Украйна унищожи ключов склад за руски боеприпаси

Той се е намирал в района на Завода за бетонни изделия в Луганска област
5 юли 2022 11:32, Йоана Цонева
80
Украйна унищожи ключов склад за руски боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна са унищожили през изминалата нощ ключов склад за боеприпаси на руските войски в Донбас, в района на обявената за контролирана на пълно от Русия Луганска област. Това е втората подобна атака за 24 часа след унижожаването на най-големия склад с амуниции в Снежное предната нощ.

Вчера руската страна обяви, че е превзела напълно територията на Луганска област, а в среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу президентът на Русия го поздрави и му нареди да даде отпуска на бойците, участващи в сраженията в Луганск.

Още по темата
Според УНИАН атаката е станала в село Кадиевка половин час след полунощ и е потвърдена от източници на украинското разузнаване. Складът се е намирал в района на Завода за бетонни изделия в града. По думите на очевидци боеприпасите са експлодирали в продължение на повече от 2 часа.

В мрежата са публикувани снимки с пожарите и експлозиите. По данни на разузнаването на Киев складът в Кадиевка е бил ключов за снабдяване с боеприпаси и, конкретно на снаряди за руската армия в направлението Попасна - Северодонецк - Лисичанск - Бахмут.

Украинските атаки през последните две денонощия потвърждават изявленията на Киев и на западни експерти, че въоръжението от САЩ и западните партньори на Украйна вече се използва в бойни условия.

“Оръжейните системи и боеприпасите от САЩ пристигат, но засега не всички са тук. Те вече оказват влияние, ако се съди по успешните атаки, които видяхме през последните дни. Това ще продължи. Това поставя руснаците в по-уязвима позиция.” - коментира бившият специален представител на САЩ за Украйна Курт Уолкър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
9
 
! Отговори
ПАК преди 1 година
фейк
31
21
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Бай Дрън: Змийския остров е началната точка на обръщалката :) Предстои изгонване от Херсон , освобождаване на Мариуопол и т.н. :) Найс. Цепете ги тези окупатори, убийци на деца и крадци на перални където ги хванете !!! Никаква прошка за руските нацита.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хе,хе, че то в България гърмят повече складове без никой да ги цели с гпсракети.
29
6
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Е и? Дори да е истина, руснаците всеки ден показват унищожени украински складове за боеприпаси и техника. Унищожили два склада и ще обръщат войната. Вие сериозно ли? Война се обръща с настъпление, не с изтегляне.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да ви кажа в Мелитопол на 03.07.22 г около 03 часа през нощта ВСУ унищожи с ракети HIMARS руската база и казарма намираща се на летището, всичко е тотал щета, а паниката сред *** е до там че оцелелите ги " настанявали" в ...жилищни квартали, да си имат " жив щит" таварищите....
27
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лисичанск беше последната победа на русия в тази война, следват поражение след поражение и освобождаване на украинските земи до границите от 1991 година! Вземете си пуканки, бира и гледайте руският резил- август идва- а щатското тежко оръжие се увеличава!
26
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руската армия вербува затворници с обещанието за амнистия и парично обезщетение и работници на предприятия които са спрели дейност заради санкциите на ЕС.
25
5
 
9
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Ха ха партизанска дейност. В 21 век при сателитното наблюдение, камерите засичащи всяко движение, термовизьорите, инфрачервените уреди за нощно виждане...Смях.
24
4
 
10
 
! Отговори
Нечувани успехи преди 1 година
На украинската армия!
23
17
 
14
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
HIMARS в действие!
22
20
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви складове, какви 5 лева...със темпа на отстъпление скоро украинските войски ще са в Полша...Зеленски съвсем е спихнал и ги няма тия всекидневни включвания със назидателен тон към целия свят все едно сме им виновни за дивотията да бъдат прокси на САЩ...Да си сърбат, каквото са си надробили!А са си надробили порядъчно !
21
4
 
15
 
! Отговори
Дрън дрън, преди 1 година
Гледайте новото интервю на Скот Ритер, че е истински военен експерт, не измислен генерал като нашите. Казва и: Да направим снимка на Европа през зимата...
20
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един американски генерал пита къде изчезна 200хил. украинска армия. Сигурно нея имаш предвид :) Или на някоя планета си отглеждат армия от клонинги ахахахах
19
29
 
24
 
! Отговори
Гневен Българин преди 1 година
Хеххех отпуска :) Като товар 200 :) Много, много бой ще ядат горките русначета заради дребния сатрап и престъпната му война.
18
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, 6, има такова "животно", наречено "въоръжени сили на Украйна". Поради това анексиите на чужди територии от страна на Русия вече не стават като Крим през 2014, само за няколко дни, най-много седмица. Защото тогава наистина Украйна нямаше въоръжени сили.
17
29
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Вече и Украйна може да води артилерийска подготовка.Руските войски се ползват не само на фронта, а и като окупационни. Сега Украйна ще бомби руските войски от безопасно разстояние.С русия е свършено ...
16
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Загрижените за украинското зърно да ги питам какво се случва с петролните кладенци в източна Сирия? Да не би да ги експлоатират американците които са в Сирия незаконно?
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от вчера Донецк гори. странното е че на място няма пожарна, линейки или "милиция" и военни. сякаш градът е "открит".
14
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владо, а американците и британците имат работа извън своята територия, така ли? Значи за едни може а за други не. Лицемери и п.о.д.л.о.г.и краварски
13
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не виждам такава новина никуде в твлвграм малко фейк е май те укрите освен да мятат по цивилни в Донецк от злоба друго май не правят с тия западни оръжия а и отстъпват успешно или се евакуират в руски затвори