Гърция връща диалога с Турция

Това обяви Кириакос Мицотакис
17 юни 2022 20:23, Росен Стойчев
12
Гърция връща диалога с Турция
Снимка: БГНЕС/EPA

Гръцкият премиер Кириакис Мицотакис обяви, че е важно диалогът с Турция да продължи, съобщи Катимерини.

През последните седмици турски представители отправиха редица критики към гръцкото правителство.

Още по темата
Това стана след реч на Мицотакис пред американското правителство.

Отново се появиха противоречия за острови в Средиземно море. Гръцкото правителство настоява, че международното право е на негова страна.

Мицотакис обяви, че ще остави настрана реториката, която не отговаря на правилата в дипломацията. Днес той проведе среща с държавния глава на Кипър.

Пред Никос Анастасиадис обяви, че това е правилният подход. Обеща, че скоро нещата ще се върнат към спокойния диалог.

Предстои да се проведат разговори, които да гарантират реална дипломация между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: диалогГърцияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старобългарският е СТАРОСЛАВЯНСКИ по същността си. Не е прабългарски. Само уточнявам. Правилно е да се нарича старославянски.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
цооцакис маи клекна
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялото писмо и четмо започва от Строгръцкия език. Старогръцкия, който развива латинския език, латинския език към английския и романските езици, оттам през старобългарския, към староруския, към съвременните индоевропейски езици
7
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция е люлката на древната култура, старогръцкия език е в основата на четмото, дал много за развитието на всички индоевропейски езици, както и на старобългарския език. Стол на старогръцки означава - крак. Пиеса на старогръцки е писмо. Порта на старогръцки е уста.
6
4
 
18
 
! Отговори
Osman Batur преди 1 година
Каквото и да иска да връща е късно. За Ердоан той не съществува. Мандалото хлопна. Турция чака формално да минат сто години от лозанския, когато клаузите му отпаднат. Догодина ще си приберем островите. Гърците ще поплачат малко в НАТО. Нито на него, нито на Русия ще им е до тях. Да би мирно седяло. Не може острови, на които се чува езана да са техни. Ердо ги помоли отдавна мирно да ги освободят. Имат достатъчно, а и не ги поддържат. Направили са ги бази за емигранти. Разпасана команда.
5
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците са с богата Древна история и култура, от боговете на Олимп, през статогръцкия език, до философите на Античността - Аристотел, Платон, Питагор, Епикур, Анаксимен и други
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гъркът е страхливец
3
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците трябва да отнемат още територия от ***!! Да им отрежат едно парче на юг.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция лъже както винаги. Ще дойде време за "специална операция" в Гърция. Говорят едно вършат друго. Гръцкия министър на отбраната се прегръща с турския преди ден а днес посещава спорни острови. Та Неа пише че идват още 6 изтребителя Рафаел и общо стават 26 така ще респектират "врага". Ако дръзнат да покажат сила, България ще граници само с Турция на юг.
1
17
 
7
 
! Отговори
Турция трябва да се преди 1 година
извини, че държеше в 500 години робство България! Османската империя идва тука и завладява една от най-старите държави в Световен мащаб, с дълбока култура, с голям и богат фолклор, с впечатляваща славистика, езикознаните, литература, духовенство, просвещенство, европейците са треперели пред България в онези епохи, такава развита в духовно отношение държава, с такива ярки царе, словесност, език и битие. А една примитивна Турция, която и до сега е примитивна, пуска ръка на ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ! СРАМ!