ЕС дава нова военна помощ на Украйна за 500 млн. евро

Парите са за тежко въоръжение като танкове и артилерия
13 май 2022 13:10, Елка Василева
137
ЕС дава нова военна помощ на Украйна за 500 млн. евро
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел каза, че Европейският съюз ще предостави на Украйна допълнителна военна помощ в размер на 500 милиона евро и изрази убеденост, че през следващите дни ще бъде постигнато споразумение за налагане на ембарго върху руския петрол, предаде Ройтерс.

Още по темата
Борел говори пред журналисти в кулоарите на срещата на външните министри на страните от Г-7 в Северна Германия. Той обясни, че военната помощ е предвидена за тежко въоръжение като танкове и артилерия и каза, че с нея общата помощ на евросъюза за Украйна достига 2 милиарда евро.

Борел изрази оптимизъм по отношение на възможността през следващите дни да бъде постигнато споразумение за налагане на ембарго върху вноса на петрол от Русия.

"Сигурен съм ще имаме споразумение. Нуждаем се от него и ще го постигнем. Трябва да се отървем от петролната зависимост от Русия“, заяви той и допълни, че ако не се постигне съгласие на ниво посланици, въпросът ще бъде обсъден в понеделник на срещата на външните министри на страните от ЕС.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
0
 
! Отговори
ПУТИН НИ Е ВРАГ преди 1 година
Сам си го призна без бой. Не го жалете и бойпоканчето
99
1
 
0
 
! Отговори
ГРАНАТОМЕТ БГ преди 1 година
Много ни тачат украинците. Ние ефикасно ЦУНКАМЕ руските Т90
98
5
 
0
 
! Отговори
КРЕМЪЛСКИЯТ САТРАП преди 1 година
Леко притиснат. НАТОВСКО оръжие за Украйна и нови руски трупове на украинска земя
97
3
 
4
 
! Отговори
Ей такива лелки преди 1 година
Са много бойни. Наместо да псуват Българите да се връщат в Украйна да се бият. Руснаците ги пиши бегали хахаhttps://youtu.be/p8Xw9lw2GDw
96
1
 
5
 
! Отговори
Адолф преди 1 година
А в Германистан... почнаха да реват!!!! Всичко е поскъпнало и ся само нерви и се мисли само как да се пести!!!
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американският сенатор Ранд Пол: Не можем да спасим Украйна, обричайки икономиката на САЩ - а българия може!
94
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Недоумение Искат да няма война, а дават оръжие?!?!?! ............. а цветя ли да подаряват на мародерите на Путин?
93
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пари на вятъра
92
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махаме зависимостта от евтин тежък руски нефт и ставаме зависими от арабите :). Харесва ми. Чудя се, догодина арабите като нападнат Израел, кой петрол ще ползваме... По-далече от носа си не виждат тия.
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато гражданите на ЕС започнат да изплащат тези и подобни пари, Борел в най-добрия случай ще е пенсионер. Какво му пука, нали не ги вади от джоба си!
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
... а бавят нашите пари, докато не се съгласим за Македония :) Браво, така се прави. В същото време отрудения българин плаща десятък на еврожините. После и заплатка да даваме. Другия месец и долните ни *** ще искат, че украинските всичките кафеви...
89
4
 
12
 
! Отговори
Недоумение преди 1 година
Искат да няма война, а дават оръжие?!?!?! Повече от ясно, кого с кого воюва , както е казано, войната ще се води между руснаци и хамерикани, до когато не убият и последният украинец!
88
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
днес отново в центрамна немска медия има обширен материал от тайните служби на Гемания, че са засечени 327 души причастни към нацизма само в държавните служби за сигурност. Също днес в други медии може да се прочете мнение на Ердоган, че в Швеция и Финландия има много терористични организации. Преди време писах тук за това. Неонацизмът в Европа е силно разпространен, идва от Великобритания, има особено силни структури в балтийските и скандинавските държави. Добре е обществото ни да НЕ е наивно.
87
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да не се поддържа огъня, трябваше на парада всички главни тukвu да си направят по едно харакири за родину и войната щеше да свърши! Ама русофилите смятат че трябва да се жертват не рашките, а братята укри които защитават родината си и родата си и да не им се дава оръжие! Ей в туй нещо ако има някаква логика, значи съм много npoc!
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До отец Кирил:без да искам ти сложих минус,а исках плюс.Извинявам се.Прав си.
85
2
 
13
 
! Отговори
отец Кирил преди 1 година
До Анонимен 104: Според мен тази война няма да завърши благоприятно за никой! Може би само за планетата земя защото ще се отърве от *** като нас който се смятаме за човеци, а се видя, че нищо човешко нямаме освен външния вид и сме много долеч от божественото възприятие за човечност.
84
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли и в Европа някой като републиканския сеняатор Ранд Пол, който засега блокира американската помощ на Байдън за Украйна. Иска контрол върху средствата, а не просто да ги хвърлят някъде навън и заявява, че се е клел пред Конституцията на САЩ, а не пред която и да е чужда държава, без значение колко и симпатизира. Според него американците яко усещат инфлацията, а тая помощ само ще я засили. Щото при нас ни инфлация, ни нищо, цветя и рози и сме много добре.
83
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е много си упорит! Обясних ти подробно! Стига с тоя бензин! Сигурно мислиш че ако укрите са слабо въоръжени няма да стрелят по тях? Не е вооще задължително това приключение да свърши благоприятно за рашките!
82
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли други организации в света, та само ЕС, т.е. и аз вкл., да дават помощи на нацистите?
81
0
 
15
 
! Отговори
Този педер преди 1 година
наистина няма внуци защото децата му са със сбъркана полова идентичност и затова е така злобен!