Макрон, Шолц и Драги пристигнаха в Киев

Това е важен момент, заяви френският президент
Обновена: 16 юни 2022 11:09 | 16 юни 2022 11:05, Нели Христова
51
Макрон, Шолц и Драги пристигнаха в Киев
Снимка: БГНЕС

Еманюел Макрон, Олаф Шолц и Марио Драги пристигнаха в Киев за да се срещнат с украинския си колега Владимир Зеленски.

Още по темата

Тримата европейски лидери пътуваха с нощния влак от Полша до Украйна. Решението им дойде след критики от страна на Киев относно отговорът им на руската агресия в страната.

"Това е важен момент. Това е послание за единство, което изпращаме до украинците", заяви Макрон след като стъпи на украинска земя.

Попитан защо посещението се провежда сега, представител на Елисейския дворец каза, че лидерите смятат, че е най-добре да го направят точно преди срещата на върха на ЕС, която трябва да обсъди кандидатурата на Украйна за присъединяване към Европейския съюз.

Шолц беше атакуван, че Германия не изпрща на Украйна достатъчно оръжия, но посланикът на страната в Берлин Андрий Мелник заяви, че очаква Шолц да поеме ангажимент страната му да изпрати тежките оръжия, които отдавна бяха обещани, но все още не са доставени.

Шолц отхвърли критиките, че е въздържал военната подкрепа, като в отговор каза, че Германия е един от най-големите военни и финансови поддръжници на Украйна.

"Посещението на лидерите на Германия, Франция и Италия в Киев е демонстрация на солидарност, но и на ангажимент да продължим да подкрепяме и помагаме на Украйна и нейните граждани" заяви германският канцлер.

Говорейки пред германския вестник Bild на път за Киев, Шолц каза: "Ние не просто искаме да демонстрираме солидарност, но също така искаме да дадем да се разбере, че ще продължим с помощта, която организираме – финансова и хуманитарна, но също така и когато става дума за оръжия."

"Подкрепата ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо за борбата на Украйна за независимост", допълни Шолц. "Ситуацията, в която се намира Украйна, е много необичайна".

Той също така ясно подчертава, че санкциите са от голямо значение, като казва: "Те допринасят за шанса Русия да се откаже от операцията си и да изтегли войските си отново. Защото това е целта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
баце преди 1 година
На "зелено училище" ли отиват в украйна .... да се подрусат
41
1
 
1
 
! Отговори
Правилно ли прочетох преди 1 година
"санкциите са от голямо значение, като казва: "Те допринасят за шанса Русия да се откаже от операцията си и да изтегли войските си отново. Защото това е целта"...Да семеем ли да плачем ли на тези глупости....Да не са му наляли нещо в питието на този? Истинската цел на тези санкции е да съсипят ЕС и света от инфлация, глад и студ. И работят много добре.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германецът да каже купувал ли е руски газ длед ембаргото
39
3
 
9
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Тези са луди ако им дадът статус на кандидат..Границата на Украйна се мести всеки ден, те даже не знаят каква държава и население ще приемат, никой не знае. Украйна е failed state, и защо трябва ние в ЕС официално да финансираме война и допълнително 7,8 милиарда на месец за заплати на украинците?? Това ли е членството в ЕС, социална издръжка на всяка бедна, курумпирана и воюваща държава?Защо това е наша отговолност? Нато провокира войната, тоест САЩ, а сега ще си измият ръцете
38
1
 
8
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Защо България официално подкрипя влизането на Украйна в ЕС? И тези тримата също? Държава намираща се в активна война, да получи веднага кандадат статус? Това е лудост..За какви Копенхаген критерии можем да говорим, там всеки ден се извършват военни престъпления. Как може войната и проблема да се разрешат като влезе Украйна в ЕС?? Ще доведе до още по големи проблеми и война!
37
2
 
12
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 26 Украйна няма най-големи приятели, а най големи инвеститори..САЩ наливат пари в Украйна от 20 години, две цветни революции финансираха, био лаборатории, военни бази в Очаков. Просто са си купили Украйна с пари, а не с кръв като руснаците. Така или иначе Украйна никога не е била независима, просто сега ще стане ясно кой ще контролира коя част..
36
3
 
8
 
! Отговори
преди 1 година
тия на снимката да ги барнат на Кадиров хората...Малийй!
35
1
 
10
 
! Отговори
Така, така... преди 1 година
Подкрепяйте Украйна, до последния украинец.
34
1
 
11
 
! Отговори
Един от многото преди 1 година
Къде са ви маските и предпазните мерки Макрон и Шолц? Зимата най-големия тормоз за мерки го упражнихте точно вие а сега гледам бързичко забравихте. За голямо съжаление и хората са с къса памет. Що се отнася до визитата им - театър и разхищение на държавни пари. А Микрон играе и с европа и с Путин. От два стола да не се озове на земята?
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хаха. Пиши по често коментари, за да видят хората какво е нивото на грамотност на поддръжниците на Русия
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистите се събраха.И кво сега,Русия ще ви унищожи.Май ще има пак марш на русите войски до сена.
31
1
 
3
 
! Отговори
Поплавски преди 1 година
-25,имам приятел психиатър,който може да те прегледа,дори да ти определи диагноза,която няма да ти хареса.Ако той те определи за психично болен,как би реагирал?
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като срещата се провежда ден преди обсъждането на еврочленството на Украина ,сигурно се правят договорки в тази връзка.
29
20
 
3
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Украйна зада падне под руско робство . Трябва всеки руснак да го мобилизират , което е невъзможно/ 80милиона население/. И теоритично, ако стане то няма как да се продължи диктатурата на Москва. Казано просто Русия губи отвсякъде. И накрая може и Червения площад да и надупчват за финал. Затова войната трябва да продължи дълго , до пълно изтощение на агресора. Това е хуманитарно решение.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам кой превеждал думите на Германския Канцлер но бил определено някой който не е в час
27
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не бяхме в НАТО сега тук щеше да има рашистка армия и референдум за приемането на България в Руската федерация...
26
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна не може да разчита на въртигъзовците Макрон, Шолц и Драги. Истинските приятели на Украйна са САЩ, Великобритания, Полша, Словакия и балтийските държави. Всичко друго е подкупено от Путин, а България си е 100% руски васал каквото и да говорят русофилите че сме зависими от англосаксите.
25
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Украйна беше малка държава... фашистка Русия със сигурност щеше да я анексира за 1 седмица, но кремълския пcиxoпат беше подведен, че там има много проруски симпатизанти и вече е късно за връщане назад. Единствено смъртта му може да предотврати ескалацията на войната и следващите жертви от нея. .
24
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отидоха да ги почерпи Зеленски, но не му обещаха повече оръжия, видеха че нема смисъл да ги спонсорират :)))
23
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трите мошеника ще уговарят Зеленски да забрави за стотиците хиляди избити украинци, за Буча, Гостомел, Мариупол, за Крим и Донбас и да подпише мирен договор с Русия с 50 хиляди кв. км. териториални отстъпки за да продължат мошениците да си въртят алъш вериша с Путин. Зеленски трябва да им удари черните печати в паспортите както на Копейкин и да ги отпрати по живо по здраво през Москва да си ходят там откъдето са дошли.