Испания планира да изкорени проституцията

Предвижда се да се налагат наказания на мъжете, които използват услугите й
19 май 2022 22:15, Йоана Цонева
51
Испания планира да изкорени проституцията
Снимка: БГНЕС

Испанската социалистическа работническа партия (PSOE) предложи закон за изкореняване на проституцията, който предвижда затворнически присъди за сутеньорите, съобщи радио Cadena Ser.

Според законопроекта лицата, които предоставят помещения за проституция или поддържат публични домове, могат да бъдат осъдени на лишаване от свобода от 2 до 4 години. Освен това ще се налагат наказания на мъжете, които използват услугите на проститутки, предаде БГНЕС.

Според заместник-генералния секретар на PSOE Адриана Ластра Испания не може да продължава да пренебрегва проблема с проституцията, който е "тежко нарушение на правата на човека".

При представянето на законопроекта в парламента Ластра изрази надежда, че той ще бъде подкрепен от мнозинството от парламентарните фракции.


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"да ви пратиме Киро и корупцията ще ви спре" Няма да спре, защото ПК се бори само с АНТИкорупцията!
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дааа, "лидерите" (пази Боже) съвсем оглупяха - как се изкоренява най-древната професия? Защо не се замислят? То и аз съм един - ще мислят, за да мислиш трябва да има мозък, а не суроватка с демократични лозунги!
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да ви пратиме Киро и корупцията ще ви спре
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А проституцията в България кога ще се узакони?
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ура-а! Рускините ще заприиждат у нас!
33
0
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
И как се изкоренява нагона?!?! Само ненормалнииии :)
32
1
 
10
 
! Отговори
Жорж преди 1 месец
Проституцията е институция, защото е необходимост! Не можеш да забраниш нещо, което е физиология. Успех....
31
1
 
2
 
! Отговори
един преди 1 месец
Никаква легализация. Който иска, да ходи и да си плаща, негова си работа. Но да ме принуждават да си давам данъците да ги били обгрижвали тези отр.епки лекари и да ги били защитавали от незам кое си - твърдо не. Или да им сложат някакви огромни патенти, или нищо, защото подобна пап.лач пари на държава не дава. Щели били да ги защитават от насилствена проституция - ами то това си е всякак криминално престъпление.
30
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
До хе - никакво узаконяване, защото така висвали и те на врата на държавата с претенции за ранно пенсиониране, дори и за професионални заболявания. В същото време приходите били мизерни поради криене, тъй като тези са по принцип с престъпно мислене. Няма да се изкорени нещо което се търси, никога. Обвиняващите само жените да си зададат въпроса - ако никой не ги търси за платен секс, от глад ли ще ***, а няма да сменят памперсите на някого? Че и жигола кдал господ........
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще остане разрешен само еднополовия секс
28
1
 
8
 
! Отговори
хе преди 1 месец
Все едно декларират, че ще се пробват да спрат дърветата да се разлистват през пролетта. Вместо това ще имат повече успех, ако поработят върху законовата рамка, гарантираща правата и защитата на работещите в тази сфера. В Англия част от приходите от облагането на тази дейност се разходват именно за защита на работещите и превенция на принудително склоняване, което е жестоко престъпление и попада под ударите на закона.
27
0
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Колкото в САЩ, а в по-ново време и в СССР при Горбачов въведения сух режим имаше резултат, толкова и сега това с проституцията ще има успех :)))
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те повечето мъже не могат се запознаят даже... Да не говорм, че младежите даже не знаят кво да правят с гола жена, ако тя сама не им покаже )))
25
6
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 1 месец
Прости туцията е деградация. Всяко уважаващо се общество е редно да спира деградацията и да филтрира деградантите. По коментарите на редовните ползватели на прости тутки се вижда, че са абсолютно дъно. Или който не е, редовната употреба го прави да е.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама защо???
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се връщат в България девойките.
22
0
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Ако се продават доброволно,не виждам проблем в проституцията.
21
0
 
0
 
! Отговори
Платените преди 1 месец
Жени да му проблема
20
0
 
6
 
! Отговори
Що преди 1 месец
Не изкорениш и вампирите
19
1
 
1
 
! Отговори
Стимулирай преди 1 месец
Още слонския тези хранят животните в зоопарка с живи хора или са тия полицаи дето имат тигьр