Борис Джонсън: Путин не е научил уроците на историята

Кремъл се опитва да постави проруски лидер в Киев
24 яну 2022 23:00, Нели Христова
149
Борис Джонсън: Путин не е научил уроците на историята
Снимка: БГНЕС

Русия рискува да създаде "нова Чечня", ако нахлуе в Украйна, заяви в днес британският министър-председател Борис Джонсън, предупреждавайки за продължителен и ожесточен конфликт там.

Джонсън заяви, че не смята, че инвазията е неизбежна, въпреки "мрачните" сведения за струпването на руски сили по границата с Украйна. Но „нахлуване в Украйна, от гледна точка на Русия, ще бъде болезнено, жестоко и кърваво дело.

"Мисля, че е много важно хората в Русия да разберат, че това може да бъде нова Чечня".

Коментарите на Джонсън повтарят тези на външния му министър Лиз Тръс в Сидни миналата седмица, където тя заяви, че президентът Владимир Путин "не е научил уроците на историята".

"Нахлуването ще доведе само до ужасно блато и човешки жертви, както знаем от съветско-афганистанската война и конфликта в Чечения", каза тя.

В събота британското външно министерство заяви, че разполага с информация, че Кремъл се опитва да постави проруски лидер в Киев, което е необичайна дипломатическа стъпка.

От там не съобщиха подробности за доказателствата, които американски служител нарече "дълбоко обезпокоителни". Русия отхвърли твърденията като "дезинформация".

Великобритания е сред малкото западни държави, които са изпратили оръжия в Украйна и настояват за строги икономически санкции в случай на руско нахлуване.

Джонсън заяви, че Великобритания следи внимателно случващото се с Украйна и подкрепя нейния териториален суверенитет, като предупреди, че руската агресия няма да бъде "безнаказана".

Официалният говорител на министър-председателя заяви отделно: "Няма абсолютно никакви планове за изпращане на британски бойни части в Украйна."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
5
 
13
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Северно пакистанска империя дето посред бял ден *** и араби им отвличат жените и дъерите там и ги изнасилват и убиват после и ги правят на дюнер (апропо н4е е майтап поучете случая) ги е научила уроците си много добре !Лондон е Бангладеш вече бе перуко рошава огледай се на малкото останали истнски чиски ангичани им е писнало от педофилкската ви мафия също като крварите сте още по гнъсни даже !
80
3
 
15
 
! Отговори
SS преди 2 години
Много лидери трябва да учат военна история !
79
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е и прозрачната идея на западняците: да разгорят война в Украйна (като ползват пушечно месо от изт.европа), за да не се меси Путин, когато запада се захване сериозно с китайците... но плановете са едно, фа видим реалностите.
78
4
 
24
 
! Отговори
Историк Фактолог преди 2 години
България Винаги, ама Винаги е била на Страната на Загубилите, така че имам лоша новина за НАТО - България е Ваш горд член и съответно Историческият факт не е на ваша страна!
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен#79. Т.к. нито американците, нито англичаните, нито който и да било от зап.европа не възнамерява да воюва с Русия(сами го казват, виж статията), значи няма и да изпращат стратегическо нападателно оръжие в Украйна. При това положение ЕДИНСТВЕНИЯ вариянт дя бъдат принудени руснаците да навлязят е кървава провокация с руското население в Донбас.
76
6
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Руснаците не трябваше да спират,след като победиха Германия,а да натикат англо-американосите в океана.Сега светът щеше да е чудесно място за живеене.
75
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 81Няма какво да те убеждавам ,Украйна е суверена държава ,призната и от Русия .Нагло,много нагло е Русия да й се пише приятел и изведнъж да й присвоява територии!Алоо,в 21 век живеем !
74
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ингилизите нямат печеливш ход. По традиция пак тикат Полша и прибалтиките на първа линия, но е ясно че от там няма да постигнат нищо, освен като мине Русия, да се смени сегашния елит с друг, по правилно ориентиран спрямо "руский мир".Но с урките които подстроиха под себе си, толкоз. Ако не се стигне до ядрен сблъсък, ще отложат директната разплата с Бритиш елита с едно две поколения. Но цинизма им няма начин да не си получи заслуженото. Имат хилядолетен дълг карма за изплащане, с тукашен корен.
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78В случая Путин точно това искаше ,да пресели колкото се може повече хора в Русия!Там даже раздаваха апартаменти на ниски цени на Донбасци!Богатството на държавата са хората.Русия също е в демографски срив ,но успяваше да компенсира срива с руснаци от Средноазиатските републики и Кавказ около 8 млн.се завърнаха.
72
4
 
12
 
! Отговори
Ялова е работата преди 2 години
Щом и английсия мух ал в хайли-лайкли стил фантазира по темата - ясна е работата ! Пак са рекламирали по новините желаното - за реално!
71
5
 
9
 
! Отговори
Убедете ме! преди 2 години
ОТНОВО Давам шанс на американофилите - убедете ме че сте по-добри и каузата ви е по-добра от русофилите! И ще ви подкрепя!
70
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам колко трябва да е сляп човек за да не види на къде отива Русия!Да припомним на късопаметните ,че комунистическият блок също беше десетилетия под санкции от същото това НАТО!Знаем как завърши това за мощният СССР и сателитите му.Сега Русия ,която е бледо копие на Варшавският договор се зъби на НАТО !Сама си копае гроба!
69
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73 Донбас е загубена кауза за Русия. Путин сам се прецака там. Раздаде 800 хиляди руски паспорти на желаещите да се правят на руснаци и те вместо да мизериват в Донбас и Луганск заминаха в Русия да си търсят по добро място. Така в Донбас останаха само пенсионери и тези които не искат да имат руски паспорти. Та това е положението мислех че Путин има малко повече акъл ама се оказа че е много много глyпав.
68
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин зачита само силните ,държи се като бандит който тарашикъщи ,вратата на дома която не е добре заключена влиза и ограбва!За съжаление вратата на нашият дом (държава)не само ,че не е заключена ,но и широко отворена за руснаците ,а на вратата стой Рундю и Корнелия с хляб ,сол и ценностите от нашата къща!
67
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май Европа е в ролята на слабия ученик. Като си припомним историята.
66
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре ще заседава някакъв съвет по сигурността в който 90% са русофили и ще държат непременно да се огъзим на Москва. Вероятно Петков и още един двама ще държат да изпълним задълженията си към НАТО за да имаме очи когато ни нападне Русия да искаме помощ от съюзниците си. Гърция и Румъния тая работа с приемането на натовския контингент я решиха още миналата седмица. Само ние умуваме как да олижем руските ***. Та утре ще е голям цирк на тоя съвет.
65
4
 
12
 
! Отговори
истината боли преди 2 години
Нато прости ги е яд, че СЗО направиха повече пари от тях, това е цялата драма!
64
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да,ама не 7 млн.са руснаците в Украйна ,но близо 2 млн.от тях избягаха от Донбас в Русия.Донецк от цветущ град с 1 млн.жители се е превърнала в призрачен град обитаван предимно от пенсионери и руски военни ,,доброволци".И недей да мислиш ,че в Украйна повечето руснаци са на страната на Путин,напротив точно обратното е!
63
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смях. Пропагандата на комунистите започна. Лъжи лъжи *** и агресия. Като всеки път в историята. Нищо ново. Мислете с тея китари, защото втори път никой няма да ви вади от соц блатото циркаджии
62
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия англичани са много зле, липсват им сериозни поритици, баба Бети остаря много и тя.Трябва да им пратим наш Б. Б., бездруго е без работа, разбира цялата световна политика, ще им оправи всичките проблеми.Меркелина и тя излезе в пенсия, затриха я тая Европа, двамата най-големи капацитети пенсионираха.