В Мариупол са принудени да ловят гълъби за прехрана

Липса на препитание застрастрашава жителите ежедневно
27 юни 2022 15:40, Йоана Цонева
109
В Мариупол са принудени да ловят гълъби за прехрана
Снимка: БГНЕС

За да не умрат от глад, жителите на окупираният от Русия Мариупол са принудени да ловят гълъби за препитание.

Има много граждани, които не получават хуманитарна помощ от руските окупатори. Те правят капани за птиците, за да се спасят от глада, разказа журналистът Денис Казанский, цитиран от УНИАН.

Още по темата

Ситуацията в Мариупол бързо се влошава, жителите на града изпитват остра липса на храна. „В допълнение към кризата с питейната вода, ситуацията с храната бързо се влоши. Отчасти поради намаляването на хуманитарната помощ, отчасти заради завръщането на мариуполци в града от крайбрежните села, където изобщо няма хуманитарна помощ“, каза Петър Андрюшченко, съветник на кмета.

Няколко хиляди души могат да загинат в Мариупол до есента поради изключително тежката епидемиологична ситуация. Над 100 тела на загинали при бомбардировките са открити днес. Те са все още под развалините, нашествениците не планират да го погребат, съобщава още Андрюшченко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Зимъска гражданята ви чека същото ! Баре жилки си направете
87
0
 
4
 
! Отговори
паралелепипед преди 1 година
Състоянието се нарича Голодомор и вече се е случвало няколко пъти из руско-съветската територия.
86
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В селата изобщо нямало хуманитарна помощ а в градовете пък никаква помощ за това хората от селата отиват да гладуват в града, вместо да стоят на село и да отглеждат сами храната си. Абе не разбрахте че тая пропаганда не минава и това си е.
85
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости. Не ви ли омръзна вече да измисляте лъжи.
84
1
 
5
 
! Отговори
В тубата има преди 1 година
видео от един блогър - украинец, който от години живее в Германия. Човекът се възмущава от наглостта на бежанците, които недоволстват от "лошите условия и лошата храна" в европейските страни. И показва репортажи от Украйна - там ядат змии, жаби и таралежи, и то не само откакто е започнала войната, а преди това. Имаше даже клипче с рецепта за готвене с някакви личинки - по-гнусно нещо не бях виждала! Та ми се ще тези, които си развяват гaщuтe у нас и плюят България, да се върнат там и да ядат...
83
1
 
4
 
! Отговори
555 преди 1 година
До Van Duke. По Росия 24 казаха че крайцера Москва не е потънал, а е издърпан до Севастопол. Вие още ли вярвате на това
82
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ловят гълъби, а не плъхове защото плъховете ги изядоха Азовците, след като бяха оставени на произвола на съдбата от главнокомандващите им, нали?
81
2
 
1
 
! Отговори
до 80 преди 1 година
И аз се чудих същото. Защо не ловят риба? Гълъбите са едни хвърчащи плъхове и сериозно трябва да се обработят, за да не завъдиш ***. Т.е. марината с водка, бяло вино и т.н. И месото е страшно малко по тях. Нещо пак ни будалкат... Нали за една супа ще ти трябват поне 20? Или укрите почнаха случайно френска кухня да готвят по време на война. Ако е така - да бяха направили заготовки с охлюви?!
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да свикват, тъй е под руско робство.
79
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби "А да мародерстваш е да настроиш хората срещу теб." Хахахахахаха. ТЕ ИЗБИХА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ, сринаха ДО ОСНОВИ десетки украински градове и села, но щели да "настроят хората" ако ги грабели. Цинизма на руските слуги не знае граници, както този на господарите им.
78
0
 
2
 
! Отговори
До 80 преди 1 година
За да могат такива неграмотници като теб да се изявяват под статията.
77
8
 
5
 
! Отговори
Van Duke преди 1 година
Нещастници, и вие сте фалшива медия тиражираща постоянни лъжи за Войната, Истината я виждаме на Канал 24 Россия във you tube, и реалността за войната коренно се различава със всички новини които се дават по радио и телевизия в България 😡
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
......-Кой ти го каза, бе............-Ами, на бръснаря брат му..........
75
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв съветник на кмета си като си долна уркска от-трепка, сигурно седиш в Киев и ръсиш гл упос ти
74
2
 
8
 
! Отговори
До 73 преди 1 година
Но не казват на Израел окупатор, тва е разликата, казват окупираните територии и после си казват Израел, тук в нашите сайтове си има определени думички дето много личат, явно имат повеля как да пишат
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ли по-лесно да ловят риба... Нали са на морето, за какво им са гълаби???
72
2
 
6
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Хм...репортерите на Синхуа от Мариопол показват доста по-различна картинка. И на кадрите им от града се виждат и кучета, и котки - нещо, което при такъв "глад" се изяжда първо!
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 75. Боби си е тро*л. Каквито и аргументи да му изкараш, той си пили неговите опорки. Не се хаби - няма смисъл
70
2
 
6
 
! Отговори
g.venov преди 1 година
аман от украински пом...й,Йоанче пак питам поне един български журналист да има на терен.то за постване лесно,ама се постват и факти,не само бла-бла...
69
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Кефи ме как се правиш на ударен, за да си играеш ролята, но в крайна сметка си остава проблема със самата роля. Това, което обясняваш за изпращания и прочие са ПЪЛНИ ДИВОТИИ. Ако се граби, всичко се товари на КАМИОНИТЕ и се ИЗНАСЯ. И преди да ми обясниш, как камионите били "под отчет" в Украйна целия поделения са замесени в такива истории. Буквално е организирано крадене, и се изнася със съгласието на командващите, защото ИМ Е НАРЕДЕНО да мародерстват. Това е ЧАСТ ОТ РУСКАТА СТРАТЕГИЯ.