За европейците правителствата и ЕС са виновни за скъпия газ

Само 28% смятат, че отговорността е на Русия
105
За европейците правителствата и ЕС са виновни за скъпия газ
Снимка: Pixabay

Най-малко 60% от европейците смятат, че техните собствени правителства, частни енергийни компании или ЕС са виновни за нарастващите цени на енергията. Това показват данните от проучване на общественото мнение, проведено от социологическата агенция Euroskopia в Австрия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Холандия, Полша, Португалия и Франция.

Испанският в. El Mundo съобщи в неделя, че респондентите са били попитани кой е по-отговорен за нарастващите цени на енергията. Една четвърт (25%) от европейците са отговорили: „Правителството на моята страна“. 24% от анкетираните обвиняват частните енергийни компании, други 11% Евросъюза.

В същото време 28% от анкетираните твърдят, че Русия е отговорна за случилото се. 10% са се затруднили да отговорят на въпроса, 2% са избрали друг вариант.

Сред европейските лидери действията на испанския премиер Педро Санчес и германския канцлер Олаф Шолц по отношение на украинския конфликт получиха най-лоша оценка сред гражданите на ЕС. В допълнение, 45% от анкетираните увериха, че силно усещат влиянието на нарастващите цени на енергията. Мнозинството (56%) от респондентите също заявяват, че са силно обезпокоени от повишаването на цените на стоките.

В проучването, проведено от 8 до 29 юни, са участвали около 9000 души. /БГНЕС/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: есгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До .... "Абе хора, вие нямате ли си друга работа в неделя, или пък сте на работа в момента?" Това какво общо има с това, че "новината" е фейк нюз?
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До .... Там няма НИЩО, което да е като това написано в статията. То по-принцип освен набързо скалъпена челна страница с общи приказки там няма нищо ....
39
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички правителства и президенти в ЕС трябва да паднат..
38
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брех...тук вече и "журналистите" от сайта започнаха да пишат коментари. Ти да видиш!
37
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шизика отново е в нервна криза, отново му се привиждат руснаци навсякъде, отново изтерясва с просташки коментари. Вчера амнести му бяха виновни че казали един път истината, днеска евроджендърите ги направи на ""пасьолството"" . Горкото толкова си може. Естествено ще си нацъка по 20 минуса и плюса , сякаш никой не може през прокси. Пълен комплексар.
36
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 38 "Дори тази "агенция" няма такова проучване, а само измислен профил в туитър и някакъв едва сглобен сайт, който до оня ден не е съществувал." Важното е, че на челото на статията се вее знамето на ЕС. Така се бутат руски фейкове: с внушения и цитирания на фалшиви "проучвания" създадени от още по-фалшиви аганции. Тъжно е.
35
21
 
17
 
! Отговори
Не бе преди 1 година
Бай Дан и Бай Киро са виновни. Според мен Оруел е прав виновен е Оувес
34
24
 
26
 
! Отговори
Напълно заслужено преди 1 година
Ми то 28% са близо една трета от населението. Баси Tъпитe д06итъци дето са европейците. Tъnи и заспали задето само спят и рупат гледайки и търпейки всичко това което се слува пред очите им. То да бе семо това. Ами ислям, ами черни, ами турци, ами културно заличаване. Къде спаха досега? Хал да им е тъnата мaл0yмница на конци Урсула. С държанието си доказват, че именно нея заслужават и не заслужават да имат бъдеще защото са недоразумения които не ги интересува нищо друго освен хладилника.
33
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте клипа в Утубе когато Зеленски пред 200 000 аудитория казва на Порошенко ти 10 години не направи нищо и не спря войната сега аз ще я спра.. Драги читатели аз за това нещо получих Бан от Днес.бг нима истината боли ?Гледайте клипа в интернет докато не е свален Порошенко , зеленски
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
123
31
21
 
12
 
! Отговори
до АнонимеН преди 1 година
Има един клип в Утубе сега се върти. Зеленски пред 200 000 аудитория говори открито с Порошенко че за 10 години той нищо не е направил и не е спрял войната. И зеленски потвърждава че ще спре войната,, Хайде сега кажи кой предизвика войната и кой се защитава подлого такава .Който не вярва да види в Утубе клипа Порошенко , Зеленски реч !!
30
24
 
23
 
! Отговори
Цирк преди 1 година
Истината си е истина правителствата налагат санкции и грабят Руски дивиденти и капитали,лъжа ли е?
29
25
 
20
 
! Отговори
Да преди 1 година
У нас резултатите са 90/10%
28
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт - ходи да ядеш бибите на тия в пасольството
27
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 38 В тая новина нещо друго е много по-интересно от поведението на руските мегафони. Мдааа.
26
25
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние имаме една хубава поговорка - Изписа им вежди, вместо да избоде очите. Така ЕС и правителствата в Европа ще студуват, но ще плащат с охота скъпия руски газ и нефт, правейки се, че не са руски.
25
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забравили са да пишат и България - Кирчо и Кокорчо са виновни за високите цени
24
27
 
23
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Европа има достъп до СП и до СП2. Там принципът винаги е бил *** - плащаш и получаваш. Дали Газпром има вина затова, че парите ги иска по друга сметка. Ами ако аз имам договор с някой за нещо и му кажа, че парите, които ми превежда, банката ми ги блокира и трябва да ми ги превежда по друга сметка - вината моя ли е или на клиента? Или на банката, която ме е поставила в това положение.
23
21
 
32
 
! Отговори
Значи са останали преди 1 година
все още мислещи хора в ЕС... А щом признавате за над 60% от хората, значи са поне 80-85% обвиняващи зелените глобалистките п0длоги за ситуацията в Европа.Колкото и да върви Укро-пропагандата(правилната) и да плюят Русия е ясно,че поскъпването е резултат от наложените санкции! И преди някой евроатлантик да нащрака злобно минуси, ще кажа, че войната нямаше да започне, ако бяха спазени Минските споразумения и ако хамериканците не правиха провокации по цял свят за да си увеличат износа на оръжия!
22
21
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НЕДОВОЛСТВОТО С ГАЗА В ЕС САМО ЩЕ ЕСКАЛИРА ВЪВ ОЩЕ ПО-БЪРЗОТО СВАЛЯНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В МОРДОРСКВА! ТЪЙ, ЧЕ ДОКАТО КОМУНИСТИТЕ СЕ НАДЯВАТ УПРАВНИЦИТЕ В ЕС ДА СЕ ПРЕЧУПЯТ, ЩЕ СЕ ПРЕЧУПИ ЕДИНСТВЕНО ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ НА ЗЛОТО В КОМУНДЕЛИСТАН ИИ ЩЕ БЪДЕ ИЗМЕТЕН ТОЧНО КАКТО СЕ ИЗМИТАТ ТЕРОРИСТИ ЗАВЗЕЛИ СГРАДА! УПРАВАТА НА МОРДОРСКВА Е САМО ТЕРОРИСТ ДО ТЕРОРИСТА!