ЛНР: Русия се готви да "освободи напълно" Лисичанск

Над 2000 украински наемници са обградени в града
2 юли 2022 14:15, Йоана Цонева
66
ЛНР: Русия се готви да "освободи напълно" Лисичанск
Снимка: БГНЕС

Над 2000 бойци от Силите за териториална отбрана на Въоръжените сили на Украйна в момента са обградени в Лисичанск, защитаван от чуждестранни наемници.

Това съобщи в събота пред ТАСС помощник-министърът на вътрешните работи на Луганската народна република (ЛНР) Виталий Киселев.

"Сега в Лисичанск и околностите има около 2150 "бойци за еднократна употреба". Това са онези, които бяха насила оставени тук -  които бяха докарани от Лвовска, Ровенска област, от близо до Одеса, от Днепропетровск, така че да защитават цяла армия на наемници ", - каза той.

Киселев добави, че силите на ЛНР и Руската федерация се готвят да освободят напълно Лисичанск в следващите дни.

"В близките дни се подготвя пълното освобождаване на Лисичанск", каза той.

Припомняме, че вчера руските власти обявиха, че са достигнали градa.

Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Още по темата
"През последните три дни бяха взети под контрол нефтената рафинерия в Лисичанск, мина "Матроска", фабриката за желатин и селището Тополевка. Съюзническите сили достигнаха директно до Лисичанск", заяви Конашенков на редовния си брифинг тази сутрин.

Той заяви, че "успешната офанзива в района на Лисичанск" продължава, украинската армия понася тежки загуби в района и неорганизирано отстъпва.

Лисичанск е последното голямо населено място в Луганска област, което украинците контролират.

Съседният град Северодонецк беше завзет от руската армия по-рано след седмици на сражения. Превземането на Лисичанск от своя страна би позволило на Русия да насочи вниманието си към Краматорск и Славянск на запад в опита си да завладее Донбас - индустриалното сърце на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Пак ли са обградени ? Това за трети или четвърти път е вече ? Аре пленете 2000 хиляди наемника и приключвайте войната, ако не можете марш към Русия, че утре ще трябва да се биете с т-52
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече е прочистено от нацета
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдяя, и тука героям слава. Не помагат нито тежкото западно въоръжение, нито пропагандните фейкове за взривени МОЛове.
52
2
 
15
 
! Отговори
Вече приключват преди 1 година
Интерфакс: Подразделения на съюзническите сили са в центъра на Лисичанск, съобщи ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров. По-рано в събота Кадиров, както и представителят на Луганската народна република Андрей Марочко съобщиха за пълното обкръжение на Лисичанск и блокирането на украинските части, разположени в града. В момента, каза Кадиров в събота следобед, градът се прочиства от украински части, както и от минно-взривни устройства.
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Е, и...Стига заплашва. Първо Швеция и Финландия още не са влезли в Нато и може да се размислят. Второ те нямат ядрени ракети и едва ли ще им бъдат дадени. Петербург си има ракети но до сега не ги е използвал срещу Стокхолм или Хелзинки. Първо мисли тогава пиши за да не помислят хората че Нато ще напада Питер, пък нали е отбранителен съюз.
50
6
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Сата НАТОАма после пак ще има "Здраствуте братушки " и булевард "маршал Сергей Бирюзов" и също там който ще бъде на някогашната негова дръжност ,че мани друго а и още един паметник на Руската армия ,този път тройна овободителка ще трябва да правим
49
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здравйте,Днес е ден 129-ти на три-дневната операция. За осми път освобождаваме областта Луганск. Поради бързата освободителна дейност, ще събираме всички мъже в нашата област. Стигнахме до сакатите и слепите.
48
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да бъде, това е фейк нюз, украинците отдавна отблъсната руснаците чак до руската граница. Даже забиваха колци в някаква ливада
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го освободи от живот, имат предвид....:)
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТОЧе те агитките на Левски И ЦСКА, всяка по отделно са повече.
45
15
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
България храни 30 000 армия, която стои без работа.
44
10
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Престъпници с пагон, предали страната си по време на война - куршум(и) в главите, и на кучетата.
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТОПредполагам ти ще си първия записал се доброволец който ще воюва с Русия. Или бъркам, а ке л еш?
42
20
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Логичното и умно решение е да се вземат 3 млрд евро спешен заем и да се зепочне планомерно изчистване на Черно море от путинската ***. Радев, Янев и Шивиков трябва да бъдат затрити. Публично. И болезнено.
41
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленото чорапче настъпи мотиката, върза се на акъла на американците и сега освен всичко друго ще загуби и територии, много територии. На финала неговите,, приятели'' американците ще му представят сметката. Щото те краварите не раздават току така 40 млрд. долара ей така, щото някой е много готин.
40
18
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
България трябва да почне официално да доставя оръжия на Украйна, както и да обяви война на Руската федерация. Срок - 2 седмици. Радев, Янев и Шивиков трябва да бъдат затрити. Публично.
39
7
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Анонимен34...Виж сега очертава се такива като теб да живеят с по ,не 2 $ ,а 1.50 на ден, ако още се мотат из България и се надяват на някакво западно чудо ,като тия сега в Лисичанск и ония преди в Мариопул и всички останали привърженици на Зеленски в Украйна Взимай първият възможен полет за на запад ,че времената са същите като лятото на 44 та После есента да не разправят роднините ти че Народният съд видиш ли ликвидирал "цвета" на нацията Давай овреме към летището докато има полети
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не намерят смъртта си в Лисичанск, наемниците ще бъдат изправени пред съда в Луганск и ще получат смъртните си присъди. Zа нами праVда.
37
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изгонените от Бг путлеро-фашистки дипломати са готвили тукашните русофили за наводчици при бомбардирането на училища и детски градини във Варна, Шумен и Добрич. Имало е и план за освобождаването на Поморие и дебългаризация, русификация и демилитаризация на полицията, посредством тоталното му сриване. Га-до-ве!!! Добре, че укрите треснаха "Мааскваа".
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 35 Че той вовата малко ли сирийски и вагнерски наемници ползва?