Зеленски призова за повече оръжия за Украйна

Според него санкциите срещу Русия трябва да са по-строги
10 май 2022 18:20, Петя Славова
228
Зеленски призова за повече оръжия за Украйна
Снимка: БГНЕС

Украйна се нуждае от доставки на оръжие и от по-строги санкции срещу Русия. Това заяви украинският президент Владимир Зеленски пред депутатите от Националния съвет (парламента) на Словакия, говорейки във вторник чрез телеконференция. Излъчването бе осъществено от словашки телевизионни канали, цитирани от международните медии.

Още по темата

"Първото нещо, от което се нуждаем, са оръжия. Словакия ни предостави това, от което се нуждаехме...говорим за самолети и хеликоптери", каза Зеленски. "Друг инструмент са санкциите. Ако те отслабват, тогава ще ни бъде трудно“. Украйна, според Зеленски, трябва да затегне антируските санкции на ЕС, предава БГНЕС.

Спирайки се на енергийните санкции срещу Русия, той подчерта, че това е голям проблем за Словакия, която е почти изцяло зависима от руските доставки на петрол и газ. Въпреки това отхвърлянето на енергийните суровини е необходимо, за да могат европейските държави да се отърват от руската зависимост, смята той. Зеленски призова за бързо приемане на Украйна в Европейския съюз и за подкрепа на Братислава в усилията на страната му по този въпрос. Присъединяването на Украйна към ЕС, каза той, ще засили отбранителната способност на общността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е маша на САЩ. Това се вижда съвсем ясно. САЩ искат война в Европа за да смекчат собствените си проблеми. Слаба Русия , но и слаба Европа. Много силен сигнал към Китай да не надига глава. Закрепване на стария световен ред. САЩ да са на върха. Само че всички "големи" искат своя дял от света. Това минава през война. Който победи ще живее добре. За другите каквото остане.
164
0
 
3
 
! Отговори
sabi преди 1 година
този маниак си изпълни задачата великолепно: зарибиха целия свят да му повярва на "крокодилските сълзи" & на псевдо храброста му от екрана & даже уж хокащ световния елит за помощ. Всъщност е идеален план за протакане на войната, ескалиране до дупка, отказване на мир. Блек Сабат имат култова песен за тези които планират & печелят от войни ""Прасетата на Войната", но този е само пионка. Великаните са като военно индустриалния комплекс шеф на Рейтиън, където сега ври и кипи производство за несметни печалби ="Войната ва Украина е благоустроина за бизнеса ни", каза си без срамно военно изгодника.
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте им оръжия, те сами ще се избият.
162
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Дайте му още , войната никога няма да спре.
161
0
 
8
 
! Отговори
Руснака преди 1 година
Затова ли спря газа да изнудваш Европа за оръжие
160
0
 
18
 
! Отговори
Упсьььь... преди 1 година
ШУТ си беше и ШУТ ще си остане....жалко за украинския народ.
159
1
 
9
 
! Отговори
КлоунадатаПродължава преди 1 година
ДАЙТЕ да ДАДЕТЕ....
158
1
 
14
 
! Отговори
на бас се ловя преди 1 година
...че няма по мразен човек от тоя зеления урка в Европа...
157
1
 
13
 
! Отговори
е ле па тоя... преди 1 година
Само с това ще го запомним: ПРОСЕНЕ и поставяне на УЛТИМАТУМИ.
156
1
 
10
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 1 година
Евреина - нацист пак си показа рогцата.....ЛУД УМОРА НЯМА!
155
1
 
12
 
! Отговори
украински КЛОУН преди 1 година
еVрейско Zелено Zло броди по Европа и насмъркан с КОКА поставя ултиматуми за война ,като нагло проси пари и оръжия...
154
0
 
13
 
! Отговори
уфььь... преди 1 година
Пак просия....
153
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кофти човече,прекара украинския народ и цяла европа,не си натискаше парцалите га трябваше,сега дайте оръжие.Заради национализма и надменността му към Русия,сега цяла европа яде калая.Европейските правителства се оказаха по-тапи отколкото очаквах,вързаха се на пропагандата на смешкото от сериалите
152
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вова да беше нападнал България. Ония там се бият обратно, отбраняват се, оръжие получават, тоест света ги уважава. Ние тука щяхме да се предадем за 5 минути, да ги посрещнем с радост и гордите, независими и неутрални български "мъже" щяха на синджир да си водят дъщерите и жените да духат на руснаците. Щото това е най-патриотичното за един българин!
151
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски да не ги продава тези оръжия някъде? Не спират да му пращат оръжие,а той не спира да иска още и още.Руснаците не могат да унищожат всичкото оръжие,което се изпраща в Украина.Къде е изпратеното оръжие,Зеленски?
150
0
 
16
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Нека си подстрекава зеленски, важното е ние да си отстоим до край националния интерес и да запазим неутралитет! Не искаме да си цапаме ръцете с братска кръв!
149
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като все ревете за още оръжия я кажете вие ли се биете с Русия или NATO vs. Русия?
148
0
 
17
 
! Отговори
ЕЛИ преди 1 година
АКО БЕШЕ ПОДПИСАЛ МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ, ТО ДОНЕЦК МАРИУПОЛ И ДРУГИ ЩЯХА ДА СА УКРАЙНСКИ---АВТОНОМИЯ НО УКРАИНСКА, А СЕГА ЩЕ ЗАГУБИ ЦЯЛОТО ЧЕРНОМОРИЕ --ГОЛЯМ ПЕЧЕЛБАР НО ЗА ДЖОБА СИ--ЗАКОПА УКРАИНА
147
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия Нинова неграмотна. Не може да напише мaймyнa
146
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много милитаристичен Зеленски, а уж друг бил агресорът! Колкото повече оръжия, толкова повече смърт. Нужно е да седнете на масата да преговори и да направите всички усилия в името на мира. Но сценарият е друг и е измислен от сащ преди поне 15 г. Те печелят от тази война.