Бойците на "Азовстал" са докарани в контролирана от Русия зона

Руският Следствен комитет планира да разпита войниците
17 май 2022 21:22, Йоана Цонева
110
Бойците на "Азовстал" са докарани в контролирана от Русия зона
Снимка: БГНЕС

Според свидетел на "Ройтерс" седем автобуса с украински бойци, които в продължение на седмици се съпротивляваха срещу руските сили в стоманодобивния завод "Азовстал" в пристанищния град Мариупол, са пристигнали във вторник в бивша наказателна колония в контролирания от Русия град Оленовка край Донецк.

Още по темата

Информационната агенция ТАСС съобщи, че руският Следствен комитет планира да разпита войниците, много от които са членове на батальона "Азов", като част от разследването на това, което Москва нарича "престъпления на украинския режим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
5
 
! Отговори
м-р Гаврилов преди 1 година
Но нейсе, не устояха въпреки ината им на огъня който се спусна върху главите им от бомбандировките с РСЗО Град : https://disk.yandex.ru/i/DYSBB1BLiFgCpw Сега всички /без изключения/ заради които Макарон се обажда не по-малко от20 пъти на Путин по телефона, няма да бъдат допуснати да се измъкнат от Закона.Почти всеки от тях има заведена преписка в Донецката или Луганска прокуратура за извършените от тях военни престъпления и ще бъдът съдени от Военен съд.Тежко и горко на наемниците, за тях подписаната Женевска конвенция за военопленицитеот 12.08.1949 година . . .
74
2
 
14
 
! Отговори
Гого преди 1 година
Зеленски е транспортиран в клиника в Лондон,в следствие на свръх доза и разкъсване на аналното отверстие.С опасност за живота е
73
13
 
4
 
! Отговори
Байрактар преди 1 година
До 87 като има много бесарабски българи убити от украинци, защо тогава се сражават на страната на украинците а не на фашистите .Данеби тези бесарабски българи убити от украинци да са били путинистиМдаа сещам се от българската история как и ние сме разтрелвали русофилски предателиДа живее ген.Колев страшилещето за руския казак
72
29
 
3
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 1 година
Украйна ще освободи бившият соц.лагер най накрая от пропутинското влияние ,както и руският народ от диктатора фашист СЛАВА на украинския народ който е решен да умре в името на свободата и демокрацията но не и отново в *** наречена Русия
71
14
 
3
 
! Отговори
До87 преди 1 година
Как да разбереш истината с промития си ограничен мозък виж чети асимелирай, ако можеш и тогава дрънкай русофилски лъжи
70
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става с Азов сДал !? Ох , сам си отговорих :D
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 85 пишат убитите руснаци за българи !? Защо ? За да им обявим ние война ? Не си лош ...
68
3
 
15
 
! Отговори
От народа преди 1 година
До 85. Пишеш пълни глупост, ама пълни измислици, фантазии и лъжи. Има много убити бесарабски българи! Как не те е срам да пишеш обратното!?!?! Първо се информирай както трябва и след това плямпай!
67
3
 
20
 
! Отговори
Информиран преди 1 година
Dnes,защо прочистите и редактирахте текста " от Апостол изпълзя американски адмирал Олсън". Гледам в кешовите на няколко издания текстът седи, а в статията е изчезнал, а? Знаехме, че в Азовстал се крият "големи риби"? Ей ги, на.А сега?
66
34
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Няма горени етнически българи в Одеса на 2 май 2014г.това е лъжа не проруската сбирщина и руската фашистка пропаганда има разследване на много журналисти и на хора участвали в сблъсъците този ден българските имена са сходни с руските и русофилите ги обявяват за българи
65
11
 
41
 
! Отговори
Истинският преди 1 година
Ей тази Европа няма да и дойде акъла.Ако не друго,Русия заслужава най-малкото уважение!
64
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави са някой, че хохолите ще стигнат Москва. Само, че не с танкове, а в руски автобуси. На другия 9-ти май Зеленски на магаре на Червения площад! А Рамзан Кадиров ще го води. Култово!
63
5
 
32
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 82В Одеса бяха пуснали фосфорна бомба. Тя е най-страшното неядрено оръжие. Белият фосфор полепва по всичко и прави повсеместен пожар. Въздухът става негоден за дишане, хората изгарят живи. Да, през 2014 там убиха по този начин около 70 души.
62
12
 
54
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
Успех братушки!
61
7
 
36
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Има си Женевска конвенция за военнопленниците. Надявам се Русия да я спазва. Укрите не я спазват - появиха се видеа с изтезавани руски пленници. Сега ще бъде трудно обаче да се разбере кай от пленените е престъпник - всички ще отричат. Освен ако потърпевши от Донецк и Луганск ги познаят поименно. По-интересното обаче ще бъде да се разбере дали сред пленените има инструктори от Нато, каквато информация се появи.
60
6
 
33
 
! Отговори
ЕДНО Е ВЯРНО преди 1 година
НАРИЧАТА ЕВАКУАЦИЯ Е за заблуда на противника или ако серьозно просто ЗЕЛЕНИЯ Е ЕДНА ТУХЛА В СТЕНАТА КАКТО И НЕГОВОТО ПР-ТО 1! ВСИЧКО решаваше и решава в тази страна така наречените нацисти(и сега препродават оръжие и хуманитарната помошкоито запад и САЩ им дават )Ако кажат , че Азов се предал то ще падне моралния дух на армията а тези които са живи (азовци )могът да убият не само зеления но и всички от правителството и да вземат власта И ТОГАВА УКРАИНА НЯМА ПЛАЩА ЛЕНТ-ЛИЗИНГ - САЩ УМИРА
59
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във великата британия днес прочетох текст в теско написан за клиентите, че масло от слънчоглед ще се очаква да има, но засега е по-добре да купуват масло от синап и тем подобни глупости.
58
5
 
33
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Търсят палачи да убиват украинците от Азов. Кандидатирате ли се?
57
11
 
43
 
! Отговори
През октомври преди 1 година
Скоро долърът пак ще поеФтинее спрямо рублата, а малко по късно Китай оправя Тайван. САЩ вече не знаят какво става.. Европа е в паника, зърнена криза. Отчаяни ходове с Швеция и Финците. Макрон трае банките не му дават вече думата. Путин матира НАТО с кончето Ердо. Южна Америка скоро скача и тя. Африка гори и идва рет на Британия.. Скоро и на Барни Кокорчев и Фред ПеткоФ, но това е Септември който ще стане Май. Край на залаганията Янев печели!
56
8
 
61
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 1 година
Тея не бяха ли стигнали в Москва ?Объркали са пътя сигурно !