ЕС предупреди Сърбия

Очаква страната да покаже единство с европейските решения
18 май 2022 15:36, Росен Стойчев
113
ЕС предупреди Сърбия
Снимка: БГНЕС/EPA

Поведението на Сърбия не е съвместимо с идеята на страната да се присъедини към ЕС.

Още по темата
Това обяви върховният европейски дипломат Жозеп Борел, цитиран от ДАНАС.

Европейският представител визира външната политика на страната. Сърбия продължава да работи за близко партньорство с Русия.

Сръбското правителство настоява, че няма да прибегне до крайни действия спрямо страната. Борел обясни, че това не е съвместимо с единните европейски решения.

Сръбски представител участва в срещата на европейските външни министри. Борел отправи призив, партньорите и държавите, които опитват да се присъединят към ЕС, бързо да покажат своето единство с европейските идеали.

Те трябва да се присъединят към съгласуваните действия на групата. Допълва се, че поддържането на близко партньорство с руското управление, не е съвместимо с европейските идеи.

Сръбското правителство настоява, че ще запази своето приятелство с Русия, но от там признават, че трябва да намерят вариант за договаряне с Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: Сърбияесрешения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия е троянски кон за ЕС. Не трябва да бъдат допускани геноцидни главорези в ЕС. Сегашните им управляващи са същите или децата на същите тия дето изклага 130 000 цивилни преди само 25г. Толкова ли ви е кратка паметта? Мислите си, че като сте осъдили един генерал и се е приключило с болните амбиции на тези животни? Толкова да си заблуден вероятно БОЛИ МНОГО!
73
5
 
4
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Европа не трябва да приеме Сърбия в европа те са комунист стават в повече и ще развалят Евро общноста
72
14
 
29
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 1 година
ЕС започва да става агресивен и загърбващ демократичните ценности и принципи! Ръководителите в Брюксел все повече показват диктаторски манталитет и не търпят мнение различно от тяхното (и на САЩ)! ЕС е една пробита и компрометирана организация, изградена от двойни стандарти!
71
35
 
15
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Сърбите са вечно ще подсмърчат на вратата на Европейския Съюз - за нищо не стават!
70
25
 
12
 
! Отговори
Kresi преди 1 година
На нас действително ни трябва един управник като пиночет който се оказа най ефективния доктор срещу червена чума.Той е разбрал че да се бориш с демократични средства с нея е невъзможно и тогава е приложил най ефикасното лекарство
69
8
 
30
 
! Отговори
Тони преди 1 година
Европейските идеали граничат с фашизма
68
8
 
30
 
! Отговори
ЕС демокрация преди 1 година
Това е истинската демокрация! Ако не приемеш решенията на ЕС, спуснати от САЩ те очакват санкции до дупка, цветни революции, дронове, убиващи президентите и т.н. - все демократични способи за въвеждане на демокрация.
67
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По повод Кирил и Методий : 1. Те са от време, когато са съществували други държави с друго вътрешно устроство, конкретно - са част от империя, която не се нарича българска. Тази империя сега не съществува, както и други държави 2. За да се обясни на обикковения народ и за да се събуди патротично чувство, се включва историята на района. България също казва "варненско злато" например, без да е имало Варна преди 4 000 години, Примери има във всяка съвременна историография
66
3
 
25
 
! Отговори
До 77 преди 1 година
Ти галите и Галиция ги остави. Как ще коментираш , че Кирил и Методий са македонци? И кой насърчава и окуражава македонците да си мислят подобни неща? Ще ти дам един жокер - не е Украйна. Такива като теб продадоха собствения си език за крина жито и туба с газ , той за Галиция и галите ми се загрижил.
65
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, тоя Борел ни бор, ни ела. Нещо *** ми се види.
64
30
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Крайно време беше сръбските слуги на Путин да си получат шамара.
63
16
 
13
 
! Отговори
ДОЛУ...!! преди 1 година
ТИТО, СТАЛИН, ДИМИТРОВ........... РАДЕВ, РАШКОВ И ПЕТКОВ.....!!!
62
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борел е слуга на сащ.
61
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС губи тежест като световен фактор, без колонии и ресурси, бъдещето не е розово.
60
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааа,не може и това в онова и душата в рая.
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редовно ме триете вместо да сте доволни, че безплатно ви се дават знания. Тук един новоизпечен украинец ни запознава с гледната точка на историята, представена в техните учебници. Че по този повод написах и може да се провери във всеки подробен реник, че руската дума "прусак" значи "червена хлебббаррка" и няма как да е самоназвание на Русия.(Иначе жител на Прусия е "пруссак") За чехите "шваби" значи "хлеббаркки".
58
11
 
57
 
! Отговори
ДИНА преди 1 година
Не разбрах. Какви идеали има Европейския съюз? В момента ясно личи че са подвластни на Америка , Англия, Канада и на Урсула
57
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борел защо иска да пуснем Северна Македония, която е слуга на Сърбия? Мисли, Бореле. Война е, Северна Македония няма място в ЕС. Първо да отвори архивите на Югославия за репресиите и убийствата на българите в Македония.
56
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
великобритания не създаде ЕС, а се моли на франция 12 години, за да ги пуснат да влязат. накрая пак заради франция излязоха. далеч обаче не са създатели на ЕС.
55
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия пък не разбраха ли, че са пътници? Съюза имам предвид, за Сърбия не знам.