Кметът на Киев Кличко: Войната ще почука и на вратата на Германия

„Путин ще стигне толкова далеч, колкото му позволим“
13 юни 2022 13:38, Елка Василева
222
Кметът на Киев Кличко: Войната ще почука и на вратата на Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Кметът на Киев Виталий Кличко призова Германия за допълнителна подкрепа на страната му, за да може тя да отблъсне руските атаки. Апелът бе отправен преди очаквана визита на германския канцлер Олаф Шолц в Украйна, предаде ДПА. В медиите се появиха съобщения, че Шолц планира по-късно този месец да посети Киев заедно с френския президент Еманюел Макрон и италианския премиер Марио Драги.

Още по темата
„Нуждаем се от силната подкрепа на тримата лидери на най-важните страни, от налагане на санкции и доставка на оръжия“, каза Кличко пред германския вестник „Билд“ и отново призова за още боеприпаси и модерни оръжия.

Киев многократно е искал помощ от Германия, но Берлин се бави с отговора си.

Кличко каза, че от разговори с военни научава, че обещаните оръжия пристигат, но не и в очакваните от украинците количества. „Това означава, че ние губим част от територията си, губим животи“, заяви Кличко.

Според него визитата в Украйна на тримата лидери ще даде повече яснота за ситуацията в Украйна. „Мисля, че бихте могли да разберете ситуацията по-добре, ако видите с очите си градове като Буча“, обясни Кличко. „Вярно, че не е като през март, когато руските войски тъкмо се изтеглиха от градовете. Но когато тримата държавни ръководители видят положението със собствените си очи и разговарят с хората, те ще усетят колко е важно да ни подкрепят. С всичко – с оръжия, с пари, с хуманитарна помощ“, допълни той.

В същото време, макар да се вижда, че руските сили се фокусират върху Южна и Източна Украйна, кметът на украинската столица предупреди, че тя изобщо не е в безопасност. „Киев беше и си остава мишена“, посочи той.

Руският президент Владимир Путин има претенции към всички територии, принадлежали в миналото на страната му, допълни Кличко. „Интересът му не се изчерпва с Киев, нито с полската граница. Той ще стигне толкова далеч, колкото му позволим“, прогнозира той. „Войната ще почука и на вратата на германците“, заключи кметът на Киев.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя е с еврейска жилка,то само такива си ги избират укропитеците, и ето до къде я докараха , да не забравяме за онова недоразумение Монито Паси,което скопи Българският Лъв
169
3
 
5
 
! Отговори
Специална Операция преди 1 година
За какво трябва да се притеснява Германия ? ВОЙНА НЯМА. Има Специална Операция . Руснаците нападат. Украинците се крият по някакви училища , по болници, в заводски подземия ..... НЯКОЙ ДА Е ЧУВАЛ УКРАЙНА ДА Е ОБЯВЯВАЛА ВОЙНА НА РУСИЯ ? Няма и да чуете . Русия също не е обявявала война на Украйна . Прави си "специалната операция" . НАТО каза в прав текст че НЯМА да воюва с Русия . САЩ СЪЩО декларираха многократно че няма да се намесват. Пращат едни кинти и по някоя ракета на Зеленски и толкова.
168
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитлер го посрещнаха в украйна като освободител
167
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе ти гледай Kagupoв да не почука на твоята врата , че няма да те спасят нито големия ръст ,нито боксьорската школа ...
166
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Кличко, навремето света подцени Хитлер а сега прави същата грешка с ***!
165
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя кмет не вижда ли какви примитивни лидери има в ЕС , та се осланя на тях ?не случайно Англия се оттегли от ЕС , след като вижда колко бързо се разпада ....
164
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква Германия , след като нямат армия , а разчитат на американската , а пък американците не искат война с Русия , ... всичко е толкова сбРъкано .....!
163
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т. е. , .... "Бившият кмет на Киев'' !
162
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германската проститyтка Шолц ще подмине и Меркел. Испания искаше да даде танковете си Леопард на Украйна, но Германия не разрешава нейно оръжие да убива руснаци. Явно че Шолц е видял голям хаир от Путин както и съпартица му Шрьодер. Явно че германските социалисти много много не се отличават от българските, все още русия им е на сърце.
161
10
 
5
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 година
А ти ШОПЕ,ШОПЕ,наистина ли не сакаш да ти е добре,а сакаш на рашистите да им стане още по добре като дойдат да го подадат на жена ти и на дъщеря ти?!Много БГ *** са продавали родината ни на това в,атнишко племе,а като са дошли на власт,те са били първите на които са окачили примките и са ги пратили с уан уей тикет в концлагерите на смъртта!!Горчиво са се вайкали,но късно са разбрали,а то е ясно кат бял ден,ПУТИН убива руснаци с десетки хиляди в Украйна,че ще му пука за некви БГ предатели!
160
5
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
А Кличко наистина ли е казал тази глупост?
159
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а това е твоята мечта вы укропи несчастние люди попали под влиянием на фашистка хунта победа за нами тебя ждет суд донбасе
158
3
 
3
 
! Отговори
Олд преди 1 година
До Анонимен179 прочети фашизма на Жельо Желев и ще ти стане ясно колко си ***.
157
6
 
9
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Глупости, тук в Германия имат толкова много оръжия и боеприпаси че Руснаците небиха си помислили да атакуват Германия. Живея на 5 км от военното летище в един от големите градовете няма да казвам кой.... ама тук е пълно с военни и техника. И ученията и подготовките всеки ден.
156
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ...нали там старите фашисти ,а вие сте от новите фашисти
155
7
 
27
 
! Отговори
Майк Тайсън преди 1 година
Къф е тоя Кличко, ако го заблъскам по кратуната ще забие на кухо.
154
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Русия е слаба и три месеца не може да завземе две области. Как тогава може да бъде някаква заплаха за Германия. Слушайте момчета дето се имате за лидери на Украйна. Горделивостта е грях. Поискайте мир и ще ви се даде. Имате почти последен шанс да спрете войната. Вие сте виновни за убитите ранените пленените и унижените хора. Просто спрете войната.
153
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нострадамус - А случайно Наполеон да ти е съсед по легло ? Ти от коя палата си ?
152
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше Кличко да е президент на Украйна . Със сигурност щеше да насрочва срещи с Путин през ден и със сигурност Мордера щеше да отказва но не дай бог се състоеше среща един път то при ръкостискането Кличко щеше да го убий с един удар .
151
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като погледна под крадено/копирания Текст от интернет и няма нужда от коментари. Нито една буква не е написана а всичко копирано