Отменени полети в Испания заради стачка на нискотарифни авиокомпании

Протестните действия продължават до до 28 юли
2 юли 2022 22:42, Анисия Иванова
4
Отменени полети в Испания заради стачка на нискотарифни авиокомпании
Снимка: БГНЕС

Петнайсет полета от и до Испания бяха анулирани, а 175 - забавени, днес заради стачката на кабинния екипаж на две нискотарифни авиокомпании - ирландската "Райънеър" (Ryanair) и британската "Изиджет" (EasyJet) - в разгара на туристическия сезон, предаде Франс прес, като се позова на синдикатите в бранша.

Засегнати бяха общо 190 полета. 10 полета на "Райънеър" бяха отменени, а 123 - задържани. При "Изиджет" съответно бяха анулирани пет и забавени 52 полета.

Испанският синдикат на служителите на "Райънеър" междувременно реши стачката им да продължи още 12 дни. Протестните действия ще бъдат разпределени в три четиридневни периода - от 12 до 15 юли, от 18 до 21 юли и от 25 до 28 юли. Ще бъдат засегнати 10-те летища в Испания, до и от които изпълнява полети "Райънеър".

"След шест дни на стачни действия и предвид нежеланието на компанията да се вслуша в персонала си, и тъй като тя предпочита да остави хиляди пътници на земята, вместо да седне да преговаря за сделка съгласно испанското законодателство, ние бяхме принудени да призовем за нови дни на стачни действия “, каза говорителката на Работническия синдикален съюз (USO) Лидия Арасанс.

Стачката в "Райънеър" с искания за по-добри условия на труд за 1900-те служители на кабинния екипаж на въздушния превозвач в Испания започна на 24 юни. Досега тя обхвана два тридневни периода.

Близо 450 стюарди и стюардеси на "Изиджет" в Испания бяха призовани да стачкуват от вчера до утре включително с искания за равни условия на труд със своите колеги от други авиокомпании. Протестните им действия ще продължат още два тридневни периода - 15-17 юли и 29-31 юли.

От началото на стачката на кабинния екипаж на "Райънеър" в Испания бяха анулирани над 200 и забавени близо 1000 полета. (БТА)


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До Анонимен Идея си нямаш колко получава един гермаански капитан на кораб, така че спри да ръсиш глупости.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
един чистач на тоалетните в макдоналдс в Германия получава повече пари от един кабинен персонал на самолет и колкото капитан на самолет или кораб... къде е логиката??? айде да спрат корабите и да видите тогава що е то инфлация...
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви стачки, акви глупсоти! До иня ден им беше добре, сега не било. Ми да напускат и толкова! Сводобен пазар е, все пак!!!