэс стена, охранявана от Руски бутуш. Забравихте, че Русия. започне ли война е завършва до край.
105
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Русия отхвърли твърденията като "дезинформация"."Защо не поясните, че се оказа, че въпросният уж подотвян за президент на Украйна от Москва е всъщност с руски санкции. Крайно невероятна измислица. Както той самият беше казал: "Това е въпрос за Мистър Бийн!" Тази дезинформация е широко отречена по западни и руски медии. Само вие още не сте загрели за какво иде реч
104
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А и още нещо. Много са ми интересни две неща.Големите американофили в коя турска джамия щяха сега да се дупят по три пъти на ден ако Русия не ги беше освободила и големите русофили към каква цивилизация смятат че принадлежи Русия ако не към европейската.Е отговор поне смислен едва ли ще видя.Тъй че ограничете се с вечния хит четене на подпорни точки и пропаганда на луцифериански трансхуманизъм плюс химн в чест на гейовете.Дъжда от псувни го прескочете не ви ги четем и губиъе време а то е пари де
103
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук долу виждам и умни коментари, но както винаги виждам повече от обичайното де: тоест руски и американски *** се правят на български патриоти а България тъй я обичат че даже в коментарите си и веднъж не я споменават.Я си хващайте самолетите и целия тролещ контингент едните към Москва а другите във Вашингтон.Ама няма да идете нали? Щото там ще сте роби а тук се правите на печени.Дрисльовци.
102
16
 
15
 
! Отговори
руслямските мелези преди 2 години
вън от България.