Унищожиха един от най-скъпите безпилотни самолети на Русия

Разходите за него се оценяват на 7 милиона долара
1 юли 2022 20:01, Йоана Цонева
154
Унищожиха един от най-скъпите безпилотни самолети на Русия
Снимка: Facebook

Украинските военни са унищожили в Николаевска област един от най-скъпите руски безпилотни самолети "Форпост", съобщи Генералният щаб на украинските въоръжени сили във Facebook.

Това се случва, когато дронът се опитва да намери друга цел в района на Николаев.

"Сутринта на 1 юли зенитно-ракетно подразделение на Южното военновъздушно командване унищожи руски безпилотен самолет "Форпост", който се опитваше да намери цел в Николаевска област", се казва в доклада.

По данни на Генералния щаб ВСУ са унищожили 645 руски безпилотни апарата от началото на пълномащабната война в Украйна.

"Форпост" е един от най-скъпите руски безпилотни самолети. Разходите за него се оценяват на 7 милиона долара. Основната му задача е събиране на разузнавателна информация, полети за търсене и наблюдение и операции по издирване. Безпилотният летателен апарат може да носи и контейнер с ракета МБР.

Обхватът му е 250 км с насочена антена или 150 км с многопосочна антена. Максималното време за полет е 18 часа, а теглото, което може да се пренася, е до 100 кг, напомня УНИАН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен102И за Анонимните Бг се отнася,те най-много ще го отнесат
87
33
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквито и успехи да постигне Украйна тя е и ще остане предателка спрямо своята по голяма сестра. То затова почна войната. И затова ще свърши. Украйна предаде Русия. Предателството се наказва. И за Бг. се отнася.
86
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Източна Европа ще плаща за игричките на Запада и неговото прокси. Запада нищо няма да плати освен инфлацията за бедните слоеве. Запада щял да въоръжава и източно европейските страни. Тоест Запада ще получи пари и ще богатее. Вие лапайте мухи по форумите.
85
15
 
23
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 1 година
До Абе .. ТИ НЕ НИ БАЛАМОСВАЙ. ДЕЙСТВИЕТО НА РУСНАЦИТЕ ЗНАЧИ, ЧЕ НЕ ИЗДЪРЖАТ ТАМ НА ПОСТОЯННИЯ ОБСТРЕЛ ОТ НОВАТА ТЕЖКА АРТИЛЕРИЯ НА УКРАЙНА /ГЛАВНО ГЕРМАНСКИ ГАУБИЦИ/. ОСВЕН ТОВА ВИДЯХА, ЧЕ ОДЕСА Е ПРЕКАЛЕНО ТВЪРД ОРЕХ ЗА ТЯХНАТА УСТА.
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не *** на Фенин "Руснаците не го превзеха не за пропаганда, а за да разкарат от там украински военни и логистиката им настанена там." Ц, разкараха ги оттам, за да могат да подготвят десанта към Одеса, и защото ракетни системи разположени там могт да обстрелват Града или да прикриват корабите за десант и нападение. Иначе острова няма никакво практическо значение за украинците, ако нямат кораби.
83
13
 
20
 
! Отговори
Абе .. преди 1 година
До Не фен на Путин. "Русия просто реши че тая скала край Румъния не си струва главоболията, разходите и рисковете" .... какви "рискове", нали пРосия беше разположила там безаналоговите Панцири и Тор, които са супер-дупер и свалят всичко щом се появи в обсега им? Или това е само в анимациите на Росфильм? Украинците три пъти вече им изпържиха "уникалните" оръжия на руснаците на острова, затова руснаците решиха да се изтеглят оттам, преди да станат за посмешище на целия свят.
82
12
 
15
 
! Отговори
Sss преди 1 година
Леле...!Не ми се мисли сега колко мъртви и изнасилени цивилни ще намери украинската армия на Змийския остров..!!
81
7
 
14
 
! Отговори
Не пут на Фенин преди 1 година
До Анонимен 95. - Пак не си разбрал! Руснаците не го превзеха не за пропаганда, а за да разкарат от там украински военни и логистиката им настанена там. След като руснаците напуснаха скаличката, хич не си мисли че ще допуснат връщането им. Особено след като украинците обстрелваха с Харпуни/пък дори и да бе безуспешно/ и вече не могат да ореват света че и руснаците го правят. Повтарям- скаличката е стратегическа но за след войната. Кой ще я притежава- ще видим по-късно. За сега ще е пуст остров
80
7
 
1
 
! Отговори
хихихи преди 1 година
по скоро на колове за домати защото те безаналогов не са целометалические.
79
10
 
10
 
! Отговори
Не пут на Фенин преди 1 година
До Не фен на Путин.- Това парче скала с размер на двор, може да има значение само след войната, за инсталиране на системи за радарен контрол на екваторията, логистика и провизии. Но кой ще е собственика му ще разберем след войната. Украински военни сега няма да посмеят да стъпят там. Че ще им е последен излет. Никой не може вече да упрекне руснаците ако пратят ракетка по скаличката за да ги поздравят с добре "завърнали се". Дори само една. Кой каквото си е сам надробил...
78
4
 
0
 
! Отговори
90 не съм сигурен преди 1 година
че наистина искаш да разбереш.
77
12
 
11
 
! Отговори
87 руски боклук преди 1 година
връзвай джапанките и с мУтрофанова за блатная, иначе правата лопата.
76
8
 
14
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
До Абе ...- Oтносно Змийския остров, си в пълна заблуда. Верно украинците го нападаха да си го върнат безуспешно, а след това го бомбиха непрекъснато пак без успех. Русия просто реши че тая скала край Румъния не си струва главоболията, разходите и рисковете. И решиха да сменят ролите. Ха да видим дали украински военни ще се настанят на този остров. И колко живот ще им остане ако се престрашат. След като украинци веднъж са го бомбили, Зеленски няма как да мърка и реве че руснаците го бомбят.
75
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
долу подписаните мушмули се радвате не знаете нищо колко русия унищоди на укропите не казвахте нищо сега се радвате на една лъжа
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вашите лъжи и пропаганди може ла се узнае истината винета -яндекс.ру
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко унищожиха руснаците?! За тях нищо не казвате..
72
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лош ден за русназитата на бойното небе и дипломацията
71
6
 
8
 
! Отговори
Еййй преди 1 година
рушиски дрон *** на ***
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 79 "3-4 хиляди за бройка ... деца " Мдаааа.
69
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деца, не бъркайте цената на бройка с цената на цялата програма. Тва нещо рашките го правят на 3-4 хиляди $ бройката