Вархеи: Промените в Северна Македония трябва да се случат

Очаква подкрепа за промени в конституцията
19 юли 2022 16:32, Росен Стойчев
15
Вархеи: Промените в Северна Македония трябва да се случат
Снимка: БГНЕС/EPA

Конституционните промени в Северна Македония трябва да се случат.

Още по темата
Това обяви европейският представител по разширяването Оливер Вархеи, съобщи Нова Македония.

Отправи призив към македонската опозиция да докаже, че се е ангажирала с европейското присъединяване на страната. За промените са нужни две трети мнозинство, като те могат да бъдат приети само с подкрепа на опозицията.

"Съществува ясен ангажимент от правителството и парламента. За това е важно парламентът да покаже, че е готов за това", обяви Вархеи.

Основните македонски опозиционни групи обявиха, че няма да гласуват за промените. Вархеи настоява те да покажат колко важна е европейската перспектива за страната.

Отправи призив всички македонски групи да намерят единство. Тяхната обща работа може да е решителна за важни промени.

Очаква ясни доказателства за напредък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
19
 
! Отговори
От Левски преди 1 година
Цялата Българска земя от Тракия, Дунав и Македония
12
3
 
34
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Тричането на мънкидонците почва. Накрая след подкупите които раздаваха в Европа, позите, квичането , мятането и скимтенето ще остане само тричан македон - чист българин!
11
4
 
47
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Северномакедонците (бившите българи) са с доста здраво промит мозък. За тези години пропаганда са ги превърнали в маймуни. Езика им е български, историята им е българска, те се наричат македноцни?!? Що за шизофрения е това????
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те си искат в Сърбия макетата, не искат в ЕС, сърбите искат в ЕС, обаче никой не ги иска, парадокс просто :))
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5В огромна грешка си!Както вие имате право да наричате както искате езикът си, така и ние имаме право на мнение по въпроса.Както знаеш Ние ви признахме езикът по вашият устав и по никакъв начин не налагаме нашето мнение на ЕУ и на РСМ.А, пък Вие искахте да приемем вашите заблуди, чрез натиск от ЕС.Само, че ударихте на камък и ще се наложи да промените Уставът си иначе пак ВЕТО.
8
1
 
27
 
! Отговори
български избирател преди 1 година
Северомакедонският език е най-древният език познат на човечеството. Азбуката му е приета с решение на просветния отдел на Битолския окръжен съвет на Югославската Компартия от 21.05.1945.
7
2
 
23
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 1 година
Не са добре край Вардаро.Секогаж кажуват,дека не само месечината е македонска,току и звездите на македонски нашепнуват. Ама от мене само едно сакам да им кажувам-албански треба да се учат.Горното го написах на един език,който според техните академичари бил ''посебен'' /отделен/и немал нищо ''заедничко''с булгарския.Сигурно и вие нищо не сте разбрали /не сте ''сфатили''/ Това е шега, разбира се.
6
1
 
14
 
! Отговори
Лоне преди 1 година
През крив макарон :)))
5
1
 
26
 
! Отговори
мдаааа.. преди 1 година
Историята се подигра с населението на РСМакедония -превърна ги в зомбита, които търсят своята идентичност като крадат тази на съседите -българи, гърци. След 80 години обработка в Югославия и Сърбия тия са тотално деформирани.В Еуропската уния ясно го видяха това!!!!
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западна България пак се вихри ...
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Варахеи в изминалите месеци, беше оплюван от македонските медии за пробългарски позиции,с това си изказване очакваме нови залпове срещу него от контролираните от УДБА,, независими " медии.
2
1
 
26
 
! Отговори
ха-ха-БЪЛГАРИЗАЦИЯ преди 1 година
"Со кротце, со благо и со малко кютек."-ПРЕПОРЪКИ на Вархей...
1
1
 
12
 
! Отговори
Макарон преди 1 година
Тя македонската опозиция точно това си мисли, да доказва че се е ангажирала с европейското присъединяване на страната. Те предварително си казаха точно обратното, че ще направят всичко възможно да не допуснат 2/3 мнозинство за промяна в конституцията им. Те и за това управляващите бяха спокойни и подписаха френското предложение. Ще чакаме през крив макарон да си променят конституцията заради нас .....