Зеленски и Олена за първи път в общ кадър от началото на войната

Семейството присъства на поклонението на Леонид Кравчук
17 май 2022 23:30, Йоана Цонева
72
Зеленски и Олена за първи път в общ кадър от началото на войната
Снимка: БГНЕС

Володимир Зеленски се снима със съпругата си Олена за първи път, откакто Русия нахлу в Украйна преди почти три месеца, докато двойката присъства на погребението на първия президент на страната в Киев днес.

Семейство Зеленски изглеждаха спокойни, но изтощени, докато вървяха заедно, за да положат цветя върху ковчега на Леонид Кравчук, който стана първият, оглавил новата независима Украйна след разпадането на Съветския съюз през 1991 г. Той почина през уикенда на 88-годишна възраст след "дълго боледуване", предаде в. "Дейли Мейл".

Облечен изцяло в черно, вместо в характерното за него военно зелено, Зеленски вървеше до съпругата си, чиито пръсти бяха свити в юмрук - сякаш устояваше на желанието да протегне ръка и да я хване, която висеше свободно до него само на сантиметри разстояние, след толкова дълга раздяла.

Към тях се присъединиха и други високопоставени лица, включително кметът на Киев Виталий Кличко, докато погребението се провеждаше във вторник в Украинския дом, в града, който все още се опитва да се възстанови от опита на Русия да превземе града.

Появата на Олена идва месец след като тя разкри, че от началото на войната е разговаряла със съпруга си само по телефона, страхувайки се, че ако се присъедини към него в украинската столица, тя и двете им малки деца ще бъдат изложени на риск да бъдат убити.

Още по темата
Спомняйки си някои от последните думи, които съпругът ѝ ѝ казал лично, Елена разказва, че Зеленска я събудила, когато първите руски ракети се стоварили върху града, и казала само: "Започна се".

Когато войниците пристигнали, за да защитят Зеленски от отрядите руски убийци, за които знаели, че ще се насочат към президентския дворец, Олена и децата ѝ - Александра, на 17 години, и Кирил, на 9 години - били отведени.

Не е ясно кога точно се е върнала в Киев, но двойката е прекарала поне шест седмици разделена.

Запитана какво е казала на децата си, първата дама заяви пред списание Vogue: "Не е необходимо да се обяснява нищо на децата. Те виждат всичко, както и всяко дете в Украйна.

"Със сигурност това не е нещо, което децата трябва да виждат - но децата са много честни и искрени. От тях не можеш да скриеш нищо.

Тя говори за патриотизма, който се е загнездил в украинските младежи заради войната и който според нея ще израсне като патриоти и защитници на родината си.

Когато става въпрос за деца, най-добрата стратегия е истината, добави тя.

Първата дама заяви, че Владимир Путин си е поставил за цел да раздели народа на страната ѝ, но че подобна задача е невъзможна за украинците.

Когато един от нас е измъчван, изнасилван или убиван, ние чувстваме, че всички сме измъчвани, изнасилвани или убивани - каза първата дама на Украйна. "Не ни е нужна пропаганда, за да почувстваме гражданско съзнание и да се съпротивляваме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
15
 
! Отговори
с преди 1 година
Голям келепир !сензация !!!
19
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олена била видяна миналата седмица с руски е.б.а.ч ! Цяла украйна знае ,че тя се в.ръ.тка с който и падне. А зеленикавия бил станал г.ей ! Прави с.ви.р.ки на епропейците
18
24
 
14
 
! Отговори
до 36 Ив Сен Лорен преди 1 година
Зеленска, за разлика от рашките мамашки ще посети европа много, ама много преди да допуснат рускините до Европа. А и новите Москвичи не е ясно ще огат ли да стигнат до Милано и Париж
17
35
 
22
 
! Отговори
До 32 Анонимен преди 1 година
А ти къде видя П.У.Т.Л.Е.Р. и Кабаева на тази снимка. Защото на снимката виждам един патриот и неговата съпруга, майка на децата му. Виждам една достойна семейна двойка, дръзнала да се опълчи на едно маниакално джудже - завоевател, нарцисист и н.а.ц.и.с.т.
16
14
 
20
 
! Отговори
Кеуфйек преди 1 година
Да си ги ликвидират и да не ни занимават
15
15
 
6
 
! Отговори
до32 преди 1 година
ако само знаеш как ме е яд че няма ти видя нас ран ият сурат га го набутат на кремълския го вн яр но пък само като си те представя какъв си по се рко и ми се оправя настрпението
14
1
 
8
 
! Отговори
Еми... преди 1 година
Квот, такова.
13
8
 
4
 
! Отговори
Гладна журналистка преди 1 година
До Продължението: По-точно и въздействащо ще е вместо: "....наведе се малко за да достигне устните и му впи своите устни в тях..." , да е: "той се повдидна гордо на пръсти, а тя приклекна за да достигне устните и му впи своите устни в тях......"
12
8
 
33
 
! Отговори
Ева преди 1 година
е цензурирано! Тоя сайт са по големи клоуни от зеленски!
11
12
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Нацисткото изчадие,цялото в черно.Театър.
10
8
 
17
 
! Отговори
Продължението: преди 1 година
До Ааааах, покъртителна= " "Зеленски вървеше до съпругата си, чиито пръсти бяха свити в юмрук - сякаш устояваше на желанието да протегне ръка и да я хване, която висеше свободно до него само на сантиметри разстояние, след толкова дълга раздяла... накрая не издържа скочи върху него и обви ръце около героичното му тяло..наведе се малко за да достигне устните и му впи своите устни в тях, докато останаха без дъх и чак тогава му прошепна задъхано- Обладай бе украински патриоте, както облада Украйна"
9
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъкмо спряха да ни занимават със семейство Кардашиян, и почнаха със семейните драми на зеления клоун.
8
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги черпят със сарми!
7
8
 
27
 
! Отговори
Ааааах, покъртирелна преди 1 година
журналистика: "Зеленски вървеше до съпругата си, чиито пръсти бяха свити в юмрук - сякаш устояваше на желанието да протегне ръка и да я хване, която висеше свободно до него само на сантиметри разстояние, след толкова дълга раздяла." ...толкова разтърсващо перо, че чак ми се навлажниха очите от умилиение. Браво!.
6
21
 
13
 
! Отговори
Star преди 1 година
По-добре Зеленски от колкото ,,Червенски''.Винаги е по-добре.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох долар, ох газ, ох чайна, ох Индия, ох половин свят. Ох
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеле , ако мисли, че Байдън ще му прости за продажбите на оръжие на заклети врагове, жестоко се лъже. Ще ги гътне луната скоро и на него, и на олена.
3
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олена събра брилянтите на Украйна. А Зеле продава оръжието по ленд Лииза от запада на Иран и китай. Готвят се за безгрижен живот на атол.
2
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо си мисля за тях като за Мусолини, въже и висене
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле, каква катастрофална глyпocт е тая "статия"! В стил женско списание от преди 100 години, със списвачки - стари мoми.