Доклад: Производството на синтетични наркотици нараства

Достъпът до дрога и употребата ѝ остават високи
13 юни 2022 22:20, Йоана Цонева
13
Доклад: Производството на синтетични наркотици нараства
Снимка: БГНЕС

Годишният доклад на Европейския център за наблюдение на наркотиците и употребата им сочи, че достъпът до тях в ЕС остава висок, съобщава Европейската комисия.

Изделията от канабис са най-употребявани, а производството на синтетични наркотици нараства, се допълва в доклада, чието представяне предстои утре. Употребата на наркотици е свързана с много здравни и обществени проблеми, включително с психични отклонения и опити за самонараняване, бездомничество, престъпност сред младежите, показва наблюдението, предаде БТА.

Още по темата

Комисията отбелязва, че през май предложи законодателни промени, които предвиждат отнемане на имущество, придобито с помощта на престъпления, свързани с наркотици. Предвижда се държавите от ЕС да могат да проследяват, запорират, управляват и отнемат средства, придобити от престъпления с наркотици. Държавите ще могат да предприемат действия подобни печалби да не бъдат инвестирани в по-нататъшна престъпна дейност. Доходността от престъпления, свързани с наркотици, е най-високата, пояснява ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Аз честно казано наистина не виждам начин да си купиш имот, говоря за хубав имот, а не за люлинска панелка на 50 години, ако само разчиташ на някаква работа. Дори и на Запад много малко са хората със собствени имоти, всичко е под наем. А тези искат да отнемат имущество, придобито по престъпен начин. Че то всичкото е такова. Трябва да си изключително талантлив програмист или успешен бизнесмен, за да ти е всичко придобито по честен начин. Ама колко са такива?
9
0
 
6
 
! Отговори
Накратко преди 1 година
Алкохолизма и наркоманията е често съпътствана от проблеми в семейството. Да вменяваш вина или слабост на човек със зависимости е израз на плоско мислене. Това са хора предимно от дисфунционални семейства и там трябва се насочат усилията, ако искате да намалите употребата. Войната с наркотиците винаги е била изгубена кауза. Докато има търсене ще има и предлагане. Хванете и си го изпечатайте това в главите.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се регулира употребата им, защото заобикалянето на закона е, и винаги ще бъде, допълнителен стимул за глупаците да си провалят живота, а хитреците да печелят на техен гръб. За съжаление. Но тази битка е загубена в зародиш, и няма смисъл от нея.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
забавляват се хората, вие какво искате? само Путин,Сталин и комунизъм? Светът върви напред.
6
0
 
5
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Конопът не е наркотик. Питай половината цивилизован свят :))
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще обикаля нивите с индустриаален коноп да проверява за наркотичен коноп? Депутатите приеха най-чистия и лесен начин за криене на наркотичен коноп.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На био наркотиците също расте.
3
0
 
8
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Чумата се нарича фентанил. Молете се да не дойде до тук. Но предвид факта че е евтин, а при нас управлява чалгата направо не ми се мисли.... Дано греша. Майната и на политиката, предупредете децата и близките си, най-вече младите.
2
0
 
5
 
! Отговори
Хамид преди 1 година
За жалост не достатъчно. Имаме остър недостиг
1
1
 
12
 
! Отговори
Весо Весо преди 1 година
СЗО извади марихуаната от списъка с наркотици