Горещата вълна в Европа уврежда енергийната инфраструктура

Континентът се нуждае от газ, а цените на тока са на рекордни нива
20 юли 2022 19:52, Анисия Иванова
24
Горещата вълна в Европа уврежда енергийната инфраструктура
Снимка: БГНЕС

Енергийната инфраструктура на Европа започва да изнемогва под екстремните горещини, които покриват континента, пише Bloomberg.

Електроцентралите работят на ниски нива, за да поддържат температурите под контрол, докато тръбопроводите за природен газ ограничават потоците - точно когато търсенето на енергия за охлаждане на домове и офиси нараства.

Обикновено електрическите централи се спират за поддръжка през летните месеци, когато търсенето спада, но тази година не е толкова просто. Тъй като Европа отчаяно се нуждае от газ, а цените на електроенергията са близо до рекордно високите нива, всяка част от наличния производствен капацитет е ценна.

Във Франция, която получава около две трети от мощността си от ядрени централи, някои реактори са получили временно освобождаване от правилата за изпускане на вода, което им позволява да изпускат вода, използвана за охлаждане на съоръженията, в околните водни пътища, въпреки покачващите се температури на реките.

В Германия река Рейн - ключов маршрут за доставка на въглища от големите пристанища в Нидерландия и Белгия - е на най-ниското си ниво от години. Това означава, че някои електроцентрали не получават достатъчно гориво, което заплашва да провали плана на страната за натрупване на запаси преди зимата.

Целият анализ на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Сриват Европа преди 1 година
Експерти да огледат внимателно КОИ ДИВЕРСАНТИ ОБЯВИХА Че целят целенасочен срив на връзките евросъюз Москва с цле блокиране доставките на газ и ефтини суровини и рязко оскъпяване на европродукцията.. ТОва в хода на следствието кои са началниците на Путинов и от къде са..
12
0
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
У НАс преди години нямаше нужда от горене на газ в условията на силно развита индустрия..Цените на тока бяха достатъчно ефективни .. НУжно е експерти да направят пълна оценка - ПРОИЗВЕЖДАТ ЛИ ТОК ГОДЕН ЗА КОНСУМАЦИЯ ОТ ЕЛ МРЕЖИТЕ - ФоТОВОЛТАИЧНИТЕ СКЕНЕРИ... Засега при нас постъпват данни за *** спекулация.. Плащат високи цени за НИКАКВА енергия..Диспечерите да докладват колко ток от фотоволтаици денем и колко нощем плащаме..
11
0
 
0
 
! Отговори
CCCP преди 1 година
Ех Белене, Белене къде си?. Трябваше да са 5 централи в БГ вече.,а и да няма затворени реактори. Проклети да са тези от ЕС . Да живее Путин.Той ще ни освободи пак. След Украйна е наш ред
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин го прави нарочно за да подчини великия ЕС - решението е да диверсифицираме доставките на слънчева енергия от най-близкото алтернативна звезда - алфа кентавър. С танкери. Цената ще е малко по висока, ще минава през мафиотски офшорки но ще сме слънчево-енергийно независими от това слънце което не може да бъде предвидим партньор на великата ЕС цивилизация.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа отчаяно се нуждае от газ, а цените на електроенергията са близо до рекордно високите нива, но отчаялата се да навреди на Президента Путин Акушерка реве за нови и нови самоубийствени за ЕС санкции срещу Русия.
8
0
 
6
 
! Отговори
Малко им е… преди 1 година
Да свикват. Ние от АЕЦ и 3 ст. за кВтч битова цена за ел. енергията стигнахме до дръвца пред входа И така вече 20+ г.
7
0
 
3
 
! Отговори
Бонго преди 1 година
Защо да я уврежда?Колкото повече слънце, толкова повече ток.
6
4
 
1
 
! Отговори
Искам преди 1 година
До славянинда ти го сложа 25см и ще се радваш да го видиш много.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа се самоникожава, чрез краварските агенти, които са назначени, да я управляват
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 4 г. парното не сме го пускали и топломера е 0, но от топлофикация все си искат над 100 лв. Всички ни лъжат, с криза без криза.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве,тия в Европата не им трябва никой да ги напада,само една седмица жега или студ и тия са колабирали,ама иначе ходят да ръсят акъл по света,пък техните държави не могат да оправят...
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки си получава заслуженото. Европа сама се съсипа, а природата и помага
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да усетят в Европа как оцеляват най-бедните и членове, без климатик, без отопление, но не защото няма газ, а защото не ти плащат достатъчно за работата, която вършиш и сътветно не стигат за такива "луксове", не могат да ме уплашат със студена зима или горещо лято