Шолц и Макрон ликуват, че Русия не обяви разширяване на военните действия

САЩ се притесняват от това, че Путин няма изход от войната в Украйна
10 май 2022 22:00, Йоана Цонева
47
Шолц и Макрон ликуват, че Русия не обяви разширяване на военните действия
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин не обяви стъпки за разширяване на войната както в Украйна, така и към други страни. Лидерите на Германия и Франция приветстваха този факт, предадоха световните агенции.

"Какво ще се случи всъщност в Украйна е нещо, което ще видим през следващите дни и седмици", заяви канцлерът Олаф Шолц, а френският президент Еманюел Макрон добави, че целта на дипломатическите усилия остава постигането на прекратяване на огъня в Украйна.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че се притеснява от това, че руският държавен глава Владимир Путин няма изход от войната в Украйна. Байдън добави, че се опитва да реши как да се справи с този проблем.

Същевременно президентът на Украйна Володимир Зеленски призова международната общност да предприеме незабавни стъпки, за слагане на край на руската блокада, за да се позволи придвижването на доставките на пшеница и да се предотврати световна продоволствена криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
8
 
! Отговори
Какво ще се случи в преди 1 година
Украйна? Да ясно е какво. До Днепър заедно с Одеска област ще бъдат руски. Западните части щше бъдат полски. Каквото остане ще е някаква мижава държава напълно разрушена, за да може великирте сили да я възстановят за милиярди в техните сметки.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на война , политиците дават оръжие и боеприпаси, богатите дават пари и храна, а бедните дават... децата си..Когато тази война свърши, политиците вземат оръжието и боеприпасите, и ги насочват към друга война, богатите увеличават цените на храните, като увеличават богатството си, а бедните търсят.... гробовете на децата си.
33
2
 
24
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ми да, ще ликуват разбира се. Те са доволни от "отсрочката", американците са доволни, че си набутаха всичките стари железарии на безумна цена в Украйна, Путин и сие са доволни, че си продават нефта и газта на петторна цена.... Всички са доволни, само обикновените хора страдат. Едни *** по фронтовете, а други изнемогват от новите цени. Е, война е... Какво да се прави. Ако нямаха полза, щяха да ошляпат Украйна като Грузия. За 3-4 дни. Ама парата... Парата като играе, другото не е важно.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И правилно. Ще има още от лошият руски нефт и газ за добрата Германия и Франция. Ще си дадат отсрочка за прострелването в крака.
31
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господи какви личности управляват света! Наистина живеем в последните времена!
30
14
 
10
 
! Отговори
МОЛОДЕЦ СУКА преди 1 година
МОРДОР!!!!Пускай атома и да се свършват мъките!!!!!
29
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече са смешни, като някакви врачки са дето говорят празни приказки за да омайва слушателите.
28
1
 
5
 
! Отговори
2 преди 1 година
До Патриота замислял ли си се за какво го правят ... има и друго може да пазят въоръжение за тортата
27
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До последно са треперили, че ще ги подпука и тях. Путин каза за какво се бори и ще го постигне.
26
5
 
22
 
! Отговори
Тео преди 1 година
Господин президент Макрон премирие трябва да бъде до началото на есента. После ще бъде късно. Защо. От прочита на историята на воините победите на Русия са през зимните месеци.
25
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин няма печеливш изход от войната. При всички положения губи. Независимо дали ще продължи упорито с избиването на цивилни. Сега на запада се пада тежката задача да прекрати войната без да нарани "нежната руска душа". Защото наранената душа като нищо може да пусне АБ в израз на безсилие и безизходица.
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ликуват, сякаш е тяхна заслуга. Не че и тук е минало без бизнес и договорки, де. Мир да има. Не само за ден-два, а траен подсигурен, здрав мир. Пародията е мир чрез война но това ни оредлага епо хата. Времето е в нас и ние сме във времето.
23
8
 
33
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Двамата ялови деца немат за Европа загрижени :)))
22
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин има само един изход и това е победа в Украйна и ще я постигне независимо какво си мислят някакви говорещи кукли в ЕС и НАТО. Това е съдбоносна битка между старата финансова система и новата. Новата ще я спечели без никакво съмнение и долара заминава в кофата за ***.
21
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Варената наденица и Макаронът се радват незнайно защо! И двамата горките не знаят къде са и какво правят. Путин още не се е събудил тия се радват като ***! Чакайте бе! След Змийския остров ще има нова по-голяма дикотека! Търпение! Нека Урсито да напише 7 -я пакет, че ще стане интересно!
20
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам защо се радват. Толкова ли са зле, че им минава между ушите, че Путин ще им сподели плановете си.
19
38
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснакът е грандоман. Грандоманът руснак по природа е подлец. Когато някой предполага нещо, руснакът подлец слуша и планира изненада. Отричаше, че ще нападне Украйна, но я нападна под стъписаните погледи на европейците. Сега ще направи същото и европейците отново ще гледат стъписани.
18
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Путин мълчи, говори Си. А той вече говори за блокове. След като знаем, че Китай и Русия не участват в блокове, за какви блокове става дума тогава - новообразувани? Си казва още, че големият губещ във войната е Европа и европейската икономика. ЕС, особено Франция и Германия нищо не направиха, за да предотвратят конфликта в Украйна, защото тези две държави и лидерите им бяха гаранти на мира от Минските споразумения. Да ги пита човек на какво се радват. Убийци на мира!
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето едно решение за Джо за изход от войната, като свърши операцията ваксинира цялото евро население. Дори има 2 млрд заделени пари от Урсула, а в нашия бюджет са 267 млн по спомен?
16
25
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
То, ако имаха с какво, да бяха разширили фронта, но към момента могат да разширят само аналното си отверстие...