Почивките в Гърция много поскъпват

Разходите за придвижване скачат
6 юни 2022 17:45, Росен Стойчев
65
Почивките в Гърция много поскъпват
Снимка: БГНЕС/EPA

Почивките в Гърция вероятно сериозно ще поскъпнат, съобщи гръцкото издание Та Неа.

Прави се проучване за разходите, които едно четиричленно семейство би имало. Разглеждат се водещите курорти в Егейско море.

Вероятно разходите по придвижването ще са с няколко пъти по-високи от тези за престоя.

Още по темата
В изчисленията не са включени разходите за храна.

Разглежда се почивка на остров Наксос. Там едно семейство може да плати около хиляда евро за седмица, ако пътува с кораб и около две хиляди евро, ако пътува със самолет.

Цената на самия престой се изчислява на около четиристотин евро. Посочва се, че цените за фериботните билети постоянно растат.

Подобна е и ситуацията на остров Родос, където самото предвижване е разход, значително надхвърлящ престоя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: туристиГърцияразход
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
В момента с жена ми сме на Паралия Катерини,9 нощувки в прилично студио-220евро,фрапе, мин.вода, кафе на плажа са 2евро...... ако искаш да им ползваш чадър и шезлонг,за паркиране на колата не плащаш никъде
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
hubavoto si struva.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От българите файда няма,много стиснати ,но все пък добре дошли..Хубавото е че до октомври цялата страна сте бъде пълна с хора от целия свят
51
0
 
11
 
! Отговори
От плажа преди 1 година
В момента съм в Гърция до Атина в едно курортно селище , цените на нощувките са същите , някои храни са с една идея нагоре , но по ресторантите масово са миналогодишните: Узо 7 евра ( 200мл пломари бутилка ) , гръцка салата 6 евро , порция рибни микс за 2ма 16 евра и т.н. и т.н. на плажа кафе и вода 2 - 3.5 евро , клуб сандвич 5-7 евро , гирос 3.30 , бира 2.50-5 евро. Това са цените на различни плажни "заведения" като шезлонга и всичко си продължава да е безплатно.
50
1
 
1
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
До Сата НАТОЪху Каралия е , а спасителя е на съседния плаж ...тоалетната е в "хотела" , пясъка никога не е чистен може да има водорасли от миналата година , чаршафите са чисти ако хазяйката е запозната с идеята за хигиена (а не например политика на верига сериозни хотели...) , а и щях да забравя и цацата е като паламуд, а паламуда като ... нашенски родни шарани ...
49
2
 
0
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Чудесна статия написана от лобито на гръцкия туризъм (всеки юни) и чудесна възможност и троловете на турския туризъм да се по упражнят и нашия само се кокори ха на гръчко , ха на турско и септември едни по трезви статии ...
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите ходят само по кафеви курорти, че приучили и българките тъй.. хич няма да се очовечите. В Бургас свободни квартири на евтини цени - валяло..
47
6
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До До 47Хехе 120 лв на ден....за тия пари ще спя два дена в топ сезона и 4 дена извън сезона в тристаен апаратемент в центъра на Поморие с две спални, хол, кухня и два балкона. Супер "евтино" е :) 120лв на ден. Нямам никакъв проблем да ги платя, но при тази конкуренция няма никакъв шанс да ми вземат парите! Абсурд! Да не говорим колко много атракциони за децата имат и че съм свободен да пална колата на където си искам я Несебър, я Бургас. Не разчитам и фериботаджиите да не стачкуват :).
46
5
 
9
 
! Отговори
Сервет Женева преди 1 година
Не ходете в Гърция,много е скъпо.Ходете само в Турция,там инфлацията е 160% и всичко е два пъти по евтино от България,а на връщане си напълнете колите с храни и дрехи за без пари.Всичко им е качествено,за разлика от сергиите на бг-мутрите по Слънчака и Несебър.Там само менте продават.Ако си купите джапанки на Слънчака,едва ли ще изкарате и една седмица с тях.Качеството им е само до около 10 дена да издържат,понякога и по-малко.
45
2
 
21
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Дават то бутилка 500ml. минерална вода бонус каквото и да купиш от барчето на плажа. Купуваш едно фрапе и ти дават вода плюс шезлонг и чадър. Можеш да си стоиш цял ден на плажа, стига да не ти омръзне. Дори има масичка под чадъра и пепелник. Идват и ги почистват отвреме навреме. Но никой не остава с едно фрапе. Децата и жените ходят за сладоледи и с тях също дават вода малка бутилка. Най-спокойно е в Ормос Панагияс. Плажа е на 5 мин.от къщите. Спалня, дневна, кухня, баня за 120 лв. на ден.
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Росенчо, много си далече мойто момче от истината.Малко по-скъп е транспорта. всичко останало си е същото. В момента ти пиша от таверна. Ела да те черпя една вечеря. По-ефтино ще ми излезе от колкото в София. Плащам ти и пътя. Ти напиши и за цените на слънчака и златните.
43
3
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Това не е ли плажа на Каралия Патерини? Там има едно барче, дето още със сядането ти носят чаша вода, безплатно от заведението? Аз не съм ходил, но са ми казвали, че е готино. За едно фрапе 5 евро, цял ден можеш да лежиш на плажа, никой не ти праи проблеми. Ко щеш лежи на плажа, ко щеш се топи във водата - никви ядове, за едно фрапе ти прават евала хората. Тука за същото давам по 6000 - 7000 лв на Албена. Верно, за четири човека, но къде са 6000 лв, къде са 5 евро!
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам колко са поскъпнали цените в Гърция, скоро ще се осведомя от първо лице. Но за бетоно морието вече имам отзиви от приятели от тази година. Казаха, че направо са им съдрали кожите с цените (хора, които постоянно са по заведения и са свикнали да си плащат). Плюс,че е пълно с украинци. Някак ще пропусна.
41
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разходите за гориво, при пътуване към Слънчака, спадат. При пътуване към Халкидики растат
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ха се сетете коя плама" Плама Плевен??
39
1
 
21
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Може и по скъпо, но ги няма"батките" музиката на Азис и *** "братя"!
38
9
 
2
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
*** всяка година юни месец се лови на гръцката кука, така както е празна...и надумва колкото се може повече дураци да се закачат и те ...Мда в Малакия е по евтино, много по-евтино! И после септември почват едни малко по реалистични писания че цените на егея в евро са като в България в левове...мда! Оставяме спора настрана като сравняваме цени дали не сравняваме ябълки превъзходна със круши петровки , щото Слънчев бряг е като Плама ха се сетете коя плама а не като някое гурливо село до кавала
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не разбирам за какво е това дърляне тук? Нали за това сме сме в ЕС, всеки да ходи където му харесва. На едни им допада един тип почивка на други, друг тип. Не е като едно време, само на нашето море може. Можеше да се избира или на някоя почивна станция или на бунгало. И в двата случая, мизерна работа.
36
2
 
6
 
! Отговори
Док преди 1 година
И какво като си зареждат резервоарите догоре? На Маказа има постоянно опашка от гръцки автомобили, минават границата и зареждат на Лукойл и беж наобратно. В неделя на връщане чакахме 1 час да минем границата, но какво да правиш, всеки си гледа интереса.
35
5
 
19
 
! Отговори
Док преди 1 година
Уикенда бяхме в Керамоти и Кавала. Плато микс за двама(около 450гр) скариди, миди, риба и калмари - 11евро, порция дребна риба или скариди или калмари 8 евро, бира 3-4 евро, кафе 2.50, фреш 3 евро. Хотел за уикенда за двама 70 евро. За началото на юли сме си запазили 5 нощувки със закуски и вечери и обяд за децата в Астир Егнатия в Александропулис за 1160лв. Резервирано в началото на май. И като гледам репортажите на нашето море май цацата вече е по-скъпа от калмарите.