Нехамер: ЕС да разгледа санкциите срещу Москва, не може без руски газ

Войната трябва да приключи, каза той
14 апр 2022 07:10, Петя Славова
98
Нехамер: ЕС да разгледа санкциите срещу Москва, не може без руски газ
Снимка: БГНЕС

Спирането на руския газ в момента "не е възможно" и Европейският съюз трябва да разгледа санкции, които вреди на Русия повече, отколкото на Европейския съюз. Това каза канцлерът на Австрия Карл Нехамер пред CNN.

Още по темата

"Австрия не е сама с този аргумент срещу газовото ембарго", каза той, цитирайки позициите на Германия и Унгария. "И от друга страна, Австрия подкрепя другите държави-членки на ЕС в санкциите срещу Руската федерация. Но санкциите трябва да навредят повече на Русия, отколкото на Европейския съюз", каза Нехамер.

"Ембарго върху петрола вече се обсъжда в Европейската комисия и в Съвета на ЕС. Въпросът за газа е отделен, знаете, против спирането му не е само Австрия, но и Германия, Унгария и България, например, защото ние зависим от газа. Нашите индустрии зависят от газа. И затова трябва да вземем решение за санкции, които нанасят повече щета на Русия, отколкото на ЕС", добави канцлерът.

Запитан дали въпросът за газовото ембарго може да "счупи" ЕС, Нехамер каза, че не вярва в това.

"Искаме да покажем, че има единство в Европейския съюз, че тази война трябва да приключи", каза той.

Попитан какво повече може да направи ЕС като санкции срещу Русия, тъй като настоящите санкции не спряха руския президент Владимир Путин, австрийският канцлер каза: „ЕС има решение да постигне независимост от руския газ, и това със сигурност е желанието на Австрия. Но сега не е възможно. Ще отнеме време.”

Миналата седмица ЕС се съгласи да прекрати вноса на руски въглища като част от нов пакет от санкции. По-рано днес говорителят на германското правителство Волфганг Бюхнер каза, че Германия е предприела стъпки за намаляване на зависимостта си от руската енергия, но към момента да е против забраната за внос на руски газ или петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-сетне ще си изравним стандарта с европейците - вече и те като нас ще са бедни, гладни и ще седят на студено.
72
0
 
14
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
Нали има един израз,,прострелял се в крака,,.ЕС под натиска на САЩ с тези санкции срещу Русия се простреля в двата крака едновременно.
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да се появят реалистите и мислещите. Че аман от живеещи в собствените си фантазии. Попрочетете и Lara Logan, не е журналист, предаващ чужда информация.
70
0
 
2
 
! Отговори
без коментар преди 2 години
Този го знаем.
69
2
 
10
 
! Отговори
X преди 2 години
До Анонимен И салатки няма да можем да рупаме Драги, като станем зелени, защото една салатка и тя стана 5 лева вносна и умряла бг марулка два кинта ;))
68
3
 
8
 
! Отговори
РАША Е НАША преди 2 години
вие докато се организирате и умувате раща наша ще намери други клиенти от азия и ще се откаже от ес раша наша го оставяте без изход ние ще ви спрем кранчето ще се върнате на зад поне сто години хем гладни и тарикати а бг да си мисли че много пропагандирате против раша наша
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бъдището на ес е зависим от раша наша как приятно да го слушам ние руснаците сме честни и справедливи и откровени вие в ес сте зависими от сащ и нато какво ви заповядва вашият господар това испълнявате като бели роби а вие от бг бяхте роби н османлитите и пак сте роби на сащ и нато
66
0
 
5
 
! Отговори
Ми сеа преди 2 години
в китайските *** има много газ
65
6
 
24
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
Чета и си милсля... ще бъде студена зима и всички Европейци ще живеят като нас ... бедни и незвисими!!!
64
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - може и да затворим още еидн блок на АЕЦ, че да сме зелени... - ... - Е, да-а, ама пък като зелени ще рупаме само салатки!
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този НемаХАБер приказва врели-некипели! Руснаците знаят да връткат кранчето! Други санкции! Дрън-дрън!
62
19
 
8
 
! Отговори
евробългарин преди 2 години
НЕХАМЕР Е ДЖУДЖЕ ФИГОРАНТ КУМОНИСТ ШАФИОР НА СЪМОЛЕТ ЗЕЛЕН ЧУРАП ДЪЛГАТА РАКА НА КРЕМАЛ ШПИОН НА НИНОВА *** *** МРЪСЕН ПОТНИК
61
24
 
5
 
! Отговори
недоебан и изоставен преди 2 години
Европа може и без Австро-Унгария
60
22
 
6
 
! Отговори
смрад от евроидиот преди 2 години
БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА ДЖУДЖЕТО АВСТРИЯ СЕ ДЪЛЖИ НА ТОВЕ ЧЕ СИ ПРОДАДОХА *** НА РУСИЯ.
59
17
 
7
 
! Отговори
мисли на евроидиот преди 2 години
Карл Копейкин хахаа Австрия - най-голямото руско джудже в Европа.АВСТРИЯ ДА СТАНЕ РУСКА ПРОВИНЦИЯ ЩОМ ИСКАХер Фриц фрау Матилде отопляват целият апартамент,котлон на газ всичко е софт тъч.Как да се лишат от удобства.Не'кви в Украйна ги избивали.Голяма работа.Червените месари,зверове,като дойдат при тях тогава ще му мислят.Сега е някъде там далече.
58
18
 
5
 
! Отговори
НаХуй преди 2 години
Европа може и без Австро-Унгария
57
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хер Фриц фрау Матилде отопляват целият апартамент,котлон на газ всичко е софт тъч.Как да се лишат от удобства.Не'кви в Украйна ги избивали.Голяма работа.Червените месари,зверове,като дойдат при тях тогава ще му мислят.Сега е някъде там далече.
56
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Е как пък наистина от една толкова изостанала страна като Русия зависели толкова много неща по света? Май май някой послъгва, ами прекратявай си отношенията с нея и точка......
55
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа има най-слабите политици, Майло построи алтернативни маршрути с парите на европейските данъкоплатци
54
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички се хвърлиха на евтините санкции и си напазаруваха добре, а сега идват скъпите санкции и те не са по джоба на всеки и мераклии няма...