Борис Джонсън: Путин не е научил уроците на историята

Кремъл се опитва да постави проруски лидер в Киев
24 яну 2022 23:00, Нели Христова
149
Борис Джонсън: Путин не е научил уроците на историята
Снимка: БГНЕС

Русия рискува да създаде "нова Чечня", ако нахлуе в Украйна, заяви в днес британският министър-председател Борис Джонсън, предупреждавайки за продължителен и ожесточен конфликт там.

Джонсън заяви, че не смята, че инвазията е неизбежна, въпреки "мрачните" сведения за струпването на руски сили по границата с Украйна. Но „нахлуване в Украйна, от гледна точка на Русия, ще бъде болезнено, жестоко и кърваво дело.

"Мисля, че е много важно хората в Русия да разберат, че това може да бъде нова Чечня".

Коментарите на Джонсън повтарят тези на външния му министър Лиз Тръс в Сидни миналата седмица, където тя заяви, че президентът Владимир Путин "не е научил уроците на историята".

"Нахлуването ще доведе само до ужасно блато и човешки жертви, както знаем от съветско-афганистанската война и конфликта в Чечения", каза тя.

В събота британското външно министерство заяви, че разполага с информация, че Кремъл се опитва да постави проруски лидер в Киев, което е необичайна дипломатическа стъпка.

От там не съобщиха подробности за доказателствата, които американски служител нарече "дълбоко обезпокоителни". Русия отхвърли твърденията като "дезинформация".

Великобритания е сред малкото западни държави, които са изпратили оръжия в Украйна и настояват за строги икономически санкции в случай на руско нахлуване.

Джонсън заяви, че Великобритания следи внимателно случващото се с Украйна и подкрепя нейния териториален суверенитет, като предупреди, че руската агресия няма да бъде "безнаказана".

Официалният говорител на министър-председателя заяви отделно: "Няма абсолютно никакви планове за изпращане на британски бойни части в Украйна."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67 Скоро русофилите ще започнете да твърдите, че и 2/3 от българите са руснаци и ще поканите съвеЦката армия да дойде да ви "освободи".
60
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минимална заплата в Русия - 120 евро В България - 350 евро Руснаците се чудят , как може дори в най-бедната страна в ЕС хорат ада имат по големи доходи от тях
59
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сравняваш Украйна с Афганистан и Чечня трябва да си много зле и наистина да не разбираш ни народопсихологията, културата и историята. 2/3 от украинците са руснаци и с радост ще минат на руска страна. Само територията около Киев и западно от киев се имат за украинци и украйна ще остане за тях. Другото путин ще си го прибере в русия, там където им е мястото. Британците или много лъжат или са много зле.
58
6
 
15
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
във ВеликоБритания, скоро Официалният Език да не Стане Руски и да Пропишат на Кирилица?!
57
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин когато се обади говори само за две неща - оръжия и горива Нищо друго не коментира Руснаците тънат в мизерия , но на него само оръжия и нефт му се въртят в главата
56
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според ВВС (от преди няколко минути) дори България ще помага на Източно Европейските държави пред надвисналата опасност:Some Nato members, including Denmark, Spain, Bulgaria and the Netherlands, are already sending fighter jets and warships to eastern Europe to bolster defences in the region.
55
6
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Този рошльо да прочете какви ги е сътворил един античовек,негов сънародник,при залива Сувла.
54
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 52Брей ,а украинците и грузинците от коя вяра са?Кой народ държи в центъра на столицата си мумия на атеист и се реди на опашки да му се кланя?Това си езически ритуал!
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борко да пуска лазерния меч и да започва да денси "Последен валс".Другото не го разбира, знаем го...
52
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия понеже се чувствала заплашена , щяла да нападне Украйна , за да се защити ... Путинска пропаганда Който разбира руски да види руските медии , невероятна пропаганда - западът и Украйна са лоши Русия цъфти и всичко им е наред ...
51
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57Алооо а какво правише русия в Румъния и България 50г ? Не е ли малко далеч от степите ? Клоун . Ако не бяха САЩ още щеше да печеш чушки на село и да си бършеш г1заа с вестник. Ей такива като тебе са докарали тая прокоба 44 година в Майка България.
50
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пян_Гъ Русия е отишла в Украйна. И е агресор. Понял?
49
7
 
27
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Алооу, не Русия е отишла в Мексико, та да е агресор, а САЩ в Украйна. Не бъркайте понятията.
48
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 52 "с православните." Православен КГБист. Русофилските смехории край нямат.
47
5
 
11
 
! Отговори
Единственото Бъдеще преди 2 години
на Европа е с Русия - САЩ вече нямат нищо - за 100 години от създававето на Федералният Резерв, ЮдеюСемитите Централни Банкери ги изсмукаха до кокал!! обаче, Бъдещето на Русия не е и с Путин, защото той е слуга на ЮдеюСемитите, които за 30 години доста изсмукаха и от братският руски народ - но поне не е до нивото на тотален фалит както е САЩ, а и в САЩ фалита е и Морален с Жендр идеологиите наложени от ЮдеюСемитите там!
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правят всички диктатори - за да отклонят вниманието на хората от безкрайните проблеми в страната , си измислят външен враг Уж той ги заплашва , но вие гласувайте за мен и бъдете спокойни , аз ще ви защитя ...
45
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не забравяме,че Украйна е дала най много жертви ВСВ, а не русия. В русия е имало масово разстрели поради дезертиране и отказат да се бият срещу Германия. Факт укриван половин век. Руснаците са слаби както тактически, така и оръжейно , парично и логистично. Нямат никакъв флот . Карат го само на груба сила. Но ако пламне пълномащабна война ... ще се накендзат, както с Хитлер. И седяха 2г зад Москва... докато немците им опъваха жените.
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борко да сяда да пие, че скоро може да няма държавни кинти за уиски.Аз лично предпочитам да се затрием бързичко от ракети, отколкото да гледам обратните как воюват с православните. Не знам дали знаете, но онези със знамето с цветовете на дъгата са злобни същества и такива глупости могат да сътворят, че...
43
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше репортаж , доста руснаци са доволни от Путин Казват че поне е направил така че няма война , уж той бил удържал успешно Запада и Америка да не ги нападнат Това е пропагандата там - че Запада и Америка искат да нападнат и унищожат Русия , но виждате ли Путин е много способен и се бори успешно срещу тях ...
42
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Исторически България е майка на Русия.