Лондон: Москва представлява заплаха за Молдова

Путин се стреми да възстанови "Велика Русия"
21 май 2022 16:33, Анисия Иванова
78
Лондон: Москва представлява заплаха за Молдова
Снимка: БГНЕС

Западните съюзници проучват дългосрочна военна подкрепа за Украйна, която може да включва подкрепа и за Молдова, която не е член на НАТО, каза британската външна министърка Лиз Тръс в интервю, публикувано в събота.

Москва „абсолютно“ представлява заплаха за Молдова, тъй като президентът Владимир Путин се стреми да възстанови „Велика Русия“, каза тя пред вестник „Дейли телеграф“.

"Как да гарантираме, че Украйна е в състояние да се защитава постоянно и как да гарантираме, че това ще се случи? Това е, върху което работим в момента. И това важи и за други уязвими държави като Молдова. „И понеже заплаха от Русия отново е по-голяма, ние също трябва да се уверим, че те са оборудвани по стандартите на НАТО“, поясни министърката.

Преди месец серия от взривове удариха подкрепяния от Русия сепаратистки регион Приднестровието на Молдова, което породи опасения за разпространение на войната от съседна Украйна. На 4 май председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обеща да увеличи военната помощ на ЕС за Молдова, която представи кандидатурата си за присъединяване към блока през март. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва е заплаха също за Куба И Венецуела.И добре че са по другите континенти та винаги имат шанс за по-добро бъдеще.
40
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинската заплаха за човешкия свят са англосаксонците и техните военни формиравания. В света никой не се готви за война така старателно като тези наглеци. Опасали с военни съюзи цялото земно кълбо, срещу кого се готвят да воюват и кого още се готвят да провокират да се защитава? Имперските амбиции, тоталната глобалфашистка власт на тези диваци са в основата на днешните страдания на всички народи! Докато не използват тактическите си ядрени оръжия върху Европа, няма да мирясат!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33, май бъркаш кои баш са фашистите тук ;)))
38
11
 
19
 
! Отговори
пх преди 1 година
Лондон и Вашингтон са заплаха за цяла Европа! Дано не се стигне до голямо "Бада-Бум"!ВС на Ук насят все по-значителни загуби в жива сила и техника, единствената им алтернатива остава да инсцинират нещо много сериозно с употребата на химическо оръжие или взрив на няки от ядрените укро реактори и да го препишат на руснаците, за да оправдаят военната намеса на НАТО, но това би означавало ядрена война в Европа, та дори и ограничена...?!
37
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва е заплаха за целия ,,българо-говорящ православен'' Свят.Не само Mолдова влиза в сметките на Neo-USSR.
36
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той иска да върне СССР, сам го е казвал, но нема да му се получи, светът е различен и нема за съюзници САЩ и Великобритания както през ВСВ :) Ние българите много добре знаем, че обърне ли се целия свят против теб, требва да си траеш :)
35
5
 
11
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Ще дойде време и Кралството ще стане халифат. Моамед е най разпространеното име сеед новородените. Ай честито. Искрено се радвам на този фскт. Това заслужават. Мислят се за най големите хитреци. Те и римляните бяха така ама вестготите ги унишожиха перманентно. Само Колизеумът остана и историческите извори.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Германия предлагаше съюз на Великобритания срещу СССР, Чърчил и Рузвелт застанаха зад Сталин. Ако австриецът беше жив, щеше да каже: "Предупредих ви!"
33
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още малко и Дракона СИ ще си поръча руски територии по телефона , а рашка нищо няма да може да направи .
32
3
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
никаква заплаха не е англосакс са световната заплаха за човечеството където сепоявите идва смъртта вируса ваксината болестите едно след друго
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 29 (Беновска пита) Ми то по твоята логика половината Канада е английска, а другата половина - френска! Що не заповяда Макрон да изпрати френската армия в Квебек да "защитава" правата на френскоговорящите там и да помогне да се създаде независима "Квебекска Народна Република"???Вие сте луди бе! Луди също толкова като Путин, Сталин и Хитлер! Даже Леонид Брежнев беше готин пич, лека му пръст, че беше комунист, но в сравнение с това ботоксово жуже направо е ангел!
30
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва представлява заплаха за цяла Европа. Никога не сме били толкова близо до 3СВ, благодарение на фашистка Русия
29
0
 
2
 
! Отговори
Ганг Банг преди 1 година
Не е инцест. Междурасово произшествие.
28
11
 
19
 
! Отговори
Факт преди 1 година
По голяма заплаха за света от сащ,англия и нато няма.
27
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е надушил фашисти и в Молдова .Сега ще се аргументира че се извършват чудовищни престъпления срещу руските сепаратисти в Молдова и набута руски войски.
26
15
 
18
 
! Отговори
Беновска пита преди 1 година
Молдова?? Ха ха ха!! Че каква " държава е това?? Една част- румънска,друга част- украинска, трета част- руска!! Ало,Лондон!! Айде у лево!!
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само за Молдова ли...
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борето Джонсън и той квака от блатото.
23
12
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
За неизлечимо болният психопат Путин живота на *** и други е без значение и без стойност! Риский красавьец-бугатьир!
22
5
 
11
 
! Отговори
някой си преди 1 година
алоооо,днесюесей,какво ме интересува мен/като български гражданин/какво е казала някоя си англичанка лиз тръс?И защо ни навирате в лицето тези англета?Какво,да не сме станали британска колония или протекторат?Не е ли по-добре тези нагли англета вместо да се бъркат на руснаците в работата да потърсят отговорност от онова пиянде.Този борис направи англия за смях пред целия свят