Борис Джонсън: Путин не е научил уроците на историята

Кремъл се опитва да постави проруски лидер в Киев
24 яну 2022 23:00, Нели Христова
149
Борис Джонсън: Путин не е научил уроците на историята
Снимка: БГНЕС

Русия рискува да създаде "нова Чечня", ако нахлуе в Украйна, заяви в днес британският министър-председател Борис Джонсън, предупреждавайки за продължителен и ожесточен конфликт там.

Джонсън заяви, че не смята, че инвазията е неизбежна, въпреки "мрачните" сведения за струпването на руски сили по границата с Украйна. Но „нахлуване в Украйна, от гледна точка на Русия, ще бъде болезнено, жестоко и кърваво дело.

"Мисля, че е много важно хората в Русия да разберат, че това може да бъде нова Чечня".

Коментарите на Джонсън повтарят тези на външния му министър Лиз Тръс в Сидни миналата седмица, където тя заяви, че президентът Владимир Путин "не е научил уроците на историята".

"Нахлуването ще доведе само до ужасно блато и човешки жертви, както знаем от съветско-афганистанската война и конфликта в Чечения", каза тя.

В събота британското външно министерство заяви, че разполага с информация, че Кремъл се опитва да постави проруски лидер в Киев, което е необичайна дипломатическа стъпка.

От там не съобщиха подробности за доказателствата, които американски служител нарече "дълбоко обезпокоителни". Русия отхвърли твърденията като "дезинформация".

Великобритания е сред малкото западни държави, които са изпратили оръжия в Украйна и настояват за строги икономически санкции в случай на руско нахлуване.

Джонсън заяви, че Великобритания следи внимателно случващото се с Украйна и подкрепя нейния териториален суверенитет, като предупреди, че руската агресия няма да бъде "безнаказана".

Официалният говорител на министър-председателя заяви отделно: "Няма абсолютно никакви планове за изпращане на британски бойни части в Украйна."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисее - фани обръсни се!!! Това не е горбачов, нито пък елцин... Първия беше юдейски предател, а втория заклет пияницца... Това е путиня бе попеле смахнато.... Не се прави на много оборотен, че руското джудже ако реши утре ще осъмнете с две руски атомни подводници в Темза, а дъртата кралица ще гледа руско авиошоу над бъкингамския дворец със СУхой и Ми(коян)Г(уревич) докато си пие чая
40
17
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Има ли все още наивници, да се връзват на лъжите на Кремъл? Путин твърдеше, че нямал участие в Крим, и после лично ги награди в Кремъл! На 100% са приготвили оная марионетка , бивш президент на Украйна, който им хариза Крим и после избяга в Москва! Дай му сценарии за преврат на Путин!
39
3
 
16
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Черните в Армията на САЩ как са на Минус 10 по Целзий - усеща ли ли са такава температура през живота си?!
38
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлер ги натупа сам тея клоуни руснаците. А сега са изправени пред цяла Европа и САЩ. Няма да свършат добре тоя път.
37
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие пак не разбирате. Има един народ, които иска да живее добре. Не им пука как ще се казва държавата. Половината западна Украйна иска да е част от Полша. Не им дреме. Важното е да не ги връщат 100 години назад руските колхозници. И от другата страна едни варвари, които мечтаят за нови земи и плячка.
36
7
 
14
 
! Отговори
Време е Русия преди 2 години
да вземе това, което и се полага - Цяла Европа! след което САЩ ще станат една бедна държава без значение, на юг от Канадската Комунистическа Република на незаконният извънбрачен син на Фидел Кастро - Жустен!!
35
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е един комплексар следващ болшевишката книга. Искат пак да си върнат държавите от комунизма, което включва България и Румъния. Наглеците нямат край там. 100г само рушат Европа с войни. Европа трябва да струват огромна армия и ядрени глави от другата страна на Украйна и да е ясно,че тея вече са минало.
34
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онези, които не са научили уроците на историята са същите, които днес заплашват Русия
33
4
 
16
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
"Няма абсолютно никакви планове за изпращане на британски бойни части в Украйна." И какво остава? Само приказки без покритие. Ако Киев има г'лупостта да започне мащабна военна операция срещу Донбас и Луганск руската армия ще натири украинците обратно (както навремето грузинската армия от Южна Осетия) и тогава вече Донбас и Луганск ще влязат е Руската федерация.
32
4
 
20
 
! Отговори
МултиКултиЭвроЖэндр преди 2 години
Ще се борим срещу Руският Агресор с гол в Ръкатата Виб ратор и знаме с Цветовете на Дъгата!
31
4
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Учените вече правили карта на света, обаче там липсвали мъглиият остров и ауасралия...))) а от северна хамерика останала само канадската част за назидание...)))
30
21
 
10
 
! Отговори
Batuhan преди 2 години
Какво сте се разпалили тука в прослава на блатная и джуджето?! Ние вече дадохме пример как се действа срещу сибирските варвари. Сваляш им самолета, и бой по протежетата армяни, вагнери. Руснакът от думи не разбира. Тогава той смята, че си слаб. Само бой по каската. Сега да се счепкат още, че най-накрая да си върнем и Крим. Крим е татаро-турски.
29
5
 
19
 
! Отговори
Европа ще е Руска преди 2 години
скоро Света ще трябва да се срещне с Истинските Реалности, където Слабите Жендри повече нямат Власт, а са в ГУЛАГ да видят какво е ежедневието на Работнита в каторгата, а не на парти с кока и гурме в Брюкселски хотел и след това еднополога ор гия!
28
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 100 години се опитват да им вземат нефта , незнам кои не са си научили урока :)
27
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо за Малвинските острови кажи, Борис! Ваши ли са, как ги взехте? А? Harлоcaксонска raд.
26
4
 
21
 
! Отговори
Епилираната преди 2 години
войска на НАТО ли ще спре Руските войници?! то може да имаш мускули развити в конфорта на климатизираният фитнес салон, ама това не значи, че имаш сила и издържливост особено по време на суровата Европейска Зима - но е добър начин да разбереш, че и Глобал Топло - няма, а е мразовит студ в Европа през Зимата!
25
3
 
14
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Що за империя в това, щом тоя *** мож да е премиер... Няма ли кой да го среса и приведе в приличен вид...)))
24
4
 
19
 
! Отговори
В. преди 2 години
Интерасно ще стане ако в Украйна вече не могат търпят протежето на Байдън да съсипва страната. Как ще го държат на власт тогава?
23
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12Руснаците мине не мине 70 години и развяват знамето я над райхстага я над бастилията...)))Това е така, защото украйнците бяха на тяхна страна, сега са срещу тях и руснаците ще бъдат разбити.
22
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин какви шамари ше му бие , перуката му ще хвърчи с 200