България и Албания опитвали да си поделят Северна Македония

Коментар на Миленко Неделковски
7 юли 2022 13:54, Росен Стойчев
102
България и Албания опитвали да си поделят Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Дори за мен, македонският журналист във Фейсбук, пишат, че съм българин. Това обяви популярният македонски журналист Миленко Неделковски пред UA REGNUM.

Неделковски е един от водещите протестиращите в страната.

Още по темата
Настоява, че със своите искания, България е преминала всички допустими представи.

Според него българското външно министерство опитва да получи правото да определя представите за оскърбителен език и така да влияе на македонската прокуратура как да действа спрямо гражданите. Настоява, че западните посолства в страната, настояват, че всички, които протестират срещу европейското споразумение, което се разглежда от македонския парламент, всъщност са привърженици на Русия.

Той смята, че промени в конституцията на страната няма да има, тъй като опозицията няма да ги подкрепи, но въпреки това ще има двустранно споразумение, което ще ги уреди. Неделковски твърди, че Западът прави максималното, за да договори българските условия в страната.

Журналистът настоява, че България и Албания се опитват да си поделят Северна Македония.

"В тази страна има повече хървати от колкото българи, въпреки че много македонци са взели български паспорт по икономически причини. Те не искат влиятелна Сърбия и за това занимават страната с Косово, като ние не можем да очакваме реално подкрепа от там", заяви Неделковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е тази шепа земя на раздори да бъде разпределена между България,Албания това го предлагаше още Меделин Олбрайт в началото на източно европейската демокрация ,САЩ не изоставят стратегическите си планове ,Русия няма и не може да има никакви ангажименти на Балканите.
80
1
 
4
 
! Отговори
ОбединениБълкани преди 1 година
До VelosБългария няма да позволи да бъде "поделена" Северна Македоня, защото това би означавало да бъде потъпкван завета на Гоце Делчев: Другари, не виждате ли, че сега вече не сме роби на разпадащата се турска държава, а сме роби на европейските велики сили, пред които Турция подписа своята пълна капитулация в Берлин. Затова трябва да се борим за автономията на Македония и Одринско, за да ги запазим в тяхната цялост, като един етап за бъдещето им присъединяване към общото българско отечество.
79
0
 
10
 
! Отговори
Velos преди 1 година
Има грешка. България, Гърция и Албания съвсем скоро ще си поделят наша изкона македонска земя, а и сърбетата ще намажат разбира се в наш ощърб.
78
2
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Значи, за да вземеш паспорт се иска и доказателства, че си българин. Ако ти не си такъв, а си декларирал, значи си лъ ец и за съд. Какво иска да каже тоя, че 120 000 лъжци са за затвора? Ами то не останаха правоверни македонци в Македония. Според закона еднакво виновни са и тоя, дето иска подкуп и другия, дето дава подкуп. В случая македонците с БГ паспорт реално са приели подкупа на България. Изобщо...пълна каша. Искам тоя да обясни на ЕС, как така 120000 мошеници от Македония работят в Европа.
77
5
 
9
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
Това е вярно. 120 000 македонци с български паспорт. Взели са го за да могат да ходят да работят в ЕС,не че искат да са българи.
76
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за какво са ни тези прости хора дето говорят на български диалект.
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велика Албания или Велика България им харесва повече?
74
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом има албанци, трябва да има и българи. Само македонци няма в Северна Македония. Албанците македонци ли са? Македонците албанци ли са? Северна Македония е географска област и гърците още повече я направиха географска област, с уточнението - "Северна".
73
0
 
13
 
! Отговори
Мехмед преди 1 година
Жалко е, че Българската северна македония рано или късно ще стане Албанска, но това е положението. ШИПТЪРИТЕ ще ги оправят. Тези северномакедонци са предали вече майка България с измислената им " държава " - РСМ. Оставете ги на Албанците и това е. Предателят никой не го обича.
72
0
 
14
 
! Отговори
Неделковски,като преди 1 година
станете част от Велика Албания,ще разберете какво е език,култура,история,но ще го разберете по трудния начин,чрез доказване на противното.Хайде бягай да учиш албански(или си го научил вече)?И албанците вече казват,че"ща е маке,све е лаiно",но не се притеснявай,ще ви албанизират,вие вече на 35% сте албанци,но до 15-20 години ще сте на 80%.
71
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бг намира мана на рус за укропите сами се невиждат как постъпват с с македония гадни дибили са бг
70
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако албанец хване жена си,че ходи,веднага я праща на пиацата,а сестрите му поемат децата!За това албанките кротуват!
69
1
 
22
 
! Отговори
Давай Тука преди 1 година
Аз искам два декара от Македония
68
1
 
31
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Аз мисля че имаме достатъчно *** ,та ни трябват още! Вижте им лицата,изражението им, не благодаря , не ни трябват!
67
1
 
24
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Ендшпил за измислената за РСМ. За жалост се вижда че единственото решение е разделянето на измислената държава. Българите трябва да сме ЗА защото албанците с демографски методи ще вземат тяхното рано или късно. Рано за нас е по добре.Тъжно е че в РСМ, колкото си по образован и млад си по голям македонист а в скопие омразата към България е най голяма. Добро решение е да дадем Скопие на сърбите а те да ни върнат западните покрайнини, гърците са взели повече от колкото им се полага дано го разбират
66
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 51 Ами ако бяха поискали разрешение по надлежния ред от Македония,никой нямаше да чупи плочата!Ама на креслювците не ви отърва,нали!?
65
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля моля...албанците да почакат малко. Македония си е наша така че....
64
29
 
8
 
! Отговори
И това ще мине преди 1 година
Играта на Путин и бг агентурата начело с боко тиквата и каракачанката,доведе до много кратно повече обиден език към българия отколкото преди нашето вето. Никой не смята в света ,че и двете държави сме с цивилизовано отношение към историята и като съседи. Вината....основно е на невежеството. Софроний Врачански ....робството е от глуповина и невежество....нищо не се е променило. И това ще мине и нашите деца ще ни се смеят,как сме били манипулирани и маша в ръцете на джуджето от Русия.
63
3
 
24
 
! Отговори
Куца Влашория преди 1 година
Значиии... в тая държава колят и бесят по висшите етажи куците власи и на протестите 90% са такива - куци влашори. По статитстика са 8-9000 ,но реално са към няколко десетки хиляди, ама се пишат македонци,а не влашори. Влашорите са най-разпинявените антички македонци. Що не се прекръстят на държава Куца Влашория?
62
3
 
25
 
! Отговори
На джанката преди 1 година
Беее... тия що маат знамето със звездата на Вергина? Гърците гълтат ли живи жаби ,или не? Тия никакъв договор не са в състояние да спазват. Гърците се минаха,но защо и нас да метнат на джанката?