Фон дер Лайен: Eвропа е на страната на Украйна

Това заяви тя в навечерието на Деня на Европа - 9 май
Обновена: 8 май 2022 23:21 | 8 май 2022 23:20, Йоана Цонева
261
Фон дер Лайен: Eвропа е на страната на Украйна
Снимка: БГНЕС

Европа застава на страната на Украйна. 72 години след Втората световна война Европа е по-силна и по-единна от всякога, заявява председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изявление в навечерието на Деня на Европа - 9 май.

В него тя определя инвазията на Русия в Украйна като жестока война и безсмислена агресия, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Работим усилено, за да защитим климата и да направим нашия континент независим от вноса на изкопаеми горива", допълва председателят на ЕК и посочва, че след кризата с Ковид-19 държавите членки вече са получили 100 милиарда евро от фонд за възстановяване NextGenerationEU.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
9
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Шефа 196 Шефе , не си прав ама айде.Позора е за Русия.Отношението към нея вече ще е различно.
94
4
 
33
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Честит 9-ти Май.
93
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Охооо.... вече сте заели работни места много рано, да не пишете от Сибир? Има българи, които са за Украйна, има и като вас за Русия и искат да се върнем в 19 век. На Русия вече и преминаха най-добрите времена, Китай ще направи така, че енергоносителите и да са по-малко търсени и тенгу нету в Росии.
92
2
 
17
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Лъжа...
91
5
 
19
 
! Отговори
Историята се повтаря преди 1 година
То така и един с мустачки твърдеше, но историята учи и още повече на този ден. Малко да се усмири Европа, че щеше да е ...ланд ако не бяха руските хора и дух.
90
25
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Въпрос 187 А кой е дал право на Путин да съсипе две държави и да навреди на ЕС, от което страдаме всички ?Сигурно ти харесват цените у нас ? Тръгнал Путин да защитава. Засрами се.Айде бегай .
89
4
 
27
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Кой е дал правото на *** фон дер фекален да говори от името на Европа
88
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Британия излизаше от ЕС, спомням си, че имаше някои предположения, че явно лидерите на кралството са много добре осведомени какво предстои за Европа и бързат да напуснат и да се спасят....Сега разбирам какво са знаели, че ще се случи!! И сигурно са получили информацията от Щатите...
87
1
 
9
 
! Отговори
защо преди 1 година
Ех Йоанка, Йоанка ... Дано ти си математичката. Ама като гледам хала на Европа, може и да си цитирала. 72 години ...
86
4
 
27
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
и да си спомним че на тая дата преди 23 години летятха НАТОвски самолети и бомбандираха съседна Сърбия. 3 месеца ги трещяха, сринаха цялата инфраструктура и официалните жертви са към 3.500 цивилисти и над 10.000 ранени и осакатени. Да, това са тия същите дето сега са зад Украйна.
85
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Студена змия!-:((( Отврат!
84
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти може да си с Украйна, но аз не съм!
83
4
 
24
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Мда...и точно това ще я затрие Европата. Грешният избор.
82
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя ще ми каже на чия страна е правилно да бъда! А защо изобщо Европа трябва да заема нечия страна? Да заемаш страна не означава ли, че вече учавства във войната?
81
5
 
29
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 1 година
И какво е ЕС спрямо Русия?Имали били пари.Добре,но Русия днес не им иска парите за газа,а тя държи ресурсите,а какво са пари,с които нищо не можеш да купиш,както днес Русия не може да купи нищо от ЕС?След като и забраниха всичко да се продава на Русея,остава единствено да забранят и на себе си да купуват от нея с нейните пари,но за нейните ресурси има и други пари,а за парите на ЕС останалите ресурси са прескъпи,за да е конкурентна икономиката им с вълната от Азия.
80
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работят усилено означава че ще открадне каквото може в нарочно предизвикани смутни времена и ще се пенсионират. Нямат решение за климата и не могат да го наложат на цял свят. До кога ще наливат в безсмислени бойни действия, които не са наш проблем и се изживяват като световен арбитър и жандарм за сметка на бясна инфлация.
79
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УСА говори чрез платените си слуги в Европа. Целта е унищожаването на Европейската икономика.
78
27
 
9
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 1 година
над 50 процента от българите смятат че украйна и нато са предизвикали "специалната операция" в украйна. Това е най-вискок процент в европа. Също се наблюдава корелация между поддръжниците на русия и "специалната й операция" и отричащите ковид и ваксините от преди три месеца. Като пример - прошляците от възраждане. И двете хибридни акции разбира се са водени от русия, и намират най-голям приемственост в населението в българия което се отличава с дълбок путинизъм и агресивна тъпота.
77
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая леля пак се изживява като континент. Психически е болна.
76
2
 
29
 
! Отговори
Бъди преди 1 година
Проклета, фрау смърт!!!Слава на Русия!!!!