Украйна унищожи ключов склад за руски боеприпаси

Той се е намирал в района на Завода за бетонни изделия в Луганска област
5 юли 2022 11:32, Йоана Цонева
80
Украйна унищожи ключов склад за руски боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна са унищожили през изминалата нощ ключов склад за боеприпаси на руските войски в Донбас, в района на обявената за контролирана на пълно от Русия Луганска област. Това е втората подобна атака за 24 часа след унижожаването на най-големия склад с амуниции в Снежное предната нощ.

Вчера руската страна обяви, че е превзела напълно територията на Луганска област, а в среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу президентът на Русия го поздрави и му нареди да даде отпуска на бойците, участващи в сраженията в Луганск.

Още по темата
Според УНИАН атаката е станала в село Кадиевка половин час след полунощ и е потвърдена от източници на украинското разузнаване. Складът се е намирал в района на Завода за бетонни изделия в града. По думите на очевидци боеприпасите са експлодирали в продължение на повече от 2 часа.

В мрежата са публикувани снимки с пожарите и експлозиите. По данни на разузнаването на Киев складът в Кадиевка е бил ключов за снабдяване с боеприпаси и, конкретно на снаряди за руската армия в направлението Попасна - Северодонецк - Лисичанск - Бахмут.

Украинските атаки през последните две денонощия потвърждават изявленията на Киев и на западни експерти, че въоръжението от САЩ и западните партньори на Украйна вече се използва в бойни условия.

“Оръжейните системи и боеприпасите от САЩ пристигат, но засега не всички са тук. Те вече оказват влияние, ако се съди по успешните атаки, които видяхме през последните дни. Това ще продължи. Това поставя руснаците в по-уязвима позиция.” - коментира бившият специален представител на САЩ за Украйна Курт Уолкър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владко с мозъчето гладко не си пие хапчетата
11
16
 
24
 
! Отговори
аз преди 1 година
До Владо - такива коментари за оптслабената Русия се пишат от втората седмица на войната. Рано или късно наистина ще се окажат верни, друг е въпроса дали това ще се случи преди или след като Украйна изчезне от картата
10
17
 
24
 
! Отговори
ВСУ преди 1 година
До ВладоВладко, ако разчитаме на информацията идваща от украинците, те трябваше вече да маршируват в Москва :) Фактите обаче са други. Бавно, но сигурно руската армия поглъща, като боа украински територии, за съжаление :(
9
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сетиха се да им отрежат снабдяването след като руснаците вече превзеха лисичанск :)
8
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верваме.
7
13
 
20
 
! Отговори
аз преди 1 година
А руснаците напредват ли напредват!
6
8
 
19
 
! Отговори
unian преди 1 година
това, информационната война граници няма......, но пък за четири месеца война, стана ясно, че униан e източник само и единствено на вицове :)
5
24
 
20
 
! Отговори
Владо преди 1 година
Руснаците нямат работа извън руската територия. След като са нахлули в чужда държава извън техните граници ще бъдат посрещнати всякакви видове оръжия и помощ, получена от съюзниците на атакуваната държава, и това е напълно нормално. Дано украинците да получат още оръжия и да изтласкат руската напаст обратно в ***! Русия е вече отслабена. Малко остава до победата!
4
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Въоръжените сили на Украйна са ..." - туй пък какво е , има ли такова животно въоръжени сили на Окрайна ?!
3
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кррррай укрите спечелиха войната. Сега руснаците как ще я карат без ключов склад направо не знам
2
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега руснаците я закъсаха. Спукана им е работата. Вместо по 50 000 - 60 000 снаряда на денонощие, ще могат да изстрелват по позициите на бендеро-нацистите само по 45 000 - 55 000 на денонощие.
1
15
 
37
 
! Отговори
Кой участва? преди 1 година
Без разузнавателните данни и GPS насочване от запада - мислите ли че е възможно? Та кой се бие с Русия чрез ръчичките на урките?