Напрежението в Скопие ескалира, стрелба с пистолет на протеста

Хората недоволстват срещу френското предложение
7 юли 2022 09:02, Петя Славова
63

Продължава да се покачва напрежението в Скопие. Хората недоволстват срещу френското предложение за евроинтеграцията на Северна Македония. На няколко пъти се стигна до ескалация на напрежението. Няколко бомбички полетяха към македонския парламент, предава Bulgaria ON AR.
Още по темата

40-годишен мъж стрелял с пистолет във въздуха, докато протестиращите са се придвижвали от сградата на правителството към Министерството на външните работи. Арестуваният е в полицейското управление, а на мястото са открити гилзи.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски написа във Facebook, публикувайки снимка от случилото се, че това е човекът, който е трябвало да извърши покушение срещу него.

България ще реагира срещу езика на омразата по време на протестите в Северна Македония. Това заяви външният министър в оставка Теодора Генчовска. Ще бъде пратена протестна нота и ще бъде извикан за обяснения временно управляващият посолството в София, обясни Генчовска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вмро дпмне и сърболевицата искат избори и използат случая да нагнетяват обстановката, ще попуцат по въздуха и ще мирнат и там американското посолство държи властта
31
2
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ако не се приеме френското предложение албанците ще скочат на сърбоманите като 2001г. Ще играе калашника, ама тоя път няма да им пратим танкове на макетата :))))))))))))))))))))))))))) Направо ще делим с албанците по р.Вардар.
30
1
 
21
 
! Отговори
пена преди 1 година
Тия диваци не трябва да бъдат допускани в ЕС никога!
29
1
 
24
 
! Отговори
E, преди 1 година
аз отдавна бях на мнение, че Албания трябва да се разглежда отделно и пълна подкрепа. А нека Европа да види примитивизма и варварщината на макетата. Да си стоят в калта!
28
5
 
12
 
! Отговори
Star преди 1 година
То и в България е така.Водата я мътят ония дето не ги е срам да пипат Българското Знаме като преди това с тези ръце са броили рубли.Нечистоплътни души са това.За рубли и копейки държавата си продават.
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде бе макета....нали ревахте за Европата, кво стана.а?
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите в Македония вече имат европейски паспорти другите да духат супата и да стават навреме албанци
25
0
 
21
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
сега вече и френска любов да правят на Макрон няма да ги приемат
24
2
 
15
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тия работят за българският интерес. Да не се допуска С. МАКЕДОНИЯ в ЕС . Нашите хора вече имат български паспорт и Де Факто са в Европа. Тругите да потъват в собствената си глупост. България е доволна
23
3
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахахаа, руските сърбоманчета протестирали?!? Ами ако не приемете френското, ще приемете албанското предложение. Ама албанското хич няма да ви хареса :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата се държат все едон Франция и България кандидатстват да станат югославски републики а не те да станат европейска република.
21
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е под влиянието на Москва-Белград, и т.н.
20
2
 
29
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
За тия сърбомани пълно вето вовеки веков!!!
19
4
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
АКО СТИГНАТ ДО НОВИ ИЗБОРИ И ТАМ СПЕЧЕЛИ ВМРО-ДПНЕ ТОВА САМО ЩЕ ПОКАЖЕ, ЧЕ МАКЕДОНЦИТЕ СА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ЩЕ ПОКАЖЕ, ЧЕ СА СУПЕР ГЛУ-ПАВИ КАТО ЦЯЛО ТОЧНО КАТО НАС!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До = Хванал си само, че катафалката ескпрес
17
8
 
16
 
! Отговори
Само така преди 1 година
Дръжте се братя. Никакво влизане в този европейски съюз за Вас, а най-готино е като сами си го направите. Дръжте така и не се предавайте, отлично защитавате националния интерес на Република България!
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Набързо ще им избием зъбите ако желаем, играят си с огъня макетата :)))
15
4
 
21
 
! Отговори
Дзъ преди 1 година
Д и в а ц и - същите сме и ние за съжаление. Селската периферия на Европа
14
0
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
БРАВО!! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ НЕДОВОЛСТВАТ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ , ЗАЩОТО ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ НЕ Е ИЗГОДНО ЗА БЪЛГАРИЯ И НЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС! А ВМРО-ДПНЕ Е ПОПУЛИСТКА ПАРТИЯ КОЯТО НЕ ДАВА 5 ПАРИ ЗА МАКЕДОНИЯ ,А ИСКА САМО ВЛАСТТА ! ВМРО-ДПНЕ Е ЕДНО ПОСМЕШИЩЕ , ЗАЩОТО АКО ТЕ БЯХА НА ВЛАСТ ЩЯХА ДА ПРИЕМАТ НЕ САМО ФРЕНСКОТО НО И АЛБАНСКОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ САМО И САМО ДА ОСТАНАТ НА ВЛАСТ! МАКЕДОНСКОТО ВМРО-ДПНЕ ОТ КРАЙ ВРЕМЕ САМО СЕ ЧУДИ КАК ДА НАКАРА НАСЕЛЕНИЕТО ДА ГЛАСУВА ЗА НЕГО
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ядосаш българин е най-лошото нещо на свето, никога нема да влязат в ЕС :)))