Финландия ще съди "Газпром"

Отива на арбитражен съд
17 май 2022 19:28, Росен Стойчев
62
Финландия ще съди "Газпром"
Снимка: БГНЕС/EPA

Финландската държавна енергийна компания обяви, че ще съди "Газпром", съобщи Гардиън.

Очаква се да се обърне към арбитражен съд.

Още по темата
Търси се решение за настояването на руската компания, нейните енергийни доставки да се плащат в рубли.

Финландските представители отказват да използват руска валута. От там предупредиха своите потребители, че може да се стигне до прекъсване на доставките.

Търсят се варианти за компенсиране на вноса. Такива има няколко.

Единият да се използва балтийския газопровод, чийто капацитет е ограничен. От "Газпром" спряха доставките за няколко страни в ЕС.

България и Полша работят за алтернативен внос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: съдРусияфинландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
5
 
! Отговори
да съди и ? преди 1 година
Финландия интересно какво иска да получи? газ или открадните руски валутни резерви? :):) - щото то не остана руска собственост която може да се кофискува от запада.
55
10
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Имат думата само дупелизци на Джуджето!
54
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги съдят за това, че не искат да дават газ безплатно. Даже не знам как да го нарека.
53
20
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
България и Финландия трябва да се обединят и заедно да съдят "Газпром".
52
3
 
25
 
! Отговори
Петко преди 1 година
Най -хубавия строй е капиталиъзъма. Жулиш по цял ден за някой ,дето си с твоя труд си купува джипове и води любовницата си в Тайланд всеки месец. И се чувставаш щастлив че имаш работа и че можеш да си вземеш кифтета на промоция от Кауфланда и евтина бира. Работата ще ви направи свободни...хехехехехе хахаха!
51
14
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Не е възможно да бъдеш едновременно интелигентен, почтен и русофил. Ако си интелигентен и почтен, то никога няма да бъдеш русофил. Ако си почтен но симпатизираш на Русия, то интелигентността ти е под въпрос. А ако си интелигентен и подкрепяш Русия, то почтенноста е качеството, което ти липсва!
50
4
 
7
 
! Отговори
стефчо преди 1 година
А така, веднага ги осъдете и с един синджир стражара да ги откара в ареста докато си платят. Хак да им е ,след като са осъдени! А бе я осъдете и Америка за всеки слчуай и Аннглия дето се настаниха ,окрадоха всичко дето намериха и с мангизите си жвейте айляшки-чиста работа!
49
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще съдиш и осъдиш бе мал0умнико? То в света вече всеки си прави каквото иска и никой не спазва никакви договори. От Русия откраднаха 300 милиарда долара. Повече никой няма да види нищо от руснаците без да си плати с лихвите.
48
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички, които имат прекратена доставка на газ (неправомерна) трябва да съдят Русия! Нашият премиер да направи същото, у него има решимост.Браво на Финландия.
47
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е плакал цял ден, след като е разбрал тая новина! Не са могли да го успокоят с часове!
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За още неразбралите - правната и съдебна система мога да функционират само при правила, които всички са решили да признават. В момента тези правила са отменени, не съществуват. Да го обясним с *** пример - ако мен ме излъже някой мошеник от Нигерия да му пратя 100 долара, аз мога да го осъдя - ама за него това няма да има никакви последствия.
45
7
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Поздравявам всички страдащи русофили с финландската песен "Njet Molotoff". Напишете я в Гугъл и я чуйте! Приятно слушане!
44
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа се ослушва за руския петрол, за газът не ме интересува, все пак българите го използват минимално :)) Не знам защо ги плашат със съд фините и шведите, те руснаците са темерути по природа, едва ли ще се стреснат от това :))
43
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проверих преди малко националния дълг на Финландия и се хванах за главата. Тия са практически във фалит, а следващите зими ще има доста мъка там.
42
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги съди,ама друг път. Четох, че акциите на Газпром се държат от семейство Родшилд. А да видим, дали ще се преборят, ако е така. Пожелавам им успех.
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щели да съдят Газпром!! В сегашната световна ситуация, това звучи като да съдиш безработен ром собственик на фалирала строителна фирма, да ти върне парите които си дал за апартамент "на зелено"..
40
7
 
21
 
! Отговори
абе преди 1 година
велика русия се е подготвила за всичко, европа може да си отиде, русия ще остане, те си имат всичко за което си помислите, така че на нас ду-*** да ни е яко!
39
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е 100% сигурно. Българският тарикат, ще си плати най-скъпо и ще си вярва, че е прецакал системата!
38
2
 
25
 
! Отговори
е, и преди 1 година
и къде ще ги съдят - при арменския поп ли?
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете от кой им пука на рашките, че да спазват некакви договори и да се "страхуват" от шведски или финландски съд :)) Ако не сте общували с руснаци ви разбирам, но ако сте общували и не знаете техния манталитет, значи нищо не знаете :))