Скопие: Няма оправдание за език на омразата

МВнР осъжда насилствените действия на част от участниците в снощните протести
6 юли 2022 18:45, Петя Славова
46
Скопие: Няма оправдание за език на омразата
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи осъжда насилствените и неадекватни действия на част от участниците в снощните протести, заявява Министерството на външните работи на Република Северна Македония в изявление, съобщава "Канал 5".

"Уважавайки правото на всички граждани самостоятелно и свободно да изразят своето възмущение или бунт чрез протест, считаме, че няма оправдание за разпространяване на език на омразата, извикване на обидни лозунги и насаждане на напрежение, както и прибягване до насилие и насилствено поведение срещу обекти на Министерството", се казва в съобщението на МВнР.

Посочва се, че участието на служители на МВнР е крайно неуместно. "В същия контекст искаме да посочим, че е крайно неуместно служители на МВнР да участват в същите протести, където се убива с камъни Дома на дипломацията, всеки ден да изнасят политическа реч, което също е пряко нарушение на етичния кодекс, но и пълно омаловажаване на дипломатическата професия“, се казва в изявлението. За тези многобройни нарушения, съгласно вътрешните процедури, МВнР съобщава, че ще предприеме съответните мерки за защита на служителите на и дипломатическата професия. Подчертават, че синдикалните представители винаги участват при решаването на правата и задълженията на служителите на МВнР, като както досега, всички конструктивни коментари са добре дошли и се вземат предвид. „Министерството на външните работи следи с необходимото внимание всички изразени становища и препоръки, които са част от широкия консултативен процес и представляват съществен принос в създаването на бъдещи външнополитически стъпки", се посочва в съобщението на МВнР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: скопиеМВнРпротестиРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
11
 
! Отговори
ДонДон преди 1 година
До РусеНещо бъркаш тези лигльовци с онези от едновремешното ВМРО на Гоце и Яне.Тези са кукли на конци и разглезени ***, на които вечно някой и нещо им е криво. И каквото и да им дадеш те все ще са "онеправдани".
28
2
 
36
 
! Отговори
ЕЛИ преди 1 година
БИЛЕ СМЕ СЪЮЗНИЦИ НА ГЕРМАНИЯ И ЗАТОВА СМЕ ФАШИСТИ-----ПАРАДОКС ПО МАКЕДОНСКИ, БЪЛГАРИТЕ СМЕ ФАШИСТИ А ГЕРМАНЦИТЕ НЕ СА ,ИСКАМЕ ДА РАБОТИМ ПРИ ГЕРМАНСКИТЕ ФАШИСТИ,ИСКАМЕ ДА СМЕ В ЕС И ДА СМЕ СЪЮЗНИЦИ С ГЕРМАНИЯ, ТЕ ГЕРМАНЦИТЕ НЕ СА ФАШИСТИ,ВИЖ БЪЛГАРИТЕ СА ЧИСТИ ФАШИСТИ----БОЖЕ ,БОЖЕ ВЗЕМИ СИ ПРОСТОТИИТЕ
27
64
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Езика на омразата започна от България и сега няма върщане назад.Нашите политици и официални преставители от правителството на ГЕРБ и ВМРО буквално се подиграваха и ги наричаха с най-различни обидни думи,промити мозъци,заблудени,сърбски слуги,а най-обидната беше Българи.С две думи това е факт и на Македония ще и трябват поне 50 годин да забравят за подигравките от Българските политици.
26
1
 
16
 
! Отговори
Пловдив преди 1 година
Следващият път, когато имат проблем я със сърби я с албанци, помощта за тях ще бъде само защита в България срещу признаваме на българско потекло с официални документи, нищо повече, грижата за тях ще зависи от искреността им. Аман от тях, 100 години с тях ще се занимаваме, да са здрави и да си живеят със Стокхолмския синдром. Щяхме да им помагаме винаги и безрезервно без да очакваме нещо от тях, но тотално изтрещяха. Няма нормален човек, който да търпи това, няма друго какво да направи България.
25
10
 
7
 
! Отговори
Русе преди 1 година
Страхувам се от макета, всички им оръжие в къщи, не се страхуват от нищо и са по-агресивни от нас.
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези сърбомани мизерни, анти-български има кажете официално само две думи: ВЕТО ЗАВИНАГИ!!!
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 Македония е окупирана от Турция до 1913 г. и след 1913 до 1941 г. от Гърция и Сърбия. Те не дават автономия на Македония а България им даде в 1945 г даже Пиринска. България се опитва да ги освободи и им даде автономия в 1941 г. но след 1945 г. Гърция и Сърбия окупират пак Македония и тогава и България си връща Пиринска след 1946 г. България е била съг;асна на автономия на Пиринска Македония но ако има и автономия на вардарска и гръцка и станат в гранциите на България.
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да през 1941 са разбити,но Македония се осовбождава до 1943.В Македония окупационните сили дават много повече жертви.В Македония Българската администрация е 60 хиляди армия и полиция.В момента Българската армия е 30 хиляди човека.Но това не е важно,а важно е да не се лъже в тази посока,защото в Македония се дразнят от лъжите,защото има свидетели от този период,както и за по-рано.Има свидетели и за комунистическите репресии в Югославия и България има за всичко.Няма лошо да научим истината.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 21 Пишат се за македонци за да не ги убият турците, сърбите или гърците. Те избиват българите и им палят къшите и селата. Иван Михайлов е принуден да емигрира в България и после в Италия.
20
0
 
16
 
! Отговори
Ана преди 1 година
Да не почнат да напад хора, които се обявяват за българи. Запалиха сграда и се разхождат на свобода. Тази държава е отвсякъде взела дала
19
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За втората световна война има точна информация и свидетели,даже има и живи.За Илинденското Въстание има теливизиони записи от 1950-60 година на хора от Македония които са участвали.Не е трудно да откриеш всичко в интернет.Има записи в youtube.Аз гледах телевизионни записи на свидетели от Илинденското въстание.Хората говорят на същия език на който говорят и сега в Македония.Те се възприемат за Македонци,въпреки че са родени в края на 18 век.А не през 1945 година.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей... колко историци! Има ли някаква точна информация. Например, че Александър Македонски е говорил на Врачансия Език! Който е език на древните от Предишната цивилизация!
17
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония е дала над 200 хиляди жертви през втората световна война.Всичко жертви загиват в борба за свобода.Те стигат до свобода през 1943 година.Македония е била по контрол на България,Италия,Германия и Албанските нацисти.Под Български контрол е по-голямата част.На практика Македонските партизани се освобождават от всички изброени.Ако Македонците се възприемали за Българи,нямало да воюват срещу администрацията.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17. Дай ифо де. Дека го прочете тва?
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВМРО в Македония е популистка партия и иска да стигне на власт без никакви обещания.Възползват се от безобразното поведение на Българските политици.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14 30 хиляди бг войници са убити от Хитлер. Македония имат само 100 убити.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България вдигна ветото,защото от ЕС им казаха.В Македония ще направят същото.А Русофилите имат право да стачкуват.Довечера ще получат бой от полицията.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко минава. Ако влезнат в ЕС ще почнат да идват тук да работят,на почивка. Малко по малко сами ще се променят мнението. Иначе честно да си кажа ич не ми е какво ще става с тях. Ако искат да влизат,ако нв искат да си стоят извън ЕС. Мен ме интересува ние да се оправим каато държава. И да се върнат тези дето заминаха по Америка и западна Европа. Макетата вече половината са албанци. Не ни трябват такива.
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в България какво се говореш??В България има във всеки град паметници за борбата срещу фашизма.В България не е имало фашисит от вън.При тези обстоятелства Българите са се борили срещу Българските фашисти и нацисти или по-точно Българските парньори на Италианските фашисти и Германските Нацисти.В България имало нацисити и фашисти и хора Бългри,които са били срвщу тях.Това е факт.То и сега има нацисти в България.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека се яват на рефрендум и решат ще приемат ли бг езика и история. Бг също на рефрендум дали ще се дигне ветото.