Германия очаква Сърбия да продължи с реформите

Среща между Олаф Шолц и Александър Вучич
5 май 2022 17:22, Росен Стойчев
9
Германия очаква Сърбия да продължи с реформите
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия трябва да продължи с реформите, ако иска да се присъедини към ЕС. Това обяви ръководителят на германското правителство Олаф Шолц, съобщи Данас.

Днес той проведе среща със сръбския държавен глава Александър Вучич.

Още по темата
Двамата обсъдиха двустранни въпроси.

"Важно е страната да продължи с реформите в медийната и правната сфера. Свободата на словото е много важен европейски идеал", обяви Шолц.

Германският представител даде обща пресконференция със сръбския държавен глава. Двамата разгледаха диалогът между своите страни.

Германският представител призна, че Сърбия и ЕС не са на еднакво мнение по всички въпроси. Това се отнася за сръбските решения спрямо руската държава.

Диалогът по темата остава отворен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: СърбияГерманияреформи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пробвайте да ги излъжете с БАНАНИ , но едва ли ще стане - ЗА банани може да се продае само *** !
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия са горд народ и бомбените от НАТО Не ги сломи и направи още по- независими ....Сърбия след Война е по - развита от България във ЕС и НАТО ! .....Аз лично Не разбрах положителното върху стандарта си на живот от ЕС и НАТО !
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И лисицата очаквала едни работи да паднат, ама..
5
1
 
5
 
! Отговори
перко преди 1 година
Сърбия винаги е гледала свойте интереси за разлика от нас. Навремето не бяха *** на Кремъл исега не искат да са *** на ЕС или САЩ!
4
0
 
2
 
! Отговори
Мельник вежливи преди 1 година
Снимка на Вучич с този, когото украинският посланик в Германия нарича "обидчив лебервурст".
3
2
 
2
 
! Отговори
Дали изобщо Сърбия преди 1 година
ще се добере до ЕС?От една страна продължава с политиката от времето на СФРЮ.Играе по двойни стандарти-хем да покажат демократизъм,хем има сръбски национализъм.Хем да са в ЕС,да ползват облагите от членството,но да залагат и на собствено отношение с Китай и Русия.Да са в западния клуб,но да не са в НАТО.По собствено усмотрение да решават стратегически проблеми без съобразяване с ЕК.Позицията И така и вака,от която РСМ и други бивши републики на СФРЮ черпят вдъхновение.Дали ще я пуснат,ще цепи?
2
1
 
3
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Германия първо б ом ба рд ира, после очаква, изисква, нарежда, изнудва..... А уж бяхме съюз, ЕВРОПЕЙСКИ!!!!!???? Ако сърбите влезнат в ЕС ще е най-големият фарс който някога е бил!
1
0
 
3
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Ако Европа иска да отскубне Сърбия от Москва след 200 години трябва измислената Босна трябва да бъде разделена по мирен начин. Република Српска сама по себе си е повече от ясно с какви хора е населена. Да се съедини със Сърбия за да има мир. Етнически мир. Западната част с католиците отива към Хърватия. Ако трябва на Сараево и остатъка от Босна да се помогне икономически.... Само и само да има мир... Защото иначе 21век ще си стане копие на 20 ти.