В Мариупол са принудени да ловят гълъби за прехрана

Липса на препитание застрастрашава жителите ежедневно
27 юни 2022 15:40, Йоана Цонева
109
В Мариупол са принудени да ловят гълъби за прехрана
Снимка: БГНЕС

За да не умрат от глад, жителите на окупираният от Русия Мариупол са принудени да ловят гълъби за препитание.

Има много граждани, които не получават хуманитарна помощ от руските окупатори. Те правят капани за птиците, за да се спасят от глада, разказа журналистът Денис Казанский, цитиран от УНИАН.

Още по темата

Ситуацията в Мариупол бързо се влошава, жителите на града изпитват остра липса на храна. „В допълнение към кризата с питейната вода, ситуацията с храната бързо се влоши. Отчасти поради намаляването на хуманитарната помощ, отчасти заради завръщането на мариуполци в града от крайбрежните села, където изобщо няма хуманитарна помощ“, каза Петър Андрюшченко, съветник на кмета.

Няколко хиляди души могат да загинат в Мариупол до есента поради изключително тежката епидемиологична ситуация. Над 100 тела на загинали при бомбардировките са открити днес. Те са все още под развалините, нашествениците не планират да го погребат, съобщава още Андрюшченко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асвабадители са започнали изграждането на "Руский мир".
67
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дзивко. Ако чете по често, различни медии от Риа Новости, щахте да знаете че целия свят нарича Голанските възвишения окупирани територии. Точно така както и целия свят нарича Херсон и Мариупол окупирани.
66
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучетата и котките свършиха ли?
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кой ви вярва ? Те и руснаците не изостават в пропагандата. То не беше спец, операция, прилепи убийци, извънземни, хиляди натвоци в Азовстал, пак там имаше и ядрени оръжия , а един крайцер взе, че потъна от фас и буря.
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби. Ти пращал ли си някога пратка?, за какво ти е паспорт при изпращане на пратка ? Фани изгедай записите от куриерските служби в Белорус , не че ще повярваш, щом злепоставят руснаците.
63
7
 
10
 
! Отговори
555 преди 1 година
До Пепа . Е нали ужким руснаците като "асвабадят" Малиоупол, щяха да докарат тонове храни и едва ли не несметни богатства . А ко стана, глад мизерия и болести, както всъщност е в голямата част от Русия. Е как па ЕС изкарахте виновен, това даже по РТ и Русия 24 , не плямпят чак такива глупости.
62
0
 
1
 
! Отговори
БС преди 1 година
54 на какъв език говори? Да не е от Северна Македония?
61
9
 
20
 
! Отговори
Пепа преди 1 година
Великите сили САЩ и ЕС ,се погрижиха за оръжие ,избиха хиляди ,останалите да умират от глад ! Това са " Западните демократи , правата на човека " пълен фалш и лицемерие !
60
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е руския свят, който Пьютью изгражда. Беднотия, мизерия. Мутри за кметове и връзки с наркопласьори.
59
3
 
7
 
! Отговори
БС преди 1 година
Защо не им пратите малко марули и свинско от Пловдив , нали им помагате.
58
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски й мир
57
9
 
30
 
! Отговори
Кой ви вярва ? преди 1 година
Смешници. Тази пропаганда може да мине за пред полу умните американци. То не бяха Призракът от Киев който свалял по една ескадрила руски изтребители на ден !? Или Киборгите от Азов които се евакуирали от Мариупол ?! А пък днес руснаците нямали вече генерали ?? И взели запас един 300 килограмов. Сега пък в Мариупол били се изхранвали с ..гълъби !! А. Сетих се още по смешно. Един американски наемник обясняваше как се е бил с руска танкова бригада и моторизирана пехота..и ги унищожил ?! Абе мани...
56
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Русофилите твърдят също и че са "виждали" Путин да е демократ. Русофилите "виждат" всичко, което се налага за опорките.
55
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
при Путин е така
54
6
 
28
 
! Отговори
Дзивко преди 1 година
Не знам каква е истината, знам от човек с роднини в Херсон, че при първото превземане от Руснаците, веднага са дошли тирове с храна, но примерно украинците не са взимали.., мен друго ми прави впечатление, езика на медиите, в още един сайт четох определения като "окупатори".., руснаци също върши работа, щото не пишете така за Израел например дето си окупираха Голанските възвишения, или пък Турция дето чат пат влиза в Сирия..., забелязвам модел на езика, някакви опорки ли има
53
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Да ... а в Русия ядат деца ...
52
14
 
8
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Нормално, раздаваха храна, която иземваха от хуманитарната помощ на западът, като доставките вече ги прекратиха. За сметка на това откраднаха реколтата от районът и даже я изнясят в Беларус.
51
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Статия пропаганда - трудно ми е да ти повярвам, при все че елитната руска армия след като нахлу в Украйна първото нещо което направи беше окраде пералните, съдомиялните, хладилниците и телевизорите от домовете на хората. Не ми звучи като богати хора да го правят това?
50
8
 
6
 
! Отговори
У бре преди 1 година
Имаше тези дни случай, при който руски войници бяха изолирали болница с обръч от последователно свързани гранати със шплентове. За зла беда украинска коза, избягала от селски двор, се завъртяла в района в търсене на храна и активирала "охранителната система" която ранила около 40 "освободители"
49
6
 
20
 
! Отговори
Зловинарника на 7/8 преди 1 година
Стига с тази пошла пропаганда, дами и господа !Житото което Зеления смяташе да даде на Запада,за да покрие огромните си многомилиардни дълговеза оръжие, сега руснаците ще дадат на украинскотонаселение, за да не умре от глад през идващата зима !