Разрешиха еднополовите бракове в Швейцария

В края на септември 2021 г. в страната се проведе референдум
Обновена: 2 юли 2022 09:21 | 2 юли 2022 09:20, Йоана Цонева
60
Разрешиха еднополовите бракове в Швейцария
Снимка: БГНЕС

След като преди 9 месеца Швейцария проведе референдум за признаването на еднополовите бракове, в петък се случиха първите официални гей сватби в страната, съобщава Би Би Си.

В края на септември 2021 г. в страната се проведе референдум, на който 64% от швейцарците гласуваха в подкрепа на закона "Брак за всички", който позволява еднополови граждански съюзи.

Резултатът от вота беше утвърден официално от правителството в Берн, като от 1 юли 2022 г. гей браковете в страната вече са реалност.

Еднополовите двойки в Швейцария вече могат да сключат граждански брак и да разполагат със същите права като хетеросексуалните двойки, включително и с правото на осиновяване.

Много младоженци, които решиха да се венчаят в първия възможен ден от новите правила, определиха датата като символична.

За двойките, които вече са сключили граждански партньорства, разрешени от страната от 2007 г., няма да се налага да сключват и брак допълнително.

Швейцария бе една от малкото останали държави в Западна Европа, където хомосексуалните хора все още нямаха правото да сключат признат от държавата брак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
веднага отивам там !
45
0
 
1
 
! Отговори
Един888 преди 1 година
До SuCkMyD1Ck 40Нютон е бил силно вярващ човек, даже е изчислил по текстове от Библията кога ще е Второто Пришествие (2060 г.), когато той ще дойде отново и ще е сред Божиите светии заедно с Христос. Вижте филма -"Нютон - мрачния еретик", има го във Vbox7 със субтитри.
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да! Време и в БГ!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време и в България да се разрешат, ако искаме да сме нормално европейска държава с евроатлантически ценности!
42
0
 
3
 
! Отговори
Основният проблем преди 1 година
НЕ Е С БРАКУВАНЕТО, А С ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСИНОВЯВАНЕ НА ДЕЦА.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Странна работа. Русофилите... " То жълтопаветните философи сте толкова полирани, че дори не забелязваш как цялата ти теза може да се обърне напълно наобратно.
40
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ЧЕСТИТО!...Демек,машалла!...Ашколсун!
39
12
 
17
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 1 година
Самият факт, че тепърва се разрешават бракове на зрели хора навършили 18год., че вместо в култ и почитание да бъдат издигани хора като Нютон, Галилей, Коперник, Тесла, а художествен герой (Исус), идва да покаше, че за хиляди години еволюция, не сме мръднали кой знае колко спрямо мравките.
38
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ловете куфарите и заминавайте за Русия. Там гейове и трежомани няма, само долни алкохолици. Там ще сте добре русофилчета
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До шофьо до 35 Придъжай се към шофьорлъка, защото останалото е под всякаква критика. Впрочем, къде пътищата са по-добри: в пРосия или на Запад? :)
36
10
 
5
 
! Отговори
шофьо до 35 преди 1 година
пииич обикаля по европа и русия с годииини и виждам много по добре от теб нещата,сега по паркинзите по европа има само пedaли и *** ,почти няма простиуtki ,пеdaliте ги игониха,що се отнася за русия там по паркинзите са жени там пеdaliте ги бият здраво
35
13
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Безобрзие, гнусота, по-лошо от Содом и Гомор! Да видим кога БОГ от небето отново ще замеря с огнени камъни тази земя заради грховете й.
34
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия, страната с най-много хомосексуални на глава от населението в Европа, и най-много актриси от "тънкото" кино, ни я дават като пример за морал. СмЕх.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес е прайда в Лондон.
32
5
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
в америка през 2007 год. е имало само две клиники за сменяне на пола,днес 2022год. са хилди такива клиники,нправете си извод какво ни чака ако не се отървем от тази ЧУМА
31
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
зелената партия в Германия подготвя докумнт в които ще се иска премахване от съдебно преследване за педофилите
30
23
 
11
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 година
Сега очаквам да се излее порой от справедливо възмущение срещу порочната швейцарска демокрация. Колко по-истинска, естествена и мъжкарска е нашата любима Россия, какъв велик лидер я води към православния рай! Там няма разни ЛГБТИ и други подобни извращения, а такива позорни случаи -- следствие на европейска пропаганда -- биват успешно лекувани със специална терапия в специални военни операции... Долу разкапаната гнила еврогейска демокрация, да живее Костя Копейкин!
29
9
 
29
 
! Отговори
Еврабия преди 1 година
Каква Швейцария ви гони, бе?! Погледнете им само националния отбор по футбол - само шиптъри и ***, и тогава ще ви стане ясно колко швейцарци са останали в Швейцария. Сега с тези извращения, тотално ще си сринат собствената демография и ще взривят малцинствената!
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вие медиите всичко възможно правите пишете драскате мили и нежни слова ла се приема такъв закон в бг
27
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странна работа. Русофилите бяха големи фенове на референдумите, когато социологията и най-вече силовите служби овладени от руснаците, им гарантираха, че ще мине руската линия, но нещо когато четат, че хора избират с референдум неща, които не им харесват, "внезапно" референдумите вече не са толкова добра идея. Излиза, че не референдума, а контрола над него, е основното "желание" на руските другарЕ.