Меркел осъди по най-категоричен начин действията на Русия

Това е преломен момент за историята на Европа, заяви тя
25 фев 2022 13:08, Нели Христова
78
Меркел осъди по най-категоричен начин действията на Русия
Снимка: БГНЕС

Бившият германски канцлер Ангела Меркел нарече събитията около Украйна "преломен момент в историята на Европа след края на Студената война". За първи път бившият канцлер на Германия коментира публично ситуацията в страната.

"Тази агресивна война от страна на Русия бележи дълбок обрат в историята на Европа след края на Студената война", заяви Меркел пред ДПА.

Тя нарече действията на Москва нарушение на международното право и ги осъди "по най-категоричен начин".

Бившият германски канцлер изрази солидарност с народа и властите на Украйна и изрази "пълна подкрепа" за усилията на германското федерално правителство, Европейския съюз, САЩ и партньорите от Групата на седемте (Г-7), НАТО и ООН за "прекратяване на тази война възможно най-скоро". Освен това Меркел подчерта, че следи събитията около Украйна с дълбока загриженост и ангажираност. Отделно тя спомена, че "атаката" на Русия срещу териториалната цялост и суверенитета на тази независима държава този път засяга цяла Украйна.

Меркел беше канцлер на Германия, когато през 2014 г. в Украйна беше извършен държавен преврат и след това бяха сключени Минските споразумения за разрешаване на конфликта в Донбас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разпърдя се гейпарада.
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчезни, *** ! Ти направи повече поразии за гражданите на цяла Европа през дългите си(за съжаление) години като канцлер на Германия, отколкото Путин би могъл и в 3 войни. Противни лицемери.
36
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно пък Германия ми е най-комична в момента. Не стига, че дирникаа им е лъснал, защото са тотално зависими от руския газ, ами и санкции ще налагат. Заради прословутата зелена сделка, която именно тази бабка мъдреше, са се поставили в поза партер, и се надяват Чичо Володя да не врътне кранчето. Пълни клоуни.
35
1
 
12
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
До българина---То да е само в Косово ...
34
2
 
29
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
От Меркел започна разпада на ЕС , с поканата на бежанците , по заповед на щатите !
33
3
 
22
 
! Отговори
българина преди 2 години
и по кое международно право Косово се отцепи от Сърбия, държава на стотици години? само да ти припомня че Германия първа прати посланик в Косово!!!!!! що не пратите сега в ДНР и ЛНР
32
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха,ха дружката на Путин, която построи директни газопроводи от Русия до Германия и я превърна в тотално зависима от руски газ. Кагебейска продажна гедерейка, Путин и беше водещ офицер от КГБ. Долно, гнусно, корумпирано същество.
31
1
 
8
 
! Отговори
ПО ИМЕТО ... преди 2 години
До не че , амъ ... Викат му ---"Зеленото еврейче'' !
30
3
 
10
 
! Отговори
българина преди 2 години
сещате ли се каква беше подкрепата след рязането на глави във Франция и взривеното метро в Брюксел???? мечете розови и пухкави ,като бузките на тази. Европа е под американски ботуш вече 75 г или ще се надигне или завинаги в калта на историята. Светът изобщо не му пука вече за европа защото нищо не зависи от нея, а те още не с го разбрали! светът е 7 млрд скоро 8.
29
0
 
11
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
До Запозната... Толкова много неща ''направиха'' за България , ние се ''гордеем '' , с това : БЪЛГАРИЯ НА ВСИЧКИ ПОСЛЕДНИ МЕСТА В ЕС ... УрррррААААА!
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тя има вина за тези грозни събития ,които ставаха цели 8 години .Толкова ли струва човешкия живот та не прогледнаха навреме че се ражда една фашистка пасмина убиваща жестоко човешки същества . Тя имаше власт и възможности това нечовешко отношение да се стопира .
27
3
 
12
 
! Отговори
българина преди 2 години
тази кога ще я съдят за подбудителство и съучастие при рязане глави в центъра на ЕС? Бабо меркел где така, Отивам на война, и там на всичко да се и ра!
26
3
 
10
 
! Отговори
КОФТИ преди 2 години
Войната е лошо нещо , спомням си Виетнам , не си смомням обаче кой беше агресора там , 20ГОДИНИ !
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй още ли е над земята?
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако американците не бяха спрели Северния поток 2 и не бяха изнервили допълнително Путин след една толкова голяма инвестиция и не бяха набили шишовете на Зеленски и други подобни клоуни , да се зъбят, че и ядрено оръжие ще създават, нямаше никой нищо да осъжда в момента. Имала си крушчица опашчица, да не се правят на ни лук яли , ни лук мирисали сега всичките от топ елита.
23
11
 
2
 
! Отговори
Запозната преди 2 години
Меркел е велика жена ,понеже бяха приятели с г-н Борисов и Плевнелиев. Заедно толкова много за България направиха.
22
1
 
10
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Баби, къде е подкрепата? На думи само ли?
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво да каже тоя динозавър от кумова срама след като страната й както и Италия са зависими от Русия? Изобщо ЕС и НАТО поне засега са пълна пародия. Путин си пие водката и им се смее на санкциите.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел,вие пък сте пряко отговорна Украйна да не е в Нато.Вие и оня Саркози спряхте Украйна 2008.Ето го резултата,защото искахте да си въртите бизнеса.Не може хем да вярваш в Бога и хем на мамона.Казано е!
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са лицата на лицемерите. Подкрепят Украйна но не искаха да им пратят оръжие. Целта е да се наложат санкциите на Русия, не им пука изобщо за Украйна. Просто се преструват на загрижени. Някой да наложи санкции на американците за сума ти войни в последно време? Нищо подобно.