Напрежението в Скопие ескалира, стрелба с пистолет на протеста

Хората недоволстват срещу френското предложение
7 юли 2022 09:02, Петя Славова
63

Продължава да се покачва напрежението в Скопие. Хората недоволстват срещу френското предложение за евроинтеграцията на Северна Македония. На няколко пъти се стигна до ескалация на напрежението. Няколко бомбички полетяха към македонския парламент, предава Bulgaria ON AR.
Още по темата

40-годишен мъж стрелял с пистолет във въздуха, докато протестиращите са се придвижвали от сградата на правителството към Министерството на външните работи. Арестуваният е в полицейското управление, а на мястото са открити гилзи.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски написа във Facebook, публикувайки снимка от случилото се, че това е човекът, който е трябвало да извърши покушение срещу него.

България ще реагира срещу езика на омразата по време на протестите в Северна Македония. Това заяви външният министър в оставка Теодора Генчовска. Ще бъде пратена протестна нота и ще бъде извикан за обяснения временно управляващият посолството в София, обясни Генчовска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 6 - Ем батцйо - ней кат преди, да ти кажа. Преди имаше по 100 мутри на махала, сега нема и по 5. Преди имаше по 20 сутеньора и 200 *** на ъгъл, сега нема и по 23 сутеньора. Преди на полциая подкупчето вървеше на ръина лесно сладко сладкооо, сега ако не та знаят кой си, не зимат ... Ужас е ве!
11
4
 
15
 
! Отговори
= преди 1 година
Кухи ***. Когато се усетят, експресът към Европа отдавна ще е заминал.Ние слава богу, хванахме на последния влак, последния вагон.
10
0
 
20
 
! Отговори
L. преди 1 година
Странни хора! Ами просто да отклонят френското предложение. Ама вече наестина ще видят ЕС през крив МАКРОН.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония върви към края си. Скоро ще бъде превзета от техните си хора и ще се превърне в диктатура.
8
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Хахахах .. а сега нема далавери, всичко цъфти , птичките пеят,
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да затворим границата с тех и без това никаква файда нема от макетата :))) Обаче отпишем ли ги, требва да разчитат на Сърбия, а тя не може нищо да им предложи :)))
6
1
 
22
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Когато преди 1 година писах да пускаме макетата в ЕС и те сами ще се изпокарат, само минуси получих. Но май съм излязъл прав. Извода е, че тая дъвка - македония само се използва от политиците само като предтекст за собствени задкулисни цели. Ей затова симпатизирам на младежите. Нямат опит, но да не забравяме, че тиквата бе най-дълго подготвяният за премиер. Така че има време, ще се изучат младежите. Дано не го последват
5
1
 
16
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ПОМАКЕДОНЧИНИТЕ СЪРБИ СЕ БУНТУВАТ НЕЩО.АМА ИДВА ВИДОВ ДЕН СКОРО,КОГАТО ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩЕ РАЗБЕРЕ КОИ СМЕ НИЕ БЪЛГ-АРИТЕ И СЪС КАКВА МИСИЯ СМЕ НА ТОЗИ СВЯТ
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах репортажи от протеста по макединските медии. 2автобуса хора предизвикват суматохата. Полицията ако поиска, ще ги сгъне за 10мин.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РСМ все още ли няма посланик тук? Тези подиграват ли ни се?
2
7
 
24
 
! Отговори
Vans преди 1 година
Кои са заинтересованите страни Македония да не влиза е ЕС, съшите - Сърбия и Русия, така ще разберете кой и защо организира протестите и защо са толкова яростни. Същите държави се стремят и в България да ни настроят срещу Македония. Този процес го подклаждат от десетилетия
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буря в чаша вода , нищо не зависи от тях !