Цени за скиори: 39 лв. за лазаня у нас, 5 евро за щрудел в Австрия

Туристическият бранш у нас и в чужбина е в криза, но третира клиентите си различно
Обновена: 24 яну 2022 12:02 | 24 яну 2022 11:22, Петя Славова
602
Цени за скиори: 39 лв. за лазаня у нас, 5 евро за щрудел в Австрия
Снимка: Facebook

Високите цени на тока и пандемията засилиха кризата в туризма у нас и в чужбина. Оказва се обаче, че заетите в бранша третират по различен начин клиентите си.

В социалните мрежи се появиха публикации, сравняващи цените по ски курортите в България и в Австрия. От сметките се вижда и ясно различният подход на ресторантьорите към туристите.

От пост във във Facebook на композитора Светослав Лобошки става ясно, че българи са платили в Банско сумата от 127 лева за поръчка на една лазаня, две супи, минерална вода и греяно бяло вино. Защо е бяло виното също остава загадка. Снимката предизвика иронични коментари, а цената от 30 лв. за една супа се оправдава, че е от "младо телешко".

В същото време други потребители показват какви са цените за скиори в Австрия. "На 3000 м в Алпите едно кафе струва € 1,30.  Какво налага същата напитка да се продава в нашите курорти в пъти по-скъпо?", пише Кристина Стоянова в социалните мрежи и публикува снимка от 18 януари.

От касовата й бележка се вижда, че щруделът струва 5 евро, а кафето 1.30 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


602
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
473
12
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Кафето в някой заводи и логистични центрове в Италия е 35 цента . Там има и щрудели - по 60 стинки . Вакумирани . Давай народе. Давай към Австрия ... Ама то било Италия . А в Испания знам едно място на което кафето е 20 цента . И то хубаво . Отивате в Мартос - завод валео . Вътре има автомат . Давайте към Испания . И после снимайте .
472
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сръвнение се пише с "а" - сравнение
471
0
 
14
 
! Отговори
Бела Слатина преди 2 години
Бележката е на Спас Чоков, син на Ценко Чоков. Вижте му фейсбука. Той е хапвал скъпата супа и сам се е похвалил с това.
470
6
 
4
 
! Отговори
Пенчо преди 2 години
Разбира му кухата кратуна на *** от вип стая с италиански готвач,той си търси кебапчета и кюфтета по 80 стотинки и шкембе чорба за 2 лева
469
1
 
14
 
! Отговори
Оххх преди 2 години
Всеки сам си слага звездите на небето и сам им се кланя...въпрос на глупост и чесане на его!
468
15
 
7
 
! Отговори
Скиор преди 2 години
/Първокласен италиански ресторант, където можете да презаредите с енергия след натоварен ден на ските или разходки в планината. VIP Room предлага вкусна италианска кухня с автентичния италиански готвач Джовани Порку, а локацията му на Бъндеришка поляна предлага и великолепна панорама като бонус. Не отлагайте да резервирате вашата маса'Има малка разлика с бистро с посуда за еднократна употреба..........
467
0
 
32
 
! Отговори
Няма справедливост преди 2 години
Банско е хубаво за каране но не и за почивка - от толко много печки в града е доста по-зле въздуха от мръсната София дори а и мирише ужасно.
466
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ок, нека пускат и сметки по 1000 лева и 5 черпака със зведа Мишлен да докарат, ама да си плащат данъците като всички, да не ползват преференциални данъци и да започнат да си плащат за реклама от техните синдикати и организации, а не от моите данъци както се спонсорира всяка година зимната и лятната кампания. Моя бизнес в Русе никой не го спонсорира, защо аз трябва да ги спонсорирам, при положение че имат и по-ниски данъци, и никой не ги гони че укриват данъци и нямат договори за персонала.
465
2
 
22
 
! Отговори
истината преди 2 години
Преди пандемията ходехме по 2 пъти на сезон до Австрия, Италия.Не е толко скъпо ако вземете къща повече хора и си готвите - ние ходим да караме не да мятаме пари по ресторантите и барове.
464
4
 
20
 
! Отговори
балканджи Мишо преди 2 години
Ходете на Картала до Благоевград - пистата е супер и цените са народни не само на картите а и на храната.
463
4
 
15
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Петък следобед . Магистралата София - Алпите . Огромно количество айти специалисти с големи заплати карат новите си коли за да си починат събота и неделя . Трафика е толкова голям от български айти специалисти, че табелите и информационните табла са на български.
462
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Това са сигурно същите хора които лятото сръвняват БГ Бетономорието с Гърция и спорят че в Гърция било по-евтино. Да, по-евтино е когато си носиш половината продукти от БГ или си пазаруваш от Лидла на Никити, спиш в студио от 80те години и ходиш веднъж за цялата седмица на ресторант, за снимки. Няма как така да правиш сръвнение и да викаш че е по-евтино. В Гърция, според мен, както и в Италия (от тази статия) е по-хубаво от БГ за почивка, но в никакъв случай не е по-евтино!
461
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не мога да рабера проблема, и да, това е от Италия (има разлика в цените с Австрия)?Който иска кара ски в Алпите, който иска в България, нали това му е хубавото да имаш избор. Второ, нали хората като си поръчват знаят кое колко струва и в Алпите и в БГ, не разбирам шока от сметката след като си знаел какво си поръчваш за колко пари. Трето, като изключим картите за ски зоните, където в Алпите получаваш в пъти повече за парите си, няма как Алпите да са по-евтини за курорт.
460
1
 
23
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 2 години
ТЕЗИ В БАНСКО СА СЕ ПОБЪРКАЛИ.ВОДЯТ СЕ ОТ ПРИНЦИПА - СНЕЖИНЧЕ, СТОТИНЧЕ.ОТ ОТДАВНА БАНСКО НЕ Е ТОЗИ ХУБАВ СКИ КУРОРТ. ТАМ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛО В МАШИНА ЗА ГРАБЕНЕ НА БЪЛГАРИНА.РАЗСЪЖДЕНИЕТО НА БАНСКАЛИЯ Е - ЩОМ СИ ДОШЪЛ ДА КАРАШ СКИ ЗНАЧИ СИ БОГАТ.МНОГО ОТ ОТДАВНА ИЗЧЕЗНАХА МЕСТНИТЕ ХОТЕЛИЕРИ. ВСИЧКИ СЕГАШНИ СА ОТ ДРУГИ СТРАНИ , ИЛИ ХОРА ИМАЩИ ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО. МЕСТЯТ ПЕРСОНАЛА ОТ МОРЕТО В БАНСКО И ОБРАТНО. СМЯТАМ, ЧЕ В ДОБРИНИЩЕ Е ПО-ДОБРЕ И ПО-ЕВТИНО. БЕЗ БОГ Е НАЙ-ХУБАВАТА ПИСТА.
459
3
 
9
 
! Отговори
rosnqta преди 2 години
Поне да си бяхте направили труда да проверите къде се намира Ливиньо. И НЕ, Не е в Австрия :D Журнализъм в 2022...
458
3
 
30
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Карам си и в Алпите на цените на картата в Банско! И картата е за ски зона колкото Благоевград Разлог и Банско взети заедно! и хич не ми дреме за курорта на Цеко!
457
17
 
6
 
! Отговори
Траян преди 2 години
До Някой сиБегай в Австрия там е евтино. Пълно е с българи...е карат с колички препарати за почистване на стайте, но са наши. Даже са се научили да не си хвърлят фасовете където им скимне. Успех
456
1
 
31
 
! Отговори
? преди 2 години
Този бон не е ли на онези, които се скъсаха да реват, че бранша им загивал?
455
19
 
3
 
! Отговори
Бебо преди 2 години
Австрийския бон е много добре направен леко смачкан и датата почти еднаква с този от Банско..Ще пиете кафе във Виена за 1.30 евро когато пръдне гъска. В Австрия кафето е 0.30 евро / майтап бе Уили /. Драпате се там където не ви сърби. Писача първо прекочил до Австрия, пил, ял, снимал...после яхнал самолета заврял се в Банско, ял пил, снимал и пуснал в мрежата / социалната де /. Великата Петя / тая дето го е обобщила тук / пуска велика новина. Евала
454
0
 
22
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Следобедна ски карта за възрастен с дете на Боровец е 40 лв. + 28 лв. за детето общо 68 лв. Картата е с времетраене от 12 часа до 16,30 часа. Същата следобедна карта за възрастен на Банско е 61 лв. за възрастен и 33 лв. за дете, т.е. 94 лв. Ако детето е на 13 години вече картата му става вече 54 лв. или общо 115 лв. срещу 68 лв. на Боровец! На всичкото отгоре картата започва от 12:30 часа! Та какъв е извода - ски зоната е хубава, но не си струва цената. Беше и претъпкана, сега едва ли ще е така.